Logo OKSV

OKSV A1 - EVVC A2 (6-0)

15 november 2014

Wedstrijdverslag:

De Competitiestrijd OKSV A1 - EVVC A2 stond om 14:30 uur op het programma. De confrontatie werd gespeeld op het Sportpark t Veldje.

De wedstrijd OKSV A1-EVVC A2 eindigde in: 6-0.

De eerstvolgende wedstrijd van OKSV A1 wordt gespeeld uit tegen HVCH A3 op 22 november 2014. Hopelijk wordt deze wedstrijd ook gewonnen.

OKSV duidelijk de sterkste in het duel tussen twee bondgenoten

Van onze verslaggever: Jesper

Na het bloedbad van vorige week was het nog twijfelachtig of er deze week gevoetbald kon worden. Veldspecialist Wies Voet is druk bezig geweest met het herstel van het veld. Het veld was in barre toestand na verschillende mortierinslagen en hevige gevechten. Twee uur voor de wedstrijd keurde meneer Voet het veld voetbalwaardig en kon er afgetrapt worden. Uit voorzorg had veldmaarschalk Pieter van Poppelen enkele bestuursleden de kerktoren ingestuurd. Een dreigement van een Osse luchtaanval hing nog steeds in de lucht. Er waren ook verschillende vluchtroutes aangelegd voor in tijden van ongeval. Welvaarts legde nieuwe geluidssystemen aan voor de luchtalarmen.

De groen-wit gestreepte zebra's uit Vinkel hebben ook al geleden onder Osse aanvallen. De voorzitter van EVVC had zijn derde bataljon gestuurd naar Overlangel ter bescherming van de bevolking. Beiden voorzitters hadden lang gediscussieerd en zijn uiteindelijk in een bondgenootschap beland. "Door dit bondgenootschap kan Oss van twee kanten bestreden worden" zei Van Poppelen. Over een echt offensief lieten ze niks weten.

Op het veld was duidelijk te zien dat er sprake was van een bondgenootschap. Er waren nauwelijks overtredingen en er werd lekker gevoetbald. In de 13e minuut kwam Dirk van den Berg één op één met de keeper, maar de keeper kwam zo ver uit dat Van den Berg niet in staat was de goal nog te zien. Dit was tevens ook de specialiteit van de Vinkelse keeper, zijn goal goed verkleinen. Sir Alex was woedend op het spel en hij vond het allemaal maar te lief. Toch viel de eerste goal in het voordeel van Overlangel. Na een hard en zuiver schot van Thom Barten was het 1-0.

De Gebroeders Van Poppelen hadden het rustig achterin en de oudste Poppel moest zijn energie natuurlijk nog kwijt. Sir Alex stuurde hem het middenveld op en Van Poppelen mocht plaats nemen achter de spits. Geen minuut later rende hij de bal al de goal in. Dit zorgde toch wel voor de rust bij Sir Alex die bijna geneigd was een sigaartje op te steken. Het was 2-0 bij rust en iedereen was nog ongedeerd.

In de tweede helft betrad de heer Kuijpers het veld die gelijk zeer optimistisch was. Het schot van twintig meter belandde ver in het natuurreservaat bij Van der Plas. De rechtsback bleek nog duidelijk onder invloed te zijn van de toegediende toverdrankjes van Sir Alex. Van te voren wees de pers er op dat het goed eens een wedstrijd voor Zlatan van Heumen kon zijn. Na een zeer geplaatste kopbal tekende hij voor de 3-0. Drie minuten later was de zelfde man weer trefzeker na een schitterende aanval.

In de 63e minuut kwam het memorabele moment voor de Keentse stormram Snacks. Na zelf het initiatief te hebben genomen stond hij daar in een keer weer op de goede plek. Iedereen dacht gelijk weer aan dat glorieuze moment tegen WHV waar Van Haren uit het de erin schoot. Het verschil was echter dat hij zijn wit gelakte pornopantoffels niet aan had. Iedereen snapte ook niet hoe die kon scoren zonder het dragen van die schoenen. Joris van Poppelen tekende voor de 6-0 na een snoeiharde kopbal.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Heesch op het programma. Veldmaarschalk Van Poppelen liet weten dat hij er alles aan gaat doen om te zorgen dat Heesch niet in vijandige valt. Heesch is een strategisch gelegen plek en zorgt voor de verbinding tussen Vinkel en Overlangel. Hij liet ook weten dat het vliegveld Keent weer in gebruik wordt genomen. Volgende week zullen de spelers van de A1 doormiddel van een dropping in Heesch terecht komen.

[ Terug ]


© Copyright 2001-2020 - Privacyverklaring - Gemaakt door: Chris Kamps