Logo OKSV

HVCH A3 - OKSV A1 (1-8)

22 november 2014

Wedstrijdverslag:

De Competitiekrachtmeting HVCH A3 - OKSV A1 stond om 15:15 uur op het programma. De wedstrijd werd gespeeld op het Sportpark De Braaken.

De wedstrijd HVCH A3-OKSV A1 eindigde in: 1-8.

De eerstvolgende wedstrijd van OKSV A1 wordt gespeeld thuis tegen Achilles Reek A1 op 29 november 2014. Hopelijk wordt deze wedstrijd ook gewonnen.

OKSV zegeviert bij Slag om Heesch op jubileum dag Snacks

Van onze verslaggever: Jesper

De klok sloeg twee uur en het geluid van de motoren galmden door het rustige Keent. Achttien uitgeruste mannen van de derde luchtmachtsdivisie stonden klaar voor vertrek. De divisie zou gedropt worden in Heesch-Noord. Het doel van de parachutisten is de weg vrijmaken voor Vinkelse infanteristen die later dan zouden aansluiten. Luisterend naar de radio, waar de veldmaarschalk zijn toesprak gaf, trokken de eerste zenuwachtige gezichten op. Het winteroffensief onder codenaam 'Snacks' ging beginnen. De veldmaarschalk gaf iedereen persoonlijk een hand en wenste ze veel succes. Vlak voor vertrek had iedereen zo zijn eigen rituelen.

Joris van Poppelen nam afscheid van zijn plantjes, Snacks vierde zijn jubileum en maakte zijn laatste berekening af, Bullie Reijs vulde zijn petfles met Whisky, Van den Berg pakte een eiwitshake voor onderweg, Sergeant van den Watervliet rookte zijn laatste peuk, Barten gaf zijn laatste kusje aan Masha, Kuijpers sloeg zijn laatste noot, van der Wijst stopte met zijn studie, Donkers wisselde zijn normale hoeven in voor gevechtshoeven, officier Ermers was druk bezig met de zaterdagavond, Tamnge schroefde zijn knie vast, Tim en Martijn bleven Tim en Martijn, Arts en Van Heumen duwde voor het laatst het gaspedaal in, Captain Kuifje las een boek over stukadoren, Van Griensven pakte zijn kladblok, Van den Akker proostte op het leven en Luitenant Pastoor hield zijn mannen scherp.

Waar iedereen in volle rust en geconcentreerd bleef, waren Van den Berg en Snacks aan het discussiëren. Snacks legde nog even zijn berekeningen uit en hij had van iedereen de valversnelling berekend. Van den Berg was het hier niet mee eens en zodra het groene lichtje kwam sprong hij naar buiten. Eenmaal aangekomen in vijandig gebied was er niemand te verkennen. De aanval bleek totaal onverwachts te zijn, waar Van den Berg van profiteerden. De snelste goal in de geschiedenis van OKSV stond op de naam van Dirk van den Berg na precies 7,6 seconden.

Op een gegeven moment kwam er een onverwachte tegenaanval. Artillerievuur vanuit Oss zorgde voor terugtrekken van de manschappen en de tegentreffer werd gemaakt. Vlak daarna werd het Osse artillerievuur gestopt waardoor het offensief door kon gaan. De Vinkelse infanteristen konden aansluiten en de voorsprong werd uitgebouwd. Dirk van den Berg was sterk deze wedstrijd en zette de groenen weer op voorsprong. Daarna waren Martijn en Barten beiden twee keer trefzeker.

In de tweede helft werd het bataljon gesplitst en moest een deel van de groep een bunker ongedaan maken. Captain Kuifje nam Arts, Kuijpers, Tamnge, Donkers en Pittens achter zich aan. Eenmaal in een loopgraaf gedoken kwam Arts een soortgenoot tegen. Arts dacht hem te slim af te zijn, maar er trad een soort magnetisch effect op. Aan het einde van de wedstrijd waren de twee pas uit elkaar te halen.

OKSV leek de overwinning naar zich toe te trekken, maar er was nog steeds vijandig verzet. Pas aan het einde zorgde Van den Berg en Kuifje voor de genadeklap door twee schitterende goals. De witte vlag werd omhoog gehangen en Heesch was bevrijd. Luitenant Pastoor keek door zijn verrekijker en zag zegevierende mannen, maar tegelijkertijd zag hij iets anders. Een metalen object vloog door de lucht en iedereen zette er zijn vraagtekens bij. Een paar seconden later rende Donkers er gehaast achteraan, want hij was zijn hoef kwijtgeraakt.

Pastoor gaf het bericht door aan radioman Chris Kamps die de overwinning door gaf aan alle omliggende dorpen. Het winteroffensief van 22 november brengt de mannen dichter bij de eindzege en het kampioenschap. De operatie onder codenaam 'Snacks' was voltooid en weg naar Oss lag open. De slag om Heesch zal voor altijd in de boeken staan gepaard met het jubileum van stormram Snacks wiens naam één jaar oud is.

ROAD TO VICORY
- OKSV - ACHILLES REEK

[ Terug ]


© Copyright 2001-2019 - Privacyverklaring - Gemaakt door: Chris Kamps