Logo OKSV

OKSV A1 - Achilles Reek A1 (3-2)

29 november 2014

Wedstrijdverslag:

De Competitieontmoeting OKSV A1 - Achilles Reek A1 stond om 14:30 uur op het programma. De strijd werd gespeeld op het Sportpark t Veldje.

De wedstrijd OKSV A1-Achilles Reek A1 eindigde in: 3-2.

Nino Tamnge wint nobelprijs voor vrede op memorabele dag

Van onze verslaggever: Jesper

Na de slag om Heesch lag de weg naar Oss open. De derde luchtmacht divisie werd bij één geroepen om nog één keer ten strijde te gaan. Na de overwinning in Heesch werden afgelopen week de buitenwijken van Oss veroverd. Straat voor straat waren het man tegen man gevechten. Veldmaarschalk Pieter van Poppelen, die laatst nog werd geridderd in Den Haag voor zijn acties, dacht dat er naar schatting nog zo'n 5,000 vijandige troepen in het hart van Oss verscholen zaten. Daaronder bevonden zich 16 tankbataljons en een zeer sterk afweergeschut. Door dit afweergeschut was een dropping deze keer te gevaarlijk en moest het allemaal van de grond afkomen.

De veldmaarschalk had doorgegeven om een sterke artillerielijn neer te zetten in Heesch om de Ossenaren al enigszins te verzwakken en later met de infanterie de genade klap te geven. Rond 2 uur werden de eerste kanonnen afgevuurd en werd de artillerie een half uur doorgezet. Om half 3 stopte het lawaai en werd er plaatst gemaakt voor de infanterie en de grondkrachten. Sir Alex Pastoor had iedereen streng gecontroleerd op zijn fysieke en mentale gesteldheid. De dag van te voren moest er minimaal 12 uur geslapen zijn en er mocht geen alcohol gedronken worden.

Pastoor keek door zijn verrekijker en zag dat het niet goed ging. Het verzet vanuit Osse kant was sterk en ook zei opende ook hun artillerie vuur. Pastoor zag dat de linkerflank zeer sterk was bij de tegenstander waarop hij reageerde door Van Poppelen junior 1 naar de rechtsback positie te sturen. In de 37e werd de eigen defensie zwaar geraakt door een tegendoelpunt. Bullie Reijs, die nog zijn petfles aan het vullen was, zag in een keer een gevaarte op zich af komen waardoor hij te laat kon reageren. Bullie Reijs kreeg deze week 'Het Kruis van Verdienste' wegens zijn gestopte penalty's die een belangrijke hadden in de weg naar vrijheid.

Van Poppelen junior 1 had in de eerste helft de linkerflank van de vijand onschadelijk gemaakt en werd daardoor naar voren gestuurd om daar zijn diensten te vertonen. Na lang vechten kopte hij in de 70ste minuut de gelijkmaker binnen. Toen leek het allemaal goed te gaan, maar toen gebeurde er iets waar niemand rekening mee had gehouden. Op een gegeven moment kwam er zomaar een granaat bij het bataljon terecht waarbij iedereen elkaar moeilijk aankeek wetende dat hij binnen een paar seconden zou ontploffen. Kuijpers en Van der Wijst keken elkaar dapper aan en doken naar de granaat toe. Kuijpers sprong met zijn rug richting de granaat in beveiliging van zijn edele delen. De granaat ontplofte en Kuijpers zelf werd hard in zijn rug geraakt, Van der Wijst hield er een enkelblessure aan over en waar Kuijpers zijn edele delen nog beschermde, werd Martijn pijnlijk geraakt in zijn klokkenspel.

Door de impact van de granaatinslag kwam OKSV voor de tweede achter. Iedereen zat er door heen en er vielen veel gewonden. Kuijfe Reijs lag plotseling met één been de lucht in en had het noodlot getroffen. Snacks kwam uiterst vriendelijk de jongeman helpen, want zelf weet hij hoe het voelt. Alle hoop lag in de handen van Nino Tamnge die het strijdtoneel sinds kort weer had betreden. Het was de enigste man die nog enigszins fit leek. Hij zette het verstand op nul en rende op zijn snelst door de Osse defensie heen waardoor de rest aansloot. Hij raakte twee keer het vijandige doel waardoor de uitslag in een 3-2 overwinning veranderde. De witte vlag werd gehesen en de ellende was voorbij.

Na de oorlog pakte iedereen zijn eigen leven weer op zoals hij dat van te voren gepland had. Nino Tamnge kreeg de nobelprijs voor vrede en zette de rest van zijn leven door in het leger. Snacks vond een nieuwe formule uit en won de nobelprijs voor natuurkunde op zijn 42e leeftijd. Walter Donkers kreeg zijn eigen dynamische biologische zorgboerderij met honderden ezels. Joris van Poppelen richtte zijn eigen hoveniersbedrijf op en stichtte later nog een hardloopvereniging. Zijn broertje levensgenieter Tim van Poppelen trouwde op een leeftijd van 26 en kreeg twaalf kinderen.

Thom Barten nam het bedrijf van zijn vader over en trouwde met zijn geliefde. Jesper van Griensven werd oorlogsverslaggever. Horecaman Bullie nam de Petjesbar over en iedere vrijdag was het whisky-dag. Stan Arts werd een BN-er door zijn deelnames aan boer zoekt vrouw. Van Heumen en Van den Berg stichtte hun eigen veehouderijbedrijf op. Joris van der Wijst was op zijn 33e afgestudeerd en verhuisde naar China. Kuifje kwam op het hoveniersbedrijf Van Poppelen terecht en hielp in het weekend zijn broertje mee. Wesley van den Akker Nederlands kampioen vissen en werd miljonair.

Martijn Pittens werd een bekend politicus en later burgemeester van de gemeente Oss, waar hij wegens het verleden niet lang bleef. Sergeant van der Watervliet promoveerde naar korporaal en nam leiding over de Nederlandse tankeenheden. Officier Ermers werd na zijn prinsenleven een buschauffeur in België. Kevin Kuijpers werd proefkonijn voor vleeswaren met als hoogtepunt de frikadellen van Beckers keuren. Sir Alex Pastoor schreef een autobiografie en had een speciale hobby, namelijk een aquarium vol met kwallen. Het derde hoofdstuk van zijn biografie luidde: 'De mannen van toen'.

[ Terug ]


© Copyright 2001-2019 - Privacyverklaring - Gemaakt door: Chris Kamps