Logo OKSV

OKSV A1 - Gassel A1 (2-2)

16 augustus 2014

Wedstrijdverslag:

De wedstrijd OKSV A1-Gassel A1 eindigde in: 2-2.

De eerstvolgende wedstrijd van OKSV A1 wordt gespeeld thuis tegen Achilles Reek A1 op 18 augustus 2014. Hopelijk wordt deze wedstrijd wel gewonnen.

Wedstrijdverslag 16 augustus 2014 OKSV A1 - Gassel A1

Van onze verslaggever: Joris van der Wijst

Na maanden stil gezeten te hebben was het eindelijk weer zover, de mannen van OKSV A1 mochten de wei in. Na het vorige succesvolle jaar voor OKSV B1 waren de verwachtingen zeer hoog, dus prestatie moest er geleverd worden. De tegenstander van vandaag was VV Gassel A1, een team dat vooral bestond uit spelers van de B1 van vorig jaar, waarvan vorig seizoen met enig gemak gewonnen werd. Toch viel het vandaag wat zwaarder.

De beginfase van de wedstrijd was nog rommelig, Gassel was de gevaarlijkere ploeg. Gassel begon steeds meer druk te zetten op de Overlangelse defensie en werden gevaarlijk door vrije trappen en diepe ballen. Maar de defensie van OKSV was er tegen bestand. Helaas viel in de 12e minuut spits Jort van Heumen uit door een vervelende blessure, waardoor nieuwe speler Thom Barten het veld in moest komen, die net de gevoelige transfer van Herpinia naar OKSV had gemaakt. Naast Thom Barten had ook Nino Tamnge deze transfer gemaakt, Tamnge begon in de basis. Na een moeilijke beginfase, waarin de verdediging standhield, begon ook de aanval steeds soepeler te lopen en ook OKSV werd gevaarlijker, met enkele goede kansen als gevolg.

De 1e helft werd doelpuntloos afgesloten door scheidsrechter Frank van den Berg. De 2e helft begon slecht voor OKSV, met een tegendoelpunt als gevolg. Gelukkig werd dit snel opgelost door Dirk van den Berg, die een penalty versierde enkele minuten na het eerste doelpunt. Deze penalty werd feilloos binnengeschoten door laatste man Joris van Poppelen.

Na een goede beginfase van de 2e helft werd de A1 van OKSV sterker in de 2e helft. Ook conditioneel bleek het team een voorsprong te hebben op de A1 van Gassel. Met name Wouter Donkers, de rechtsback van het team, speelde een goede wedstrijd, die terecht tot Man of the Match werd verkozen door de technische staf. Tegen de verhoudingen in viel het eerstvolgende doelpunt toch in het doel van OKSV, waarmee Gassel de voorsprong wederom pakte.

In de 60e minuut werd er gewisseld door OKSV, het dynamische duo Kevin van Haren en Joris van der Wijst werd ingebracht om de verdediging dicht te zetten en Joris van Poppelen werd naar voren gestuurd in de jacht op een doelpunt. Na een weggewerkte corner werkte de tactische zet van de technische staf, waarna van Poppelen na een lange sprint de bal in het vijandelijke doel wist te schieten.

Uiteindelijk werd er standgehouden door OKSV, die de 2-2 stand intact wist te houden ondanks dat Gassel gevaarlijker werd. De defensie hield ook in de slotfase stand tegen het steeds gevaarlijker wordend Gassel, en na 90 minuten en een beetje blessuretijd werd er afgefloten door scheidsrechter Frank van der Berg. Hopelijk word de volgende wedstrijd wel gewonnen!

[ Terug ]


© Copyright 2001-2019 - Privacyverklaring - Gemaakt door: Chris Kamps