Logo OKSV

OKSV 3 - Estria 5 (6-3)

05 oktober 2014

Doelpuntenmakers:

Wedstrijdverslag:

Vandaag werd er om 11:00 uur afgetrapt op het Sportpark t Veldje voor de wedstrijd OKSV 3 - Estria 5.

De wedstrijd OKSV 3-Estria 5 eindigde in: 6-3.

De eerstvolgende wedstrijd van OKSV 3 wordt gespeeld uit tegen FC Uden 10 op 12 oktober 2014. Hopelijk wordt deze wedstrijd ook gewonnen.

Thuiswedstrijd tegen Estria 5 gewonnen na krachtig optreden OKSV 3

Van onze verslaggever: Paul Meerdink

Met de intrede van de herfst is afgelopen zondag gebleken dat niet alleen de NS last heeft van gladheid, maar ook onze vrienden van OKSV 3. De wedstrijd van deze week werd namelijk in Overlangel gespeeld tegen Estria 5. Het weer zelf was voor deze dag prima, maar de ochtenddauw had het veld voorzien van een overdaad aan vocht. De gevolgen hiervan zouden snel duidelijk worden.

Na intensieve onderhandelingen met het transfercomité is overeengekomen dat Pim Tonies start als spits, terwijl Niels Voet de reservebank warm mag houden. De wedstrijd zelf begon met een fraaie aanval van OKSV, waardoor Pim al snel één op één tegen de keeper kwam te staan. Echter, voordat hij de kans kreeg om het doelpunt van de week te scoren, gleed hij uit en doneerde de bal aan de keeper.

Estria was door deze snelle opmars niet uit het veld geslagen. Onder leiding van een sterk middenveld werd het spel weer verlegd richting de verdediging van OKSV. Goed positiespel en slimme passes zorgden ervoor dat Jeroen v. Summeren regelmatig moest ingrijpen om de schade te beperken, maar na twintig minuten scoorde Estria toch het eerste doelpunt.

Spits Rogier v/d Linden liet dit echter niet op zich zitten. Sinds de verhuizing van begin dit jaar had hij nog wat achterstallige doelpunten te voldoen en daar greep hij nu dan ook elke mogelijkheid voor aan. Na het passeren van de verdediging wist hij al snel de gelijkmaker in te schieten. Estria leek hierdoor nóg meer gemotiveerd en voerde een nieuwe doelpoging uit. Door een kleine inschattingsfout van Arno Toonen kwam Estria hierdoor met 2-1 voor te staan. De aanvallen van beide teams wisselden elkaar hierna in hoog tempo af. Jean-Paul de Beijer, Dirk-Jan Manders en Arjen Elbers waren veel betrokken bij duels op het middenveld. Hieruit volgden dan ook een hoop slidings en glij- partijen. Uiteindelijk was het wederom Rogier die de gelijkmaker scoorde: 2-2

In de tweede helft kreeg OKSV veel meer ruimte om te spelen. Voor Rogier gingen de remmen nu helemaal los. het duurde dan ook niet lang of hij had er nog twee doelpunten bij. Ook Pim ondernam nog enkele moedige pogingen om het doel te bereiken. Het resultaat hiervan waren enkele dicht opeengepakte duels rond het twintig meter gebied van Estria, waarbij OKSV niet wist door te breken. Tenminste, niet totdat Maarten de Louw zich ermee ging bemoeien. Met een woud van Estria spelers tussen de bal en het doel, leek iedere aanval gedoemd te mislukken. Maar in het heetst van de strijd hield deze middenvelder het hoofd lauw. Nadat hij in balbezit kwam, nam hij de tijd om de bal in een perfecte boog over de keeper heen te plaatsen en zo de 5-2 te scoren.

Niels Voet was de volgende speler die in de schijnwerpers kwam te staan. Na een overtreding in het strafschopgebied werd hem een penalty toegewezen. Nu is bekend dat hij de lat tijdens trainingen erg hoog legt en de vraag was dan ook of hij zich wel had ingesteld op het juiste niveau. Gelukkig was dit nét voldoende; De bal raasde tegen de onderkant lat aan en ketste daardoor over de lijn.Toch bleek Estria hierna nog steeds niet te zijn uitgespeeld, want tijdens een aanval over de rechterflank wisten ze er in de laatste minuten nog wel een doelpunt bij te halen. De eindstand was een respectabele 6-3 voor OKSV 3.

Al met al kan dus worden geconcludeerd dat de wedstrijd gladjes verliep voor OKSV. Het is nog steeds onduidelijk of er tijdens deze wedstrijd meer sprake is geweest van overspel of buitenspel, maar één ding is in ieder geval zeker; het aantal slippertjes dat is gemaakt door de spelers lag deze wedstrijd beduidend hoger dan anders.

P. Meerdink

[ Terug ]

Informatie OKSV 3 : [ Elftal ] - [ Nieuws ] - [ Wedstrijden ] - [ Opstelling ]

Competitie : [ Uitslagen ] - [ Alle uitslagen ] - [ Stand ]
 [ Programma ] - [ Indeling ]

Topscoorders : [ Overzicht ]

Beker : [ Uitslagen ] - [ Alle uitslagen ] - [ Stand ]
 [ Programma ] - [ Indeling ]

© Copyright 2001-2019 - Privacyverklaring - Gemaakt door: Chris Kamps