• 1-1 Tom Wouterse (SBV 1)
  • 1-2 Jordy van Outvorst (SBV 1)
  • 2-2 Perr Hidding (OKSV 1)
  • 3-2 Niek Selten (OKSV 1)

Vandaag werd er om 14:30 uur afgetrapt op het Sportpark t Veldje voor de krachtmeting OKSV 1 - SBV 1 onder leiding van arbiter O. Muratoglu.

De wedstrijd OKSV 1-SBV 1 eindigde in: 3-2.

De eerstvolgende wedstrijd van OKSV 1 wordt gespeeld uit tegen Festilent -23 op 10 maart 2015. Hopelijk wordt deze wedstrijd ook gewonnen.

6D: Top drie maakt geen fout

Bron: KlikSport.nl

OVERLANGEL - De drie kampioenskandidaten in de zesde klasse D hebben vandaag geen fout gemaakt in de titelstrijd. SIOL en OKSV wonnen met minimaal verschil van respectievelijk De Willy's (1-0) en SBV (3-2). Irene beleefde op eigen veld een gemakkelijke middag tegen subtopper Elsendorp: 4-1.

SIOL had moeite met het slechten van de muur die De Willy's op eigen veld optrok tegen de Katwijkers, maar het lukte Rafael Letemahulu uiteindelijk wel. "Het was geen goede pot. Van beide kanten niet", blikt SIOL-coach Peter ten Haaf terug. "Wij hebben wel de beste kansen gehad en vergaten na de voorsprong om de wedstrijd in het slot te gooien. Met een flinke dosis inzet probeerde De Willy's de gelijkmaker te maken, maar echt gevaarlijk zijn ze niet geworden." Door de 0-1 zege in Wilbertoord blijft SIOL in het spoor van OKSV en Irene.

OKSV klopt SBV
In de gemeentelijke derby tussen OKSV en SBV ging de winst naar de thuisploeg. Eenvoudig ging het niet voor de formatie van trainer Niels Voet. Perr Hidding opende de score voor de thuisploeg, maar via Tom Wouterse en Jordy van Outvorst werd de stand in 1-2 omgebogen. Uiteindelijk zorgden opnieuw Hidding en Niek Selten voor 3-2.

Driepunter SCV'58
'Een draak van een wedstrijd', zo beschreef SCV'58-trainer Jeroen Denissen het duel met MOSA'14. Na een half uur maakte Vincent van den Geer met een mooi lobje de 0-1. De Oijenaren kwamen met tien man te staan en SCV'58 drong aan. De lat voorkwam een tegentreffer, maar na zo'n uur was het alsnog gelijk via Pascal van Thiel. Denissen: "Daarna ging het beter en loon naar werken kregen we uiteindelijk door opnieuw Van Thiel. Daarna waren er nog wat hectische momenten, maar we zijn niet meer in gevaar gekomen."

Winst Achilles Reek
Achilles Reek blijft op de vierde plaats staan. Tegen Menos kwamen de mannen van trainer Jos Koenen niet in de problemen. Na 45 minuten stond er nog een 0-0 stand op het bord. Vijf minuten in de tweede helft opende Mathijs van de Steen de score. De verdubbeling kwam na een uur voetballen door Luuk Janssen. Rob van der Wijst was verantwoordelijk voor het slotakkoord: 3-0.

Van onze verslaggever: Sjack van Gelder

Zondag 9 maart, OKSV speelt de eerste wedstrijd van de derde periode, thuis tegen het altijd stugge SBV uit Haren.

Trainer/coach Voet stuurde de volgende elf spelers het veld in.
DM: F. Vos RB: R. van Dinther RCV: N. Selten LCV: B. Vos(c) LB:D. Ermers VM: E van Summeren VM: J van de Wielen AM: P. Hidding LA: R. Reijs CA:M. van den Akker RA:B. van de Berg
Wissels: J. van de Loop. T. Reijs. D. van den Berg

Opmerkingen:
  • Ted Schmitz heeft deze morgen weer wat wedstrijd minuten opgedaan bij OKSV 3 en is op de weg terug.
  • Prima intrapballen, D. van Vugt beweerde dat hij ze opgepompt had. Helaas hebben we nog geen ooggetuige gevonden die dit kon bevestigen.
  • Willy van de Loop was geveld door een griepje en word vervangen door Willy Banken. Insiders beweren dat het helemaal geen griep was en dat Willy afgelopen zondag na SVS- uit toch echt te diep in het glaasje heeft gekeken.
  • R. van den Berg ontbreekt nog steeds als gevolg van zijn nachtelijke avonturen. Het verhaal begint wel een nare wending te krijgen. De Fysio denkt aan een gescheurde kruisband.. we houden u op de hoogte.
  • Trainer Voet keerde zondag morgen pas vroeg terug uit de Rimboe en leek wat vermoeid. Afgelopen week heeft hij in Zuid-Afrika een cursus "hoe om te gaan met een zeskoppige Rimboe Rat " gegeven. Voor zijn reis probeerde hij heel de selectie van OKSV mee te krijgen na de toch wat speciale cursus. Gelukkig voor de selectie stak Bart Vos hier een stokje voor hij gaf aan in zijn broek te piessen voor alle soorten knaagdieren. De Angsthaas.
  • Opmerkelijk feit is nog dat Niels Voet onder de wedstrijd wat commentaar gaf op de "was kunsten" van Tanja Barten. De was die bij de familie Barten in de tuin hing was toch echt nog wat smerig en kreukelig. Voet had het volgende er over te melden "Het heeft geen uitstraling voor een club als OKSV wanneer mensen tegen de buiten hangende was aan kijken terwijl deze niet schoon is".

• De wedstrijd.
    OKSV begint voortvarend aan de wedstrijd en al in de 2e minuut is het elftal topscoorder Perr Hidding die een corner van Rick prima binnenkopt. 1-0 nu doorzetten!

In de 6e minuut is het de goed spelende Marc die aan een actie begint, hij zet de hele verdediging van SBV te kijk maar vind helaas de wat oude(maar goede!!) keeper van SBV op zijn pad. 8 minuten later is het Bram die een prima kans krijgt maar ook hij stuit op de keeper van Haren.

SBV lijkt rijp voor een afstraffing, het enige wat OKSV moet doen is de marge van 1 doelpunt uitbreiden na 2a3 doelpunten. De kansen blijven voorlopig gemist worden.

In de 24e minuut trekt Rick na binnen na een actie maar ook hij stuit op de doelman van SBV de rebound gaat net over Perr heen waarna de bal weer bij rick komt. Hij kijkt en schiet, nu vind hij jammerlijk de kruising van paal en lat op zijn weg. Die 2-0 wil maar niet vallen.

Ondertussen komt een matig SBV maar niet over de middenlijn en moeten er steeds meer middelen gebruikt worden om de OKSV-ers af te stoppen. In een tijdsbestek van 30 minuten heeft het complete harense middenveld en verdediging al meerder malen OKSV-ers tegen de grond aan gewerkt. De uitstekend leidende scheidsrechter fluit elke keer correct. (misschien was een gele kaart wel een keer op zijn plaats geweest)

In de 35e minuut denkt heel Overlangel een moment aan een bomaanslag in de omgeving Reek. Later bleek dat Erwin de uittrap van de keeper(waar ondertussen sneeuw op zat) in een keer wegkopte.

OKSV gaat rusten met een 1-0 voorsprong.

De tweede helft begint OKSV stroef, het Haren wat al geklopt had moeten zijn komt sterk en fel uit de startblokken en lijkt voor een stunt te willen gaan zorgen.

In de 50e minuut valt dan ook de 1-1 na matig opbouwen word er balverlies geleden de sterke spits van haren word gevonden en deze schiet de bal uit de draai over Frank heen. Wat een domper.

OKSV is het hier na even kwijt en komt niet meer tot het creëren van echte kansen. In de 73e minuut word het ook nog 1-2 wederom matig uit verdedigen heeft de goal tot gevolg . Ook keeper Vos ging bij deze goal niet helemaal vrij uit.

Voet wisselt, Tim komt erin voor Rick en Job komt erin voor Roel(net daar voor is Dirk al in de ploeg gekomen voor broer Bram). Achterin word er een mannetje doorgeschoven en OKSV zal er alles aan moeten doen om minimaal een gelijkspel uit het vuur te slepen.

In de 80e minuut loopt invaller Job goed door waarna Perr in balbezit komt, deze trekt na binnen en rond fraai af 2-2! OKSV krijgt hierna wat kansjes op de overwinning maar wederom de keeper van SBV houd de bal een aantal keer fraai uit zijn doel.

In de 88e minuut krijgt OKSV nog een corner, aanvoerder Bart gaat achter de bal staan en gooit hem voor, de bal valt op het hoofd van Niek Selten en verdwijnt in het Harense doel, de ontlading is groot! Nu nog een aantal minuten stand houden en de overwinning is binnen.

In de allerlaatste seconde van de wedstrijd krijgt SBV nog een vrijetrap aan de zijkant van het veld, de bal word binnen gekopt, gelukkig heeft de scheids al gefloten voor een van de vele overtredingen die gemaakt zijn tegen de verdedigers van OKSV. Meteen hierna fluit hij af en de ontlading bij de Overlangelse equipe is groot!

As dinsdag speelt het eerste team een oefenwedstrijd tegen Festilent - 23, As zondag zijn ze vrij.

Geschreven door: Bert Knipping

Op de eerste lentedag van het jaar moest SBV op bezoek in Overlangel bij OKSV.
De wedstrijd was nog maar amper begonnen of OKSV wist de 1-0 al aan te tekenen. Dat OKSV in de eerste helft niet verder uit wist te lopen mag een wonder heten. Paal en lat waren enkele keren de redding voor SBV. In de tweede helft putte SBV daar kracht uit en het was Tom Wouterse die de gelijkmaker scoorde. Hierna ging het spel heen en weer en was OKSV niet meer zo dominant als in de eerste helft. SBV kwam zelf op voorsprong door een doelpunt van Jordy van Outvorst. Hing er dan een verrassing in de lucht? Niet als het aan OKSV lag want de zij scoorden de gelijkmaker en gingen korte tijd daarna weer over SBV heen. In de allerlaatse minuut leek SBV dan toch weer langszij te komen toen Joep raak kopte uit een vrije trap. De scheidsrechter keurde deze gelijkmaker echter af wegens vermeend duwen. Toch winst voor OKSV dus dat op koers blijft voor een kampioenschap. Eindstand 3-2.