• 0-1 Jelle Hoekstra (Irene 1)
  • 0-2 Jelle Hoekstra (Irene 1)
  • 0-3 Nick Vliegenthart (Irene 1)
  • 1-3 Niek Selten (OKSV 1)

OKSV 1 heeft vandaag een thuisstrijd afgewerkt tegen Irene 1. De wedstrijd werd gespeeld om 14:30 uur en was onder leiding van fluitist G.J.M. Derks. De locatie waar deze confrontatie zich heeft afgespeeld was het Sportpark t Veldje.

De wedstrijd OKSV 1-Irene 1 eindigde in: 1-3.

De eerstvolgende wedstrijd van OKSV 1 wordt gespeeld uit tegen De Willy's 1 op 28 september 2014. Hopelijk wordt deze wedstrijd wel gewonnen.

6D: SVS al 21 tegengoals in drie duels

Bron: KlikSport.nl

Het dreigt een heel zwaar seizoen te gaan worden voor SVS Stevensbeek. Na een 1-8 nederlaag tegen De Willy's en 7-2 verlies tegen SIOL was deze zondag Achilles Reek met 0-6 te sterk. Aan kop in de zesde klasse D gaan De Willy's en SIOL, allebei nog zonder puntenverlies.

Achilles Reek was in Stevensbeek heer en meester. Na een kwartier stond het al 0-3 door goals van Rob van der Wijst, Rick Verstraten en Koen Werring. Vervolgens bleef het lang zonder doelpunten, maar in de laatste acht minuten verdubbelden Hans van der Doelen, Tom Verstegen en Juul de Louw de stand.
Achilles Reek staat op zeven punten uit drie duels, evenveel als Irene. Die ploeg was in Overlangel met 1-3 te sterk voor OKSV. De treffer van de thuisploeg werd gemaakt door Niek Selten.

Koplopers
De Willy's had weinig moeite met Astrantia. Met rust stond het 0-3 dankzij Sjoerd Elbers, Wouter Klaassen en Stein Jacops. In de tweede helft kwamen er drie goals bij. Eerst was het Math van de Straaten met de 0-4, waarna in de laatste vijf minuten ook nog Sander Veldboer en Math van de Straaten scoorde. Astrantia moest in de slotminuut met tien man verder na de rode kaart van Hans Kroon.
SIOL had het knap lastig tegen Elsendorp. Beide elftallen gingen aan de thee met een 1-0 voorsprong voor Elsendorp. Snel in de tweede helft werd het 1-1 door Tim Driessen en de Katwijkers wisten er in een sterke tweede helft ook nog een tweede in te prikken via Djavano Amanupunnjo.

Hekkensluiters
Drie ploegen hebben nog nul punten. SVS Stevensbeek staat laatste, maar ook MOSA'14. De fusieclub van OVC'63 en vv Macharen verloor met 0-2 van Menos. En dat terwijl de Oijenaren voor rust drie grote kansen misten.
SVC'58 was in een niet al te best duel met 1-4 duidelijk te sterk voor SBV. Teun Jacobs, Thijs Jongerius (twee) en Bart Bardoel waren trefzeker voor de Velpenaren. Jaimy Knipping maakte net na rust de 1-2 namens de thuisploeg. "De score had hoger uit kunnen vallen", aldus SCV'58-trainer Jeroen Denissen. "Maar het team werkte hard vandaag en we hebben de eerste stap gezet. Nu hopelijk doorpakken en het spel verbeteren."

Geschreven door: Hanno Hoekstra

Tegen het ook nog ongeslagen OKSV won Irene verdiend met 1-3. De Gemondse ploeg kwam eigenlijk geen moment in de problemen.
Beide ploegen begonnen fel en vol goede moed, maar na 10 minuten bleek de ploeg van trainer/coach Alex Raaijmakers toch over duidelijk meer kwaliteiten te bezitten.

Na een splijtende aanval liet Jelle Hoekstra de 0-1 aantekenen. Een kwartiertje later was het na een fraaie vrije trap van Robert van der Heiden weer Jelle Hoekstra die snoeihard scoorde. Tijd voor een verdiende kop thee.

Na rust bleef het vooral éénrichtingsverkeer, en het was uiteindelijk Nick Vliegenthart die na een mooie rush van Gijs Hellings de wedstrijd in het slot gooide. Een ingekopte OKSV corner in de laatste wedstrijdminuut was alleen nog van belang voor de statistieken. Irene is bezig met een mooie reeks en is dit seizoen zowel in de beker als de competitie nog ongeslagen.

Wedstrijdverslag OKSV 1 - Irene 1

Van onze verslaggever: Sjack van Gelder

Zondag 21 september, OKSV speelt een thuiswedstrijd tegen de mannen uit Gemonde. De mannen van trainer en (zee)honden liefhebber Voet weten dat het een zware wedstrijd zal gaan worden. Irene is door de meeste getipt als titelkandidaat nummer 1.

Vooraf: De criticasters en de vaste toeschouwers waren uiteraard weer aanwezig, en al met al stond er een aardige supportersschare om de mannen van 1 aan te moedigen. Ook Willy van de Loop was deze wedstrijd weer "de man met de vlag" Keeper Vos keert na een wekenlange afwezigheid terug in de basis, na overleg met zowel het technische als medische hart van OKSV leek het verstandig Frank op te stellen.

Trainer/coach Voet stuurde de volgende elf spelers het veld in.
DM: F. Vos RB: R. van Dinther RCV: E. van Summeren LCV: R. van den Berg LB: D. Ermers VM: B. Vos(c) VM: J. van de Loop AM: P. Hidding LA: R. Reijs CA:M. van den Akker RA: J. van de Wielen.
Wissels: Niek Selten , Dirk van den Berg, Tim Reijs

Opmerkingen:
  • Ted Schmitz zit nog steeds in de lappenmand, momenteel is er nog niet veel meer bekend over de ernst van de blessure. Wij hopen u volgende week uitsluitsel te kunnen geven.
  • De Intrapballen waren goed hard, bij het oppompen was D. van Vucht nergens te bekennen.
  • Vooraf heerste er even paniek omdat de geruchten te ronde gingen dat trainer Voet de gehele winter periode zou missen, dit i.v.m. een reddingsoperatie voor de ijsberen op de noordpool. Later bleek dat Voet de tocht alleen georganiseerd heeft maar zelf niet mee zal gaan.
OKSV begint vrij aardig aan de wedstrijd, er word druk gezet op Irene wat niet goed weet wat het hier mee aan moet. OKSV heeft het beter van het spel toch is het Irene wat na 10 minuten op voorsprong komt, de bal komt vanaf rechts voor en word half verlengd door de spits van Irene waarna de linksvoor(in buitenspel positie volgens de grens en menig toeschouwer) de bal uiteindelijk achter doelman vos weet te werken. Wat een aderlating 0-1 .

OKSV heeft na de tegengoal moeite om het goede spel van de eerste 10 minuten terug te vinden en op te pakken, terwijl Irene als maar sterker word gedurende de eerste helft. Op het veld word het er in deze fase niet vriendelijker op en er worden over en weer een paar harde overtredingen gemaakt.
Enige kans in deze fase van de wedstrijd is voor Irene nadat een middenvelder van Irene een overtreding begaat en een OKSV-er geblesseerd blijft liggen, weigert de middenvelder de bal uit te spelen(wat van te voren andersom wel gedaan word) en speelt de bal diep op de rechtsvoor. De man rechtsvoor snelt richting de goal, Dennis kan in een uiterste inspanning een doelpunt voorkomen door de man zover mogelijk na de buitenkant te drukken. Hierna lopen de gemoederen wat op en het word er wederom niet vriendelijker op.

In de 30ste minuut is Erwin genoodzaakt een overtreding te maken op de opkomende back van Irene dit resulteert in een vrij trap voor de ploeg uit Gemonde aan de linkerkant van de zestien.
De Bal word hard over de grond gespeeld en de spits van Irene rond prima af, slecht verdedigd en Frank kansloos 0-2 .

In de 35e minuut moet Erwin geblesseerd na de kant bij de overtreding van 5 minuten geleden heeft hij zelf knie klachten overgehouden en dit ziet er niet best uit. Niek Selten komt er in en neemt zijn plaats over centraal achterin.
OKSV krijg nog een halve kans voor rust met een kopbal van Rick Reijs. Deze gaat er niet in en het blijft 0-2.

In de rust komt Dirk van de Berg in de ploeg voor Johan van de Wielen.
Meteen na rust krijgt OKSV een aardige kans die helaas geen doel treft.
In het verloop van de tweede helt gaat de wedstrijd gelijkwaardig op en krijgen beide ploegen een aantal kansjes, waarvan weinig uitgespeelde. Rick Reijs is nog dicht bij een treffer met een vrije trap helaas is de vrije trap net niet goed genoeg.

In de 72e minuut valt dan toch de 0-3 Vanuit het oogpunt van OKSV over rechts , de voorzet word wederom binnen gewerkt. Wedstrijd Beslist.

In de 89e minuut doet OKSV nog iets voor de statistieken Invaller Niek kopt de bal tegen de touwen 1-3. In de tussentijd is Tim Reijs nog in het veld gekomen voor Job van de Loop.

Helaas de eerste nederlaag voor het team van Voet. Hopelijk word er volgende week uit tegen de Willy's wel weer een driepunter bijgeschreven.