Olypia 18 D4 - OKSV D1
Uitslag: 7-2

7 september 2002

OKSV verrast met zege op Gassel

Overlangel - OKSV won op eigen veld verrassend met 2-1 van Gassel. Na 25 minuten liet John Voet namens OKSV de Gasselse doelman kansloos. Op slag van rust maakten de gasten via een strafschop gelijk. In de tweede helft kreeg OKSV een penalty, nadat Zweep onderuitgehaald werd. Voet scoorde.

Macharen houdt na rust open huis
Macharen - In de eerste helft speelde hekkensluiter Macharen tegen koploper SBV een goede wedstrijd. SBV kwam via een van richting veranderd schot van Paul de Louw op voorsprong. Macharen liet de kansen op de gelijkmaker liggen. Na de pauze was het prijsschieten voor de bezoekers. Het zou uiteindelijk 0-9 worden met drie treffers van Stefan Heule.

Geluk lacht NLC’03 eindelijk eens toe
Oijen - In de derby tegen Oijen lachte het geluk eindelijk een NLC’03 toe (3-1). In de eerste helft ging de strijd lang gelijk op. Na een kwartier spelen werd een vrije trap van Carlo Smits van richting veranderd wat resulteerde in de 0-1. Tien minuten was de tweede helft oud toen Carlo Smits opnieuw uit een vrije trap scoorde. Een kwartier voor tijd besliste Cocky Hesemans met de derde treffer voor NLC’03 de wedstrijd. In de slotfase bepaalde Mark Verhaar de eindstand op 1-3.

Nuttige zege voor effectief GVV’57
Grave - GVV’57 boekte op eigen veld een nuttige 2-0 zege op SIOL uit Cuijk. De thuisploeg sprong effectief met de kansen om. Amper vijf minuten was de tweede helft oud, toen Frank Albers de score opende. Een klein kwartier later kreeg A-junior Bob Danner een niet te missen kans: 2-0.

OKSV - Gassel 2-1

Op een lastig bespeelbaar veld in Overlangel heeft Gassel drie kostbare punten prijs gegeven in de top van de zesde klasse H.

De thuisclub had al snel de kans op 1-0, maar de paal redde voor Gassel. Daarna beet ook Gassel van zich af. Net toen de bezoekers wat meer grip op de wedstrijd kregen, was het de thuisclub die na een half uur spelen via een van richting veranderd schot de score opende. Na tien minuten in de tweede helft bracht William de Kleijn vanaf elf meter de stand op 1-1, nadat Harm van Boekel binnen de zestien meter was neergelegd. Nog geen minuut later kreeg ook OKSV een strafschop. Ook deze werd benut (2-1). Ook in de hectische slotfase bleef de verdiende gelijkmaker uit, waardoor Gassel tegen duur puntverlies aanliep.

GVV'57-SIOL 2-0
In deze stevige, maar sportieve derby kreeg nummer twee GVV'57 in de eerste helft enkele kansjes, maar kwam niet tot scoren. Na een kwartier spelen in de tweede helft kwamen de Gravenaren op voorsprong. Een door Dave Portier genomen vrije trap werd door Frank Albers doeltreffend afgerond (1-0). GVV bleef aandringen in een wedstrijd tegen het Katwijkse SIOL die nu grimmiger werd. Met nog een kwartier op de klok liep GVV verder uit door een goal van jeugdspeler Bob Dammer. In de 70ste minuut moest SIOL met tien man verder toen Peter ten Haaf zijn tweede gele kaart ontving.

Duel onderbroken wegens spreekkoren / Heerewaarden-SCV'58 2-3
Al vrij vroeg in de wedstrijd keken de Velpenaren tegen een achterstand aan. Een fout in de Velpse verdediging werd door een van de spitsen van Heerewaarden genadeloos afgestraft. In de eerste helft waren de beste kansen sowieso voor de gastheren. SCV hanteerde veel te snel de diepe bal in plaats van een rustige opbouw via de zijkanten. In de tweede helft werd Stijn Mol binnen de beruchte lijnen onderuit gehaald. De strafschop werd door Sander Verhallen feilloos benut. Kort daarna kwamen de Velpenaren via een snelle uitval op 1-2 door een doelpunt van Stefan Jans. Twintig minuten voor tijd viel Bram Boumans in. Bij de eerste de beste aanval scoorde hij de derde Velpse treffer. Omdat de assistent-scheidsrechter voor buitenspel vlagde, maar de scheidsrechter het een geldig doelpunt vond, begon het Heerewaarden publiek onwelvoeglijke taal te spuien. De arbiter vond deze beledigingen niet door de beugel kunnen en onderbrak het duel even.