Logo OKSV

OKSV A1 - Vitesse'08 A1 (2-3)

10 april 2010

Van onze verslaggever Jeroen :

Voorbeschouwing:

Weer geen makkelijke klus vandaag:
Vitesse uit Gennep. Een ploeg met veel individuele klasse.
Aanvoerder Luuk was geblesseerd, verder was iedereen van de partij.

Opstelling OKSV A1 (4-3-3):

Sjoerd
Erwin
René
Jasper
Rick B
Tymon
Perr
Kevin
Rick A
Marc
Job

Wissels:

45' Frank voor Sjoerd
45' Roel voor Rick A
45' Ted voor Erwin
73' Erwin voor Perr

Doelpuntenmakers:

46' 0-1
64' 0-2
65' 1-2 Ted (pen)
69' 1-3
81' 2-3 Kevin

Rode kaarten:

1x speler Vitesse

Wedstrijdverslag:

OKSV is te 'lief' om het de straatvoetballers van Vitesse echt moeilijk te maken en laat zich na rust aftroeven.

Eén van de dingen die we vanuit de vorige wedstrijd tegen Vitesse hadden meegenomen, was het feit dat we vanaf het begin scherp moesten zijn. Want in de vorige confrontatie was Vitesse al in de eerste minuut op voorsprong gekomen.
Maar ondanks het feit dat een gewaarschuwd mens in principe voor 2 telt, werden we vandaag toch weer verrast. Want in de 2e minuut wist Sjoerd een inzet vanuit de tweede lijn (ook daar was vooraf aandacht aan besteed) nog tegen de lat te tikken.
Maar in de eerste minuut na rust werden we toch geklopt: 0-1.*
In de 45 minuten ervoor was er door beide teams niet veel gecreëerd. Vitesse was voornamelijk gevaarlijk met schoten van afstand en de schaarse aanvallen van OKSV waren steeds in het strafschopgebied gestrand. Beide doelverdedigers hadden daardoor een relatief rustig eerste bedrijf.
Voor rust was wel duidelijk geworden dat we soms de handen meer dan vol hadden aan de beweeglijke dribbelaars van Vitesse. Daarom was het ook na rust belangrijk om o.a. het eerste duel te winnen, de ruimtes klein te houden en de tegenstander bij de eigen 16 vandaan te houden.
Het resultaat.... zie*.

Daarna werd OKSV 20 minuten lang weggespeeld en was het vooral aan het voortreffelijke keeperswerk van Frank te danken dat de achterstand niet onoverbrugbaar werd. Op het hele veld werden duels verloren en kreeg Vitesse de ruimte en de tijd om ongehinderd te doen wat ze goed kunnen: dribbelen en combineren. De uitdrukking 'van het kastje naar de muur gestuurd worden' was aardig van toepassing. Dat het 0-2 zou worden was dan ook geen verrassing.
OKSV had geluk dat het meteen na de 0-2 kon tegen scoren. Rick B, de man in vorm, werd in het strafschopgebied gehaakt en Ted schoot de penalty uiterst koel binnen: 1-2.
Vitesse was (helaas) niet aangeslagen en ging verder met combineren en het scheppen van kansen.
Het duurde 5 minuten voordat ze het net weer wisten te vinden en een goed uitspeelde aanval verzilverden.
Pas na de 1-3 ging OKSV af en toe wat harder de duels in. Pas toen kwam het besef dat je soms uit een ander vaatje moet tappen om het de tegenstander lastig te maken.
De nummer 10 van Vitesse, die tot dat moment een zeer goede wedstrijd had gespeeld en zonder twijfel de beste man op het veld was, liet zich uit zijn spel halen en kreeg eerst geel en direct daarna rood wegens het beledigen van de scheidsrechter en het spugen naar een tegenstander.
Er ontstond nogal wat commotie en daarom besloot de scheidsrechter de wedstrijd tijdelijk stil te leggen.
Na een afkoelingsperiode van een minuut of 5, kon er weer verder gespeeld worden.
Er stonden toen nog ongeveer 10 minuten op de klok.
Koppie erbij houden en proberen snel te scoren, dat was de opdracht.
Nu kwam OKSV wel scherp uit de kleedkamer en wist via Kevin, assist Roel, de achterstand tot 2-3 te verkleinen.
In de resterende tijd wist OKSV nog een paar keer zeer dreigend voor het doel van Vitesse te verschijnen, maar het lukte niet om de gelijkmaker te maken. En eerlijk is eerlijk, dat zou ook niet verdiend zijn geweest.
Aan de andere kant, we hebben de afgelopen weken zoveel pech gehad dat een keer flink mazzelen niet verkeerd zou zijn geweest.
Maar helaas....

De wedstrijd OKSV A1-Vitesse'08 A1 eindigde in: 2-3.

De eerstvolgende wedstrijd van OKSV A1 wordt gespeeld uit tegen FC Uden A1 op 17 april 2010. Hopelijk wordt deze wedstrijd wel gewonnen.

[ Terug ]


© Copyright 2001-2021 - Privacyverklaring - Gemaakt door: Chris Kamps