Logo OKSV

EVVC A1 - OKSV A1 (2-0)

27 februari 2010

Van onze verslaggever Jeroen :

Voorbeschouwing:

De eerste wedstrijd sinds maanden en dan meteen tegen EVVC, de kampioen van de najaarscompetitie. De vorige wedstrijd (thuis) hadden we kansloos met 0-5 verloren. Zouden we, zonder wedstrijdritme, in staat zijn partij te bieden?

Opstelling OKSV A1 (4-3-3):

Frank
Luuk
René
Ted
Rick B
Tymon
Perr
Kevin
Job
Roel
Erwin

Wissels:

Sjoerd voor Frank
Rick A voor Kevin
Jasper voor Ted

Doelpuntenmakers:

7': 1-0
51': 2-0

Wedstrijdverslag:

OKSV verliest terecht van EVVC, maar mag toch tevreden zijn over het resultaat en het spel voor rust.

In de eerste helft was OKSV minstens gelijkwaardig aan de hoogvlieger uit Vinkel. Van kwaliteitsverschil was nauwelijks sprake. Het feit dat er voor beide doelen weinig echte kansen gecreëerd werden was kenmerkend voor de eerste 45 minuten van het duel.

We hadden aantal aandachtspunten uit het eerste treffen meegenomen en moesten met die zaken in het achterhoofd een goeie wedstrijd gaan spelen.
We hadden onszelf bijvoorbeeld voorgenomen om bij balverlies compact, scherp en geconcentreerd (coaching) te spelen, zodat we in de omschakeling niet gefopt zouden worden. En zoals gezegd lukte dat voor rust vrij aardig.
EVVC heeft toen slechts 2 kansen gehad, maar het eerste schot op goal, in de 7e minuut, was meteen raak. Toen werden we gepakt op de punten die vooraf waren aangegeven en was één moment van onachtzaamheid genoeg om toe te slaan. En EVVC heeft voorin zoveel kwaliteit dat ze aan één zo'n moment genoeg hebben.
Maar OKSV toonde karakter en beet goed van zich af.
Soms was het gebrek aan ritme (m.n. in de passing) duidelijk zichtbaar, maar de veldbezetting klopte, de meeste duels werden gewonnen en dus kwamen we aan voetballen toe. Echt uitgespeelde kansen kwamen er niet, maar met schoten van afstand, vrije trappen en corners werd er toch voor gevaar gezorgd. En ook verdedigend waren de zaken goed op orde. Frank hoefde slecht 1 keer handelend op te treden en dat deed hij uitstekend.
In de rust hadden we dan ook terecht het gevoel dat we niet kansloos waren.

Maar na rust werd het een stuk lastiger. EVVC had zijn speelwijze verandert. Er was meer beweging en variatie voorin en op het middenveld en daar hadden onze verdedigers en middenvelders het erg moeilijk mee. En omdat onze bezetting voorin niet goed was, hebben we een groot deel van de tweede helft onder druk gestaan en zijn we zelf nauwelijks gevaarlijk geweest.
Net zoals in het eerste bedrijf kregen we ook nu te snel een goal tegen. En ook deze keer was onze inbreng bij het tot stand komen van de goal groter dan de inbreng van de tegenstander. Helaas! En met 2 goals achter weet je dat het helemaal een lastige klus wordt.
Sjoerd speelde een goede tweede helft en kon zich met name in de laatste 20 minuten een paar keer onderscheiden door op zowel op de lijn, als ook uit zijn doel te redden.
Smet op de wedstrijd waren de tijdstraffen voor Rick A en Erwin, die zichzelf in de slotfase niet konden beheersen en zich afreageerden op de (inderdaad niet altijd consequent fluitende) scheidsrechter. Alsof we het met 11 tegen 11 al niet zwaar genoeg hadden?!?
Volgende week thuis tegen DSV. Punten pakken zou mooi zijn!


De wedstrijd EVVC A1-OKSV A1 eindigde in: 2-0.

De eerstvolgende wedstrijd van OKSV A1 wordt gespeeld thuis tegen DSV A1 op 06 maart 2010. Hopelijk wordt deze wedstrijd wel gewonnen.

[ Terug ]


© Copyright 2001-2021 - Privacyverklaring - Gemaakt door: Chris Kamps