Logo OKSV

Hapse Boys A1 - OKSV A1 (1-3)

14 november 2009

Van onze verslaggever Jeroen :

Voorbeschouwing:

Nog vier duels te gaan. Vier duels waarin punten pakken absoluut noodzakelijk is. Vier finales dus!
Vandaag tegen een directe concurrent, te weten de boys uit Haps. Statistisch gezien een lastige, maar te klaren klus. Qua personele bezetting waren de volgende zaken vermeldenswaardig: vedette(?) Rick B (in België) en Rick A (geblesseerd) waren niet inzetbaar en Sjoerd had zijn plaats (vrijwillig!) aan Frank afgestaan.

Opstelling OKSV A1 (4-3-3):

Frank
Luuk
René
Ted
Jasper
Tymon
Niek
Roel
Job
Erwin
Marc

Wissels:

25' Perr voor Job
46' Rick voor Niek
75' Kevin voor Marc

Doelpuntenmakers:

3' 0-1 Roel
31' 0-2 Roel
36' 1-2
90'+2' 1-3 Roel

Rode kaarten:

44' 5 minuten straf speler Haps

Wedstrijdverslag:

Roel van Dinther scoort eerst doelpunten van dit seizoen, maar doet het wel meteen 3 keer!! OKSV A1 wint (slechte) wedstrijd tegen Hapse Boys met 1-3.

Als kijkspel was de wedstrijd van vandaag niet om aan te zien. De tegenstander uit Haps speelde een zéér fysiek 'hotse-knots-spelletje' waarmee we (vooral onze verdedigers) erg veel moeite hadden. De keren dat het ons lukte om te voetballen, waren we vrijwel direct gevaarlijk en konden we vrij makkelijk door de Hapse defensie snijden. Helaas waren deze keren op 2 handen te tellen.
Uiteindelijk was de overwinning verdiend, omdat OKSV de beter voetballende ploeg was, twee doelpunten meer maakte en ook nog een drietal 100% kansen onbenut liet.
De vroege 0-1 van Roel, een houdbare bal, was een prettige opsteker. OKSV speelde daarna met het nodige vertrouwen en was in de beginfase op alle vlakken de betere ploeg. Na een kleine 10 minuten had Roel ook de 0-2 kunnen scoren, maar een verdediger wist dit op het nippertje te voorkomen.
Na deze openingsfase werd voetballen steeds lastiger.
Vanaf het begin was al duidelijk dat de thuisploeg het niet moest hebben van combinatievoetbal, maar na een minuut of 10 werd de beuk er serieus ingegooid en daarbij werd het schaaf-, gooi en smijtwerk niet geschuwd. OKSV liet zich terugdringen (en soms ook intimideren en provoceren) en was te weinig in staat om tot voetballen te komen. Dat kwam door het spel van de tegenstander, maar ook door slordigheid en passiviteit in balbezit.
Maar zoals gezegd, als OKSV erin slaagde te combineren, was het direct gevaarlijk. Een vlijmscherpe counter waarbij Perr en Roel betrokken waren, leidde bijna tot de 0-2. En de corner die uit deze aanval voortkwam, werd door Haps van de lijn gehaald, maar Niek schoot de rebound over.
Twee minuten later was het alsnog raak. Roel schoot onberispelijk, diagonaal raak. Een schitterende treffer!
In de 36e minuut verkleinde Hapse Boys de achterstand tot 1-2. Een directe vrije trap werd over de muur gekruld en Frank was kansloos.
Daarna veranderde er weinig aan het spelbeeld. Haps probeerde met lange halen gevaar te stichten en OKSV loerde op de counter.
Vlak voor rust waren er nog 2 mogelijkheden om de score uit te bouwen. Niek schoot, na een combinatie met Marc, ruim naast. En Perr strandde in een 1-1-situatie op de keeper.
En dus gingen we met een 1-2 voorsprong rusten.
Na rust moesten we proberen een beter positiespel te spelen en meer rust aan de bal te hebben. Wanneer we aan voetballen zouden toekomen, zouden we de wedstrijd moeten kunnen winnen.
Maar helaas..... Na rust was het nog lastiger en probeerde de tegenstander de druk op te voeren. Dit lukte, maar echt gevaarlijk werden ze niet.
In de 64e minuut reageerde Frank attent op een schot van afstand en verwerkt de bal tot corner.
Zeven minuten later had Rick Reijs de wedstrijd definitief op slot kunnen gooien, maar de doelman wist de volley met een prima reflex te keren.
OKSV stond onder druk, maar kwam er af en toe gevaarlijk uit. Kevin stond koud in het veld, of hij had een panklare assist op Perr, maar die schoot via de keeper over. De aansluitende corner kwam bij Erwin terecht, maar die miste van dichtbij.
In het laatste kwartier haalde Haps alle trucs (ook trucs die niet met voetballen te maken hebben) uit de kast, maar Frank hoefde slecht 2 keer echt in actie te komen.
Het slotakkoord, in het schemerdonker, was voor Roel.
Hij kon, na een snel genomen vrije trap van Erwin, alleen op de doelman afgaan, omspeelde deze uiterst koel en tikte de bal in het lege doel.
Eindelijk 3 punten en wat lucht in de strijd om handhaving!
Volgende week is er weer een finale. We spelen dan thuis tegen NLC en hopen natuurlijk op veel supporters.
Tot dan.

De wedstrijd Hapse Boys A1-OKSV A1 eindigde in: 1-3.

De eerstvolgende wedstrijd van OKSV A1 wordt gespeeld thuis tegen NLC'03 A1 op 21 november 2009. Hopelijk wordt deze wedstrijd ook gewonnen.

[ Terug ]


© Copyright 2001-2020 - Privacyverklaring - Gemaakt door: Chris Kamps