22' 0-2
36' 0-3
74' 0-4
89' 0-5

OKSV A1 speelt (bijna) een kopie van de wedstrijd tegen Estria. Ook EVVC straft concentratie- en dekkingsfouten af en wint, relatief eenvoudig, met 0-5.

Dat het vandaag geen makkie zou worden wisten we van te voren. EVVC heeft een goed team, maar hun grootste troef is de aanvoerder (spits) die minstens één maatje te groot is voor de klasse waarin we spelen.
Wanneer we ervoor zouden kunnen zorgen dat we met name bij balverlies, scherp en geconcentreerd (individueel en als team) zouden verdedigen, dan zouden we het Vinkel moeilijk moeten kunnen maken.

In de eerste 20 minuten speelde OKSV in balbezit niet goed, maar bij balverlies was de organisatie goed en was het voor EVVC erg moeilijk om kansen te scheppen.
De goal die in de 21e minuut viel, was er eentje zoals we ze de afgelopen maanden al te vaak hebben tegen gekregen. Een lange bal van achteruit richting de inzakkende spits, deze speelt een diepgaande medespeler aan en onze achterhoede heeft het nakijken. Oorzaak: geen scherpte en concentratie in de dekking En te veel aandacht voor de bval, i.p.v. de man! Er wordt telkens op gehamerd, maar we slagen er maar niet in om dit in lange perioden van een wedstrijd voor elkaar te krijgen. Erg jammer en teleurstellend!
Na de aftrap verloor OKSV direct de bal en gaf een corner weg. De teleurstelling zat blijkbaar nog in de koppies, want de afvallende bal viel voor de voeten van een tegenstander en deze kon van dichtbij en relatief ongehinderd raak schieten. En zo was de wedstrijd binnen het tijdsbestek van nog géén 2 minuten gespeeld.
Een klein kwartier later viel de 0-3. Ook nu kreeg een EVVC'er alle tijd van de wereld om rustig op doel e schieten. Geen enkele OKSV'er voelde zich geroepen om de inzet te verhinderen.
Natuurlijk was EVVC beter. En natuurlijk was de voorsprong verdiend. Daarvoor was ons spel in balbezit te zwak en te voorspelbaar. Maar wij zorgden ervoor dat ze tot scoren konden komen. Zelf creëerden ze (net zoals Estria) niet al te veel kansen.

Het is erg vervelend dat er in de rust bijna elke wedstrijd over dezelfde zaken moet worden gesproken. En je kunt er bijna de klok op gelijkzetten dat het dan in de tweede helft beter gaat.

Dat was ook nu het geval. Er was veel meer rust aan de bal en daardoor was het positiespel beter.
Het bleef, net zoals voor rust, een wedstrijd van niet al te veel kansen. Maar OKSV kwam nu wel vaker op de helft van EVVC en schiep zich een paar hele en halve kansen.
De beste mogelijkheid was voor Marc, die een goede actie van Erwin net niet goed genoeg kon raken.

In de 74e minuut kwam EVVC op 0-4, nadat een meerderheid aan OKSV-verdedigers zich op slimheid en daadkracht liet aftroeven.
En de 0-5 in de 89e minuut werd prima ingeschoten, maar ook nu kreeg de schutter ruim de tijd om uit te halen.

De komende 2 zaterdagen zijn we vrij en a.s. woensdag spelen we vriendschappelijk tegen Herpinia.
A1. Daarna spelen we 4 'finales' tegen directe concurrenten. Dan moet er punten gepakt worden.
Simpel!?!

De wedstrijd OKSV A1-EVVC A1 eindigde in: 0-5.

De eerstvolgende wedstrijd van OKSV A1 wordt gespeeld uit tegen Herpinia A1 op 21 oktober 2009. Hopelijk wordt deze wedstrijd wel gewonnen.