Tymon voor René
Erwin voor Job

14' 1-0 Rick R
45'+2 1-1 HVCH

OKSV A1 blijft titelkandidaat na spannende en gelijkopgaande wedstrijd tegen HVCH A2.
Beide ploegen creëren een handvol kansen, maar komen uiteindelijk niet verder dan 1-1.

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen koploper HVCH A2 (zelfde aantal verliespunten, maar 1 wedstrijd meer gespeeld en een beter doelsaldo), was geprobeerd om op basis van de verkregen informatie, de juiste tactische afstemming te vinden.
We wisten dat de gasten uit Heesch een fysiek en conditioneel sterke ploeg, met veel aanvallend vermogen hadden.
Desondanks wilden we ons eigen spel spelen en onszelf niet aanpassen. Uitgaan van eigen kracht, spelen vanuit een goede organisatie en met de wil om er een goeie wedstrijd van te maken.

OKSV begon uitstekend aan de wedstrijd en was in het eerste kwartier de duidelijk betere ploeg. Van eventuele extra spanning was niets te merken.
Op de 1-0 voorsprong, na een klein kwartier, viel dus ook niets aan te merken. Het was Roel, die zich wat had laten terugzakken, die Rick Reijs met een prima steekpass richting het vijandelijke doel stuurde. Rick bleef koel, een schoof de bal uiterst beheerst in het doel.
Daarna herpakte HVCH zich stukje bij beetje en was de wedstrijd in balans. Over en weer waren een paar halve kansjes te noteren, maar de laatste linies van beide teams gaven weinig weg. Het was dan ook zuur dat HVCH in de blessuretijd van de eerste helft op 1-1 kwam. OKSV was te lief in het aanpakken van de opkomende middenvelder. Deze mocht op de as van het veld ongehinderd 3 OKSV'ers uitspelen en vanaf 20 meter uithalen. Frank, die tot dat moment nog geen enkele keer had hoeven ingrijpen, was kansloos.

HVCH ging met een goed gevoel rusten en bij OKSV hingen de koppies naar beneden.
Het was zaak om de domper zo snel mogelijk te verwerken en ervoor te zorgen dat we ook de tweede helft scherp en geconcentreerd zouden beginnen.
En gelukkig was dit ook het geval.

De eerste fase na rust was een kopie van de eerste fase voor rust. OKSV kwam het beste uit de startblokken en liet merken dat het moreel nog steeds goed was.

Maar ook nu lukte het niet om de dominerende partij te blijven. Het feit dat er na rust tegen de straffe wind in gespeeld moest worden, maakt het af en toe extra lastig.
In de laatste 20 minuten van de wedstrijd hadden beide ploegen kansen om de wedstrijd te beslissen.
De 'gekrulde' spits van HVCH had in de 70e en 85e minuut 2 dotten van kansen, maar wist niet te scoren.
En Rick Reijs was aan OKSV kant de speler die een dikke vinger in de pap had kunnen hebben. Want in de 71e minuut ging hij op avontuur in het strafschopgebied, maar zijn breedtepass kwam nit bij een medespeler terecht. Zeven minuten later leek het erop dat hij kon profiteren van een misverstand tussen een verdediger en de keeper van HVCH, maar zijn inzet werd vlak voor de doellijn weggehaald door de laatste man van HVCH.
In de 82e minuut legde de scheidsrechter de bal op de stip, nadat Rick binnen de bekende lijnen onderuit was gehaald. Maar omdat de grensrechter zijn vlag in de lucht hield, ging de scheids luisteren naar wat de grens te vertellen had. En blijkbaar was dat verhaal zo overtuigend, dat de gegeven penalty uiteindelijk niet werd gegeven.
In de laatste minuut van de officiële speeltijd claimde HVCH ook een penalty. Maar de overtreding, als het al een overtreding was, was niet zwaar genoeg om de bal op de stip te leggen.

Uiteindelijk konden beide ploegen tevreden zijn met het resultaat. En gezien de personele problemen en het fysieke tekort, mag OKSV trots en tevreden zijn.
Want we doen nog mee om de titel en zijn nog steeds ongeslagen.

Volgende week spelen we wederom thuis. Dan staat de derby tegen Ravenstein op het programma. Deze moet, liefst ruim, gewonnen worden om aanspraak op de titel te blijven maken.