34' 4-1 Roel
54' 5-1 Johan
58' 6-1 Niek

Wedstrijdverslag

OKSV A1 wint, na een een 4-1 ruststand, met 6-1 van FC Schadewijk A1 en blijft bovenin meedoen.

Het was broeierig warm op 't Veldje en dus waren de omstandigheden niet optimaal. Maar, zoals men dan altijd terecht zegt, daar hebben beide team last van. Dus geen excuses!

OKSV startte (eindelijk!) erg voortvarend. Al in de eerste minuut was Johan trefzeker. Hij rondde een aanval, die vanaf links werd opgezet, koelbloedig af.
En twee minuten later had diezelfde Johan de 2-0 op zijn schoen, maar hij schoot net voorlangs. Het begin was dus duidelijk voor OKSV, maar na een minuut op 10 kroop Schadewijk langzaam maar zeker uit de schulp en ging het lekker meevoetballen.
In de 11e minuut schoten ze voor het eerst op doel en moest Sjoerd, ten koste van een corner, redding brengen. In de 17e minuut had Perr de 2-0 op zijn schoen nadat er, wederom vanaf links, een goede aanval was opgezet. Maar zijn schot werd door de doelman gekeerd.
Twee minuten later kwam een zwakke doeltrap van Sjoerd bij een middenvelder van Schadewijk terecht. Hij kon ongehinderd oprukken en vanaf een meter of 20 rustig uithalen: 1-1.
Daarna was het Schadewijk dat brutaal speelde en het meeste balbezit had. OKSV speelde te afwachtend, liet het initiatief aan Schadewijk en de hekkensluiter liet bij vlagen zien echt wel te kunnen voetballen.
De 2-1 (prima schot van Perr) en 3-1 (diagonaal schot Johan) kwamen op het juiste moment, maar waren op dat moment niet helemaal verdiend. Desondanks hielpen beide doelpunten OKSV wel om wat makkelijker te gaan spelen. Er werd wat meer druk naar voren gegeven, waardoor het initiatief weer bij OKSV kwam. Erwin had pech dat hij 2x de lat raakte. En het was uiteindelijk Roel die, na een goede voorzet van Johan, met een droge knal de 4-1 liet aantekenen.
In de pauze werd afgesproken om meer druk naar voren te zetten, zodat Schadewijk niet aan voetballen toe zou komen. En dat lukte over het algemeen aardig.
In de tweede helft was OKSV, tot aan de 85e minuut, heer en meester. Het was alleen jammer dat het veldoverwicht niet in een hogere score uitgedrukt kon worden. Het ontbrak in de eindpass te vaak aan de vereiste nauwkeurigheid, waardoor uiteindelijk alleen Johan (wéér een goeie aanval vanaf links) en Niek (voorzet Perr) nog tot scoren wisten te komen. Roel, Rick B, Johan en Tymon lieten nog een aantal goeie mogelijkheden onbenut. En mede daardoor werd er in het laatste half uur niet meer gescoord.
In de laatste 5 minuten wist Schadewijk weer een beetje van zich af te bijten, omdat OKSV wat versnellingen lager ging spelen en de scherpte niet meer optimaal was. Iets wat gezien het benauwde weer en de stand op dat moment wel te verklaren was.

De overwinning van vandaag is er een om enigszins tevreden over te zijn. Toch zal er nog het een en ander moeten veranderen/verbeteren om een serieuze gooi naar de titel te doen. Werk aan de winkel dus!