25' 0-4 Johan
47' 0-5 Roel
53' 0-6 Roel
80' 0-7 Niek

OKSV A1 wint matig duel (of is het deul?) met ruime cijfers. Naast vertrouwde doelpuntenmakers als Johan, Roel en Niek, weet ook Job te scoren.

Het spel was vandaag net zo druilerig als het weer.
In een wedstrijd waarin de tegenstander uit Nuland in 90 minuten tot niet één doelpoging kwam, hebben we een matige wedstrijd gespeeld, waarin vooral na rust legio goede kansen om zeep zijn geholpen.

Vanaf begin liep het niet lekker aan OKSV kant.
Het gladde veld was daar wellicht voor een deel debet aan. Maar met name het spel aan de bal was erg slordig, terwijl dat juist een kwaliteit van het team is.
En hoe gek het ook moge klinken, in de beginfase van de wedstrijd (die absoluut niet goed was) was de effectiviteit het grootst. Want van de eerste 6 kansen, gingen er maar liefst 4 in.
Na in de 3e minuut nog op de keeper te zijn gestrand, opende Johan 7 minuten later de score. Dat deed hij door een korte solo binnen het strafschopgebied goed af te ronden. Niet veel later was het Niek die een fraaie diepe bal van Rick Reijs doeltreffend afrondde.
Doelpunt nummer drie kwam op naam van Job. Hij kreeg de bal op zo'n 25 meter van het doel aangespeeld, liep een stukje met de bal aan de voet, werd niet aangevallen en schoot de bal van een meter of 18 hard en hoog in het midden van het doel.
Twee minuten daarna zorgde Johan, na een leep steekballetje van Rick Reijs, voor de 0-4 ruststand.

In de rust geprobeerd de focus op goed en zorgvuldig uitgevoerd positiespel te leggen, want het niveau moest omhoog.

De start na rust was goed. Hoofdverantwoordelijke was Roel die messcherp begon, zijn snelheid kon uitspelen en met 2 schitterende goals de score tot 0-6 opschroefde.
Nadat zijn inzet in eerste instantie van de doellijn was gehaald, nam Roel een korte corner. Nadat hij de bal had teruggekregen, schoot hij de bal vanaf de linkerzijkant van het strafschopgebied bij de tweede paal binnen. Een fantastische doelpunt! En ook zijn tweede treffer, een volley vanaf een meter of 20, viel prachtig binnen!
Daarna was het een dik half uur niet best en werden behoorlijk wat kansen om zeep geholpen. Ted (2x) en Erwin raakten het houtwerk. Uiteindelijk was het Niek die 10 minuten voor tijd de 0-7 lieten aantekenen. Dat de scheidsrechter dik 3 minuten (excl. blessuretijd) te vroeg affloot was niet zo'n ramp. Want buiten een aantal mooie treffers en de tweede 'nul' op rij, was er weinig om tevreden mee zijn. Dat gevoel overheerst ook na afloop.
Het goeie nieuws is dus dat het allemaal veel beter kan en moet. Volgende week spelen we thuis tegen de hekkesluiter. Het is de bedoeling dat we dan aan het doelgemiddelde gaan werken, maar dan zal er toch uit een ander (meer geconcdentreerd) vaatje getapt moeten worden.

De wedstrijd Nulandia A3-OKSV A1 eindigde in: 0-7.

De eerstvolgende wedstrijd van OKSV A1 wordt gespeeld thuis tegen OSS'20 A4 op 08 november 2008. Hopelijk wordt deze wedstrijd ook gewonnen.