Uitslag: 3-1

25 april 2007

OKSV C1 wint (moeizaam) met 3-1 (2-1 rust) van Stormvogels C1

Uitstekend keeperswerk van de Loonse Gomes houdt de ploeg overeind!

Op een benauwde woensdagavond is OKSV C1 erin geslaagd de 5e overwinning na de winter te pakken. De 3-1 eindstand leverde 3 punten op, maar het beeld van met name de tweede helft was anders dan de uitslag misschien doet vermoeden.

OKSV begon voorvarend. In de 3e minuut kwamen we op een 1-0 voorsprong toen gelegenheidsmiddenvelder Luuk een knap één-tweetje met tweelingbroer Luuk koelbloedig afrondde.
Daarna ontstond een wedstrijd waarbij Stormvogels het meeste balbezit had, maar OKSV zoals gewoonlijk goed georganiseerd verdedigde en ook gevaarlijk was met counters.
Desondanks kwam Stormvogels in de 18e minuut op 1-1. Maar ook na deze treffer veranderde er niets aan het wedstrijdbeeld.
Eén minuut voor rust werd Roel door Erwin weggestuurd. De actie was gedoemd te mislukken omdat de loopactie niet goed was, maar Roel geloofde erin en daardoor kwam de verdediging in de problemen. En wel zodanig dat Roel vanuit ogenschijnlijk kansloze positie zichzelf toch een schietkans verschafte en nog raakschoot ook!
Maar dat betekende niet dat we rustig de eerst 35 minuten konden volmaken, want in de blessuretijd van de eerste helft, kreeg de directe tegenstander van Pim (die zoals gewoonlijk weer 2 koppen groter was!) nog een kopkans. Maar Frank wist bekwaam te redden.

Na een rust met veel thee en water hadden we wat om voor te knokken, want we hadden€ onszelf voorgenomen om de laatste 2 wedstrijden, tegen directe concurenten, te winnen.

Maar al meteen na rust was duidelijk dat Stormvogels geen medewerking wilde verlenen. Vanaf de aftrap waren zij de betere ploeg, werd OKSV in de houdgreep genomen en was het ‘alle hends aan dek’. Achterin was het spitsuur, omdat het middenveld werd overlopen door opkomende middenvelders en inschuivende verdedigers. OKSV kon daar niet meer tegenover stellen dan een flinke dosis werklust en goed verdedigen onder leiding van een prima spelende Luuk, want meer dan 5 seconden waren zeldzaam.
Maar door al dit aanvallend geweld kreeg Frank de kans om in de wedstrijd te groeien. Dat begon met 2 directe vrije trappen, die hij in de 50e en 51e minuut, te verwerken kreeg. De eerste pakte hij links in de hoek en de tweede, vanaf dik 30 meter, bokste hij vanonder de lat weg.
In de 55e minuut moest Roel ‘groggy’ het veld verlaten. Dit betekende dat we onze topscorer moesten missen en de kansen op scherpe en misschien succesvolle counters aanzienlijk minder werden. De geblesseerd uitgevallen Ted moest zijn plaats innemen, maar die hield zich, evenals de rest van het team, uitstekende staande.
Vijf minuten voor tijd werd een doelpunt van Stormvogels wegens buitenspel (goed opgemerkt door Bart!) afgekeurd en twee minuten later hadden we mazzel omdat een directe vrije trap op de lat belandde.
En geheel tegen de verhouding in kwam OKSV in de allerlaatste minuut van de officiële speeltijd nog op 3-1. Erwin startte vanaf eigen helft en begon, met een tegenstander in de achtervolging, aan een fantastische rush richting het vijandelijke doel. Voordat de laatste man hem attacheerde, schoot hij de bal vanaf rechts schitterend binnen, was de wedstrijd gespeeld en konden we drie zwaar bevochten punten bijschrijven.
Zaterdag spelen we onze laatste wedstrijd, thuis tegen Leunen C1. Als we die ook weten te winnen, hebben we het helemaal geweldig gedaan! Tot zaterdag!

Vandaag werd er om 19:00 uur afgetrapt op het Voetbalveld van O.K.S.V. in Overlangel voor de wedstrijd OKSV C1 - Stormvogels'28 C1.

De wedstrijd OKSV C1-Stormvogels'28 C1 eindigde in: 3-1.

De eerstvolgende wedstrijd van OKSV C1 wordt gespeeld thuis tegen Leunen C1 op 28 april 2007. Hopelijk wordt deze wedstrijd ook gewonnen.