Uitslag: 0-1

17 maart 2007

Frank Gomes houdt de nul, ondanks forse trainingachterstand!

OKSV C1 wint met 0-1 van SV United, Erwin matchwinner!

Na een rit van drie kwartier (!) waren op de plek van bestemming: het fraai gelegen complex van SV United (=fusie tussen voetbalverenigingen van Meerlo en Wansum) te Meerlo, waar we het moesten opnemen tegen de C1 van deze club.
Dit elftal had weliswaar 3 punten minder, maar deze 3 punten hadden ze wel gehaald tegen de huidige koploper, dus….

In de eerst helft was OKSV de betere en gevaarlijke ploeg. De momenten waarop United (sporadisch) voor gevaar zorgde, werden vooral veroorzaakt door onachtzaamheid van onze kant.
De eerste grote kans was voor Roel en daarna voor Kevin in de rebound, maar zij wisten beiden het niet te vinden.
Acht minuten later werd een fraai uitgespeelde aanval door Kevin afgerond, maar tot ieders verbazing werd het doelpunt afgekeurd. De grensrechter vlagde voor buitenspel, terwijl Kevin een megasprint had moeten trekken om bij de bal te kunnen, dus kon er geen sprake zijn van ‘vóór de bal lopen’.
Het bleef dus 0-0.
In de 20e minuur trof Erwin met een fraai schot de bovenkant van de lat.. Maar in de 29e minuut viel eindelijk de verdiende 0-1. Doelpuntenmaker was Erwin op aangeven van Roel. Het zat dus een keertje mee! Vervelend was echter wel, dat Rick en René na 25 minuten al geblesseerd het veld hadden verlaten.

Na rust bleek al snel dat United meer risico wilde gaan nemen, door achterin 1-op-1 te spelen.
In de praktijk kwam het erop neer dat zij nu veel meer balbezit hadden, omdat wij niet hetzelfde gingen doen, want we wilden niet zonder rugdekking spelen. Daardoor moesten onze spitsen en middenvelders keihard werken om de overtal situatie teniet te doen. Zij verdienen in ieder geval een groot compliment voor de manier waarop ze dat hebben gedaan. Want vooral door hun inzet bleef de achterhoede relatief makkelijk op de been en leek het alsof United gevaarlijk was, maar viel dat in werkelijkheid erg mee. Want de beste kansen waren, net zoals vóór rust, voor OKSV.

Een opsomming daarvan:
43e minuut: scrimmage voor het doel, Kevin en Jonathan komen niet tot scoren;
46e minuut: Roel kan in een 1-1-situatie komen, maar speelt de bal te ver voor zich uit;
63e minuut: Roel loopt solo richting doel, maar mist vrij voor de keeper;
65e minuut: Erwin loopt alleen op doel, met een verdediger ‘in zijn nek’, schot wordt fraai gekeerd door de (lange) doelman

Tot aan die laatst kans, was de tegenstander niet/nauwelijks in onze ‘16’ geweest. Maar doordat we verzuimden de wedstrijd te beslissen, bleven zij natuurlijk geloven in een gelijkspel (of meer).
In de laatste minuten van de wedstrijd kwamen we één keer goed weg toen Sjouke, onder druk, de bal tegen de arm kreeg. Misschien had de scheidsrechter het wel gezien, maar zat het afgekeurde doelpunt van ons nog in zijn hoofd, want hij besloot te laten doorspelen. Kort daarna (in blessuretijd) kreeg United de laatste kans om te scoren, maar de direct genomen vrije schop werd slapjes over het doel van Frank geschoten.

Na het laatste fluitsignaal was met name Frank erg blij. Logisch! Want als je als doelman met een aantal weken trainingsachterstand toch de nul weet te houden, heb je alle reden om tevreden te zijn!!

Aanstaande zaterdag spelen we thuis tegen Constantia C1, wat waarschijnlijk een pittige klus gaat worden. We hopen op veel steun van onze trouwe fans!!

De wedstrijd SV United C1CO-OKSV C1 eindigde in: 0-1.

De eerstvolgende wedstrijd van OKSV C1 wordt gespeeld thuis tegen Constantia C1 op 24 maart 2007. Hopelijk wordt deze wedstrijd ook gewonnen.