Estria C1 - OKSV C1
Uitslag: 4-0

30 september 2006

OKSV C1 speelt niet zo slecht als de uitslag doet vermoeden.

De wedstrijd in en tegen de koploper uit Escharen is, na een 3-0 ruststand, met 4-0 verloren. De score doet vermoeden dat het klassenverschil groot was, maar dat viel wel mee.

Op enkele (beslissende) momenten in de wedstrijd hadden we geen geluk en werden we (weer) geconfronteerd met wat minpuntjes waaraan we al weken werken, namelijk: scherpte in de duels (ook al is je directe tegenstander een kop of twee groter) en goed positiespel.

Vooraf hadden we onszelf veel voorgenomen en goede afspraken gemaakt over de manier waarop we moesten gaan spelen. En dat gebeurde ook.

We gingen fanatiek van start, wonnen de meeste duels, hadden dus vaak de bal en waren daardoor ook dreigend.

Het was dan ook erg vervelend dat in de 12e minuut, de allereerste doelpoging van Estria, door slap verdedigen en keepen, een 1-0 achterstand betekende. Deze onverdiende achterstand betekende dat we de draad even kwijt waren. En twee minuten later werd het nog erger, toen een schot van richting werd veranderd en er voor de doelman geen houden aan was. Twee ballen op goal, 2 doelpunten tegen…. Wat een verschrikkelijke domper!!

Daarna kwamen we stukje bij beetje weer terug in de wedstrijd. Maar we vergaten wel ons wel (meer en meer) aan de vooraf gemaakte afspraken te houden.

Een bal van Erwin, werd door de goeie doelman van Estria tot corner verwerkt. Deze corner stichtte wederom gevaar, maar ook nu werd de inzet van Erwin door de doelman gekeerd. Het zag er naar uit dat we zouden kunnen tegenscoren, om zo weer terug in de wedstrijd te komen. De 2-1 hing in de lucht!! Maar…

De 3-0, die 4 minuten voor het rustsignaal werd gescoord, kwam als een mokerslag aan. De derde bal op goal, was wéér een doelpunt!! Ongelooflijk, maar waar!!

Een middenvelder van Estria kreeg vanuit een afgeslagen aanval, alle tijd en ruimte om vanaf 20 meter aan te leggen. De bal viel net onder de lat in het midden van het doel. Een manier waarop Frank in de loop der jaren al vaker is geklopt. Maar deze keer werd hij lelijk in de steek gelaten door de mensen voor hem, die verzuimden ‘druk’ op de bal te zetten.

Voor rust was Estria nog één keer gevaarlijk. Maar gelukkig voor ons haalden ze geen 100%-score uit hun doelpogingen en gingen we met een geflatteerde 3-0 achterstand rusten.

De stemming in de kleedkamer was (uiteraard) ‘beneden nul’. Wat moest er gebeuren om er nog een wedstrijd van te maken? Het antwoord was simpel… Bepalende situaties uit de eerste helft doornemen (scherp en alert zijn!) Gemaakte afspraken (positiespel en van de goal spelen!) nog eens herhalen. En met de koppies omhoog weer het veld op!

De tweede helft was dan ook beter. Roel was dichtbij een treffer, maar voerde zijn acties vaak te ver door, waardoor hij zich vastliep. Een kopbal van Erwin werd van de lijn gehaald en de rebound van Ted werd door de doelman gekeerd.

Kortom, het zat niet echt mee.

Estria scoorde nog een keer, waarbij Frank tijdens het uitlopen werd gehinderd. Later had Frank toch nog een keer de kans om te laten zien dat hij weldegelijk wat in zijn mars heeft. Een lastig schot werd d.m.v een prima redding tot corner verwerkt. Het goeie van de tweede helft was dat er karakter werd getoond, dat er bij vlagen goed werd gespeeld en dat iedereen zijn uiterste best heeft gedaan om de uitslag ‘bij te stellen’. Dat dit niet gelukt is, is erg jammer.

Het enige wat kunnen en moeten doen, is lekker trainen en volgende week zaterdag laten zien dat we hebben ‘geleerd’ van deze nederlaag.