Menu
De website wordt gesponsord door:

Gecertificeerd inspectiebureau - Begeleiding in kwaliteitszorg

Supportersvereniging OKSV

Supportersvereniging OKSV

Vragen aan... Hans en Jesper van Griensven

Hans en Jesper van Griensven

In oktober van dit jaar hebben we vader en zoon van Griensven, onder het genot van een paar biertjes mogen interviewen.

Een dikke maand later stonden we 's nachts, rond 3.50 uur, tevergeefs op de stoep.

Desondanks hebben we toch besloten om het interview wereldkundig te maken. Want het is te mooi om op de plank te laten liggen.

Personalia

Hans

Jesper

Naam::Johannes Anthonius Maria van GriensvenJohannes (Carla: Nee joh!)
Oh nee… Jesper Hendricus Petrus van Griensven
 
Bijnaam::Slagboom (uit de topperiode van het tweede)Meerdere: van G., Veteraan, Agressieve Postbode
 
Duidelijk waarom::Vroeger, in mijn tijd als douanier, waren er slagbomen aan de grens. Het heeft verder niets met mijn geslachtsdeel te maken.Van G. komt van Joris van der wijst.
Veteraan komt van Tim Reijs, omdat we in de jeugd altijd de oudste spelers waren.
En Agressieve Postbode is ontstaan na bonje op het veld.
 
Leeftijd::5520
 
Woonplaats::OverlangelOverlangel
 
Burgerlijke staat::Gehuwd, mijn vrouw ook.Nog niet getrouwd
 
Partner::CarlaHeb ik niet (Ik ben gewoon eerlijk)
 
Kinderen::Lisanne, Karlijn en Jesper. Een heel palet. De dochters zijn het huis uit. En Jesper woont nog thuis. Dat is fijn, want dan zorgt voor wat leven in de brouwerij. Hij zal binnenkort wel naar Eindhoven verhuizen.Nee
 
Beroep/studie::Werk bij de douane in een projectgroep.Eerstejaars student ‘Sustainable Innovation’. Technische oplossingen mbt schone energie.
 
Hobby’s::Ik sluit me qua muziek bij Jesper aan. Ik ben nauw betrokken bij de blaaskapel ’t KON. Ben betrokken bij het Muziektheater, wat een fantastisch evenement is. En ik fiets graag. Niet alleen naar het werk, maar ook tochtjes met mijn kinderen. Dan kunnen we op een sportieve manier effe bijkletsen.Voetballen en voor de rest muziek maken: drummen, nummers schrijven, componeren. En een biertje drinken, lekker stappen.
 
Eten::Ik ben een beetje dol op rijst, nasi. En Hollandse kost, zoals stamppot, vind ik ook goed. Ik ben niet van het aparte spul.Ja… zoveel…. Echt 1 ding…??
Dan doe maar taco’s. Die van ons mam zijn vaak wel lekker.
 
Drinken::Gewoon een biertje, liefst Grolsch. Daar heb ik al een aantal mensen van weten te overtuigen. In deze tijd van het jaar (herfst) is een wijntje ook wel lekker. En een bekske koffie ook wel. Mijn drinkgedrag (te snel) is niet geschikt voor wijn of speciaal bier.Bier, speciaal biertje en gin-tonic vind ik ook gruwelijk lekker.
 
TV::Ik kijk graag een live concert. Podium Witteman vind ik een leuk programma. Ik ben geen fervent tv-kijker en erger me aan de programma’s van nu.DWDD kijk ik wel, maar echt tv kijken doe ik niet meer. Peaky Blinders op Netflix vind ik een vette serie.
 
Film::Ik geef geen zak om films. Maar er is 1 film die ik geweldig vind: As in Heaven. Dat gaat over een Zweedse topdirigent. Een lied uit die film (Gabriella’s Song) zat in het Muziektheater. In die film zie ik dingen die ikzelf belangrijk vind in een vereniging.Pfff…. Er zijn zoveel goeie.
Forrest Gump is wel een klassieker.
 
Muziek/artiest::Ben breed georiënteerd. Vanuit mijn jeugd de Dire Straits, symfonisch en melodieus. Ben ook fan van De Dijk, het gebeurt met overtuiging. De Golden Earring ook. Het hangt allemaal af van de stemming. Klassiek is ook mooi.Ik vind bijna alles mooi, zolang het origineel is. Radiohead wil ik graag nog eens zien. Vroeger vond ik Editors en Arctic Monkeys tof.
 
Acteur::Frank Lammers in All StarsMartin Freeman uit Sherlock en uit the Hobbit.
 
Actrice::Vroeger had je de serie All in the Family. Daarin speelde een meisje, maar ik weet niet hoe ze heet. Laten we het dan maar houden op Monique van de Ven uit ‘Zilland’.Doe maar Katja Schuurman. Weet ik veel…
 
Hekel aan::Mensen buitensluiten.Mensen die zichzelf willen bewijzen, maar niet zichzelf zijn.
 
Club NL::Ajax, daar zijn we mee opgegroeid. Maar ook door de manier van spelen, aanvallend en attractief.Ajax
 
Club buitenland::Barcelona, ook vanwege het vermaak.Arsenal
 
Speler NL::Jantje Wouters, een speler die niet in de spotlight staat. Een speler die anderen kan laten floreren. Ik heb iets met ‘werkpaarden’.Misschien wel Arjen Robben. Hij is/was vaak beslissend op belangrijke momenten.
 
Speler buitenland::IniestaMessi
 
Opmerkelijke speler OKSV::De Jas was heel bijzonder, maar die ligt voor de hand. Schrijf maar op: Henk van de Linden. Die had na de wedstrijd altijd scherpe, korte analyses: Nee gè kunt keepen ***!!!Dan kom ik toch bij Snacks uit. Altijd een goeie instelling en hij heeft zelfs een paar keer gescoord. In een beslissingswedstrijd stond ie als linksback plotsklaps voor de goal en hij maakte ‘m.
 
Met welke speler speel(de) je graag samen::Met Jeroen Ermers. Op het middenveld hadden we gewoon een klik. Tik Tak Theo erbij… Dat was een mooie periode. ’n Goed elftal toen.Toch wel Bartje Vos, denk ik. Een fijne, slimme voetballer.
 
Beste speler waarmee je hebt gespeeld::Als je naar de carrière van Pierre Jasper kijkt… Ik heb hem in zijn nadagen meegemaakt, toen was hij vooral met stemming en sfeer bezig.Marc van de Akker, een puur talent. Hij heeft weinig zin om te voetballen, maar qua techniek is hij de beste.
 
Hoogtepunt carrière::Het kampioenschap met het Tweede. We hadden toen een geweldige groep.Tot nu toe het kampioenschap met de A. (Hans: Ja, dat was mooi.)
 
Dieptepunt carrière::Mijn debuut in het Eerste. Ik mocht starten, maar werd na 20 minuten gewisseld. Dat was gelijk mijn laatste optreden in OKSV 1.Dat was ook in de A. Ik ben geblesseerd geraakt en heb de laatste 5 wedstrijden niet meer gespeeld. Gelukkig zijn we toen wel kampioen geworden.
 
Hoe hoog eindigt 1e::Je moet reëel blijven. Ik hoop dat ze erin blijven.Ze gaan zich handhaven in deze klasse.
 
Hoe hoog eindigt 2e::Geen zicht op.Top 3
 
Hoe hoog eindigt 3e::Geen zicht op.Geen idee. Volgens mij gaat het best goed. Top 5??
 
Mooie vrouw::Ik vind Maan wel een mooie vrouw. Ze zingt goed, beweegt goed en heeft een mooi lichaam.Jennifer Lopez
 
Mooie man::Lambert Reijs. Heel eenvoudig, altijd vriendelijk, dienstbaar, fantastische mimiek, mild, er komt nooit rottigheid uit.Bram Tankink. Ik lig in een deuk als hij begint te praten.
 
Voor welk gerecht mogen we je ’s nachts wakker maken::Voor een lekker bordje nasi met een eitje, een sateetje en een biertje erbij.Lekkere pasta met gamba’s.
 
Wie zou je 1 dag willen zijn::Vincent Mendoza, dirigent van het Metropool Orkest. Dat je voor zo’n fantastisch orkest mag staan.Donald Trump. Ik zou wel een dag in die poppenkast willen leven.
 
Mooiste wedstrijd::WK-finale 2010: Nederland- Spanje. De beleving, de entourage. We waren er dichtbij.Ik ook Nederland- Spanje, maar dan de 5-1 overwinning. Terugkomen vanuit geslagen positie. Dat was het eerste WK dat we met vrienden en een flinke pot bier feestvierden.
 
Mooiste doelpunt::Dennis Bergkamp tegen Newcastle United. Alles klopte, het lijkt eenvoudig, maar zo geniaal.Die had ik ook in mijn hoofd.
 
Sterke punt als speler::In de jeugd kon ik een mannetje passeren, maar toen ik ouder werd miste ik de fysiek. Toen moest ik het van lopen en werken hebben.Vroeger was ik snel, nu niet meer. Spelinzicht, denk ik. Het spelletje snappen en dit toepassen. Dribbelen, pielen… dat.
 
Zwakke punt als speler::’t Fysiek.Ja!
 
Favoriete trainer::Peter van den Hoogen was mijn grote vriend en dat zal altijd zo blijven.Alex ‘Kwal’ Pastoor en Erwin vd Watervliet.
 
Leukste club uit de omgeving::DemenGassel. Daar kennen we best veel mensen. Dezelfde mentaliteit als hier. Wel gezellig.
 
Nooit grappig::Dronken penalty’s nemen.Hans als Mistery Guest.
 
Politieke voorkeur::Groen LinksD66
 
Opgewonden van::Het hondje van Mark Kuijpers.’n Lekker wijf.
 

Personalia

Hans

Jesper

Kuip of Arena:Lastig…. Als het om sfeer gaat… toch de ArenaArena
 
Wijn of bier:bierbier
 
Scoren of assist:assistscoren
 
Seks vóór of na de wedstrijd of beide:AllebeiDoe maar allebei
 
4-3-3 of 4-4-2:4-3-34-3-3
 
Dirigeren of zelf spelen:Zelf spelenZelf spelen
 
Sport of muziek:muziekmuziek
 
Laatste man of spits:spitsspits
 
Groen of zwart:groenGroen
 
Rondje 16 of penalty’s:Penalty’sPenalty’s
 
Plezier of presteren:plezierplezier
 
Oranje met of zonder Advocaat:zondermet
 
Trainen of wedstrijd:trainenwedstrijd
 
Met 15 teamgenoten of met vrouw onder de douche:Met mijn vrouwIn mijn geval met het team
 
1e, 2e of 3e:2e, da’s historisch bepaaldVoor mij ook het tweede
 
Keent of Loon:LoonKeent
 

Personalia

Hans

Jesper

Wat zijn je ambities als muzikant?:Dat ik weer in het KON kom. Iets in een regionaal orkest doen. En het Muziektheater voortzetten.Hogerop komen met de band. Op leuke plekken spelen . En mooie muziek maken.
 
Ambities als sportman?:Ik ben 55 en heb niet veel ambities. Gewoon gezond blijven. O ja, ik wil ooit de Stelvio (Italië) beklimmen.Lol hebben op zondag, een beetje ‘bijouwehoeren’. Qua fietsen een mooie toertocht maken, een doel hebben binnen Europa.
 
Wie drinkt het meeste bier bij ’t KON/de selectie?:Ik denk dat Lambert het ’t langst volhoudt.Joris van Poppelen, aka ‘Lapje’
 
Wat vind je belangrijk voor OKSV?:Serieus nadenken over de toekomst. Objectief kijken naar de mogelijkheden. Dan blijven ze het langst in de lucht.Daar sluit ik me bij aan. Het moet vooral een gezellige club blijven. En fuseren met TOG.
 
Favoriete opstelling::
 
Hans:
Onze Wil
Pieter van Poppelen
Frans School
Mario van Uden
onzen Erik
Jantje van Uden
Peter vd Akker
Dirk Jan Manders
Pierre Jaspers
Tontje van Petten
Willy Reijs
Jesper:
Frankie Vos (los)
Joris van Poppelen
Luuk van Dinther
Niek Selten
Dennis Ermers
Dirk Jan Manders
Bart Vos
Johan vd Wielen
Perr Hidding
Marc vd Akker
Rick Reijs
 

Overige "Vragen aan..."

 
Laatste Supportersvereniging nieuws :

Meer Supportersvereniging nieuws...

© Copyright 2001-2024 - Privacyverklaring
Gemaakt door: Chris Kamps
De website wordt
gesponsord door:
26 mei 2024 - 14:00
Seizoensafsluiting 2023-2024
Meer informatie Meer informatie over: Seizoensafsluiting 2023-2024
29 mei 2024 - 20:00
Informatieavond over 't HONK
Meer informatie Meer informatie over: Informatieavond over 't HONK
De website wordt gesponsord door:

Gecertificeerd inspectiebureau - Begeleiding in kwaliteitszorg