Menu
De website wordt gesponsord door:

Gecertificeerd inspectiebureau - Begeleiding in kwaliteitszorg

Supportersvereniging OKSV

Supportersvereniging OKSV

Hoe is het toch met Gerard Janssen???

Gerard JanssenHij is een beetje buiten beeld geraakt, maar zo af en toe kom je hem nog weleens tegen, want hij woont op slechts een paar kilometer van Langel. De man met de karakteristieke snor, de pretoogjes en de vriendelijke lach... Gerard (Grad) Janssen. Hoe is het eigenlijk met hem? Een reporter van de supclub ging op onderzoek.

Naam:
Gerardus Johannes Janssen

Geboren:
23 februari 1956 te Neerloon

Zoon van:
Hermanus Janssen en Truus Weeren

Broer van:
Piet, Theo, Henk, Ben, Herman, Martie, Toos, Ria, Betty, Annie, Bea, Trudie en Marian

Getrouwd met:
Marjon Loeffen

Vader van:
Jesper, Jimmy en Bjorn

Opa van:
Moos

Woonplaats:
Reek

Opleiding:
L.T.S.

Beroep:
Vroeger was dat loodgieter, nu is er van alles bijgekomen en is het 'installatiemonteur'.

O.K.S.V.'er van:
mijn 12e tot mijn 28e, toen ging ik in Reek wonen. Ik ben op mijn 18e leider geworden. Daar werd op een jaarvergadering om gevraagd. Toen werd ik leider van de B, samen met Inus Manders. Willy Reijs speelde in dat team. Daarna hebben Henk van de Linden en ik een jaar of tien een koppel gevormd. Dat was na het overlijden van Inus Manders.

Gespeeld in:
C, B, A, 2e en 3e. Vroeger waren er geen lagere jeugdteams en begon je op je 12e.

Generatiegenoot van:
Ik heb in de senioren gevoetbald met: Jan van Rossum, Wiet Arts, Cor Geurts, , Henk van Duren, Quirinus van Aar en zijn broers Piet en Mari. Die waren wel allemaal een stuk ouder. Erik en Willy van Griensven, onzen Ben en onzen Herman, Willy van Daalwijk, Peter van Dijk, Geert en Anton van den Akker, Tontje van Lieshout, Mario van Uden, Theo van den Elzen, Tontje 'van Pette'. Er kwamen destijds best veel jongens uit Huisseling, dat was toen heel normaal. En in de jeugd met: Frans Govers, Tonny School, Frans Bongaards, Willy en André van de Loop.

Trainers/leiders:
Jan School en Wies Voet (daar heb ik trouwens ook mee gevoetbald) bij de jeugd. En bij het derde was dat Piet Veld. Jan van Griensven is ook ooit leider geweest. En Bertje van den Haterd.

Meest geleerd van:
(lacht zachtjes...) Het meeste van Wies Voet toentertijd. Die leerde ons een beetje tegen de bal trappen. Ik heb nog wel met de selectie getraind, maar dat was niks. Het eerste kreeg veel meer aandacht. Toen had je Mieske van Erp en ook nog eens een trainer uit Oss, maar ik kan niet op zijn naam komen.

Meest memorabele teamgenoot:
Dat was, zowel in de jeugd als bij de senioren, Bertje Voet. Qua voetbal stak hij er ver bovenuit.

Meest memorabele wedstrijd:
Dat was in de jeugd tegen Ravenstein (lacht...). Met 23-0 gewonnen. Dat was destijds de hoogste uitslag ooit. Ik denk dat Bertje er toen een stuk of 13 maakte.

Sportieve hoogtepunten:
Ik ben als leider van de B kampioen geworden. Dat was een mooi stel. De jongens waren erg verschillend, maar waren het wel goed eens met elkaar. Ze hadden alles voor elkaar over. En met Henk ging dat ook goed. We zijn ooit samen naar een scheidsrechters cursus geweest. Die werd gegeven door Eredivisie scheidsrechter Ignace van Swieten. Als speler heb ik nooit wat gewonnen. Ik mocht als speler van het derde weleens met het tweede meedoen.

Sportieve dieptepunten:
Ik ben 1 keer van het veld gestuurd, maar dat was onterecht. Ik nam een vrije trap en de scheidsrechter liep in de lijn van de bal. Ik schiet hem achter tegen zijn hoofd aan en word van het veld gestuurd. Jan van Griensven heeft dit recht gepraat en toen mocht ik na rust weer meedoen.

Sterke punten:
Sportiviteit en coachen. Ik was aanvoerder bij het derde en geen stervoetballer. Ik had wel een goeie sliding. In de A speelde ik voorin en toen heb ik toch wel wat goals gemaakt. In het begin bij de jeugd stond ik ook voorin, maar dat was vooral omdat ze dan minder last van me hadden.

Zwakke punten:
Mijn snelheid, de conditie was goed.

Typisch O.K.S.V.:
Het gemoedelijke, iedereen werd in zijn waarde gelaten. Toen ik leider was kon ik mijn gang gaan, niemand zei hoe het moest. Je moest gewoon zelf alles regelen.

Ik volg de club:
Ik houd de uitslagen bij en als ik een bekende zie dan vraag altijd wel hoe het gaat. De promotiewedstrijden van afgelopen seizoen heb ik niet gezien. Ik ga op zondag vaak naar Ajax, dus ik mis dan wel eens iets. Maar of O.K.S.V. of Achilles wint, dat maakt me niets uit. Als na een mooie wedstrijd de sterkste heeft gewonnen, vind ik het prima. Ik gun het ze allebei.

Favoriete opstelling:
Doel: Willy van Griensven
Verdediging: Pieter van Poppelen, Erik van Griensen, Mario van Uden en Piet van Aar
Middenveld: Jeroen Ermers, Willy Reijs en Willy van de Loop
Aanval: Patrick Konings, Bertje Voet en Jan Manders (die was heel snel)
Trainer: Wies Voet (dat vindt ie mooi...)
Grensrechter: Piet Veld (die kon het spel niet volgen, dus als de spelers riepen stak Piet zijn vlag omhoog)

 

Overige "Hoe is het toch met... ???"

 
Laatste Supportersvereniging nieuws :

Meer Supportersvereniging nieuws...

© Copyright 2001-2023 - Privacyverklaring
Gemaakt door: Chris Kamps
De website wordt
gesponsord door:
08 dec 2023 - 19:30
OKSV Quizavond 2023
Meer informatie Meer informatie over: OKSV Quizavond 2023
29 dec 2023 - 20:00
Contactavond OKSV 2023
Meer informatie Meer informatie over: Contactavond OKSV 2023
De website wordt gesponsord door:

Gecertificeerd inspectiebureau - Begeleiding in kwaliteitszorg