Menu
De website wordt gesponsord door:

Gecertificeerd inspectiebureau - Begeleiding in kwaliteitszorg

Supportersvereniging OKSV

Supportersvereniging OKSV

Hoe is het toch met Martin-Jan van Ravensteijn???

Martin-Jan van RavensteijnNog vol van de carnaval. Prins MJ d'n Urste vertelt met een grote lach op zijn gezicht over het fijne fisje van een paar weken geleden. Aangezien hij hoog op het lijstje van de supportersvereniging stond, een mooi moment om met deze prominente telg uit het geslacht Schraven om de tafel te gaan.

Naam:
Marinus Johannes Gerardus van Ravensteijn

Geboren:
7-1-1977 in de echtelijke kribbe, in de Broekstraat 10 te Berghem

Zoon van:
Gerrit en Dora van Ravensteijn-Schraven

Broer van:
Geert, Theo en Marianne

Samenwonend met:
Cindy Rossen

Vader van:
de tweeling Meike en Imke

Woonplaats:
Berghem (en dè blèft zoewe)

Opleiding:
Grafische opleiding te Eindhoven

Beroep:
Logistiek medewerker in een drukkerij

OKSV'er:
van 1993 tot 2006

Martin-Jan van Ravensteijn

Bij OKSV terecht gekomen door:
Mijn voormalig buurman Frank van Buul. OKSV had destijds weinig jeugd. Ik ging soms kijken en zo hebben ze mij geritseld. Jurgen van Creij en Jeroen Eynthoven kwamen er in die tijd ook bij. Dan ging ik samen met Martijn van Duren op het fietske naar Langel om te trainen. Tien kilometer heen en tien kilometer terug. Gekkenwerk eigenlijk.

Gespeeld in:
De A-junioren (2 jaar) en daarna in principe altijd in het 2e. Soms werd ik uitgeleend aan 1 of 3.

Generatie genoot van:
(de kast wordt geopend, archiefmateriaal komt op tafel) Jurgen van Creij, Rob (Escobar) Janssen, Vincent vd Linden, Roelof en Reindert Stellingwerff, Michel Govers, Joan Reijs, Pieter en Heinz van Haren, Tonny van Haren, Martijn van Duren, Jeroen Eynthoven, Joost Houdijk en Hent Megens.

Martin-Jan van Ravensteijn

Trainers-leiders:
Dirk Jan Manders, Theo vd Elzen, Tiny (Thijs) Reijs, Frank van Buul, Jan de Beijer, Peter vd Hoogen, Piet vd Akker, Dorus Kuijpers en d'n Blatter.

Het meest geleerd van:
(na lang nadenken...) Jan de Beijer, toen ben ik een paar keer met 1 meegeweest.

Meest memorabele teamgenoot in de jeugd:
Michel Govers, dat was echt lachwekkend om te zien. De Jean-Marie Pfaff van Overlangel. Altijd ouwehoeren enzo. Er waren destijds maar 2 of 3 mensen in dat team (A) die fanatiek waren.

Meest memorabele teamgenoot bij de senioren:
Marcel vd Loop, vooral om het feit dat ze hem bij SDDL hadden opgesloten terwijl hij op de wc zat.

Meest memorabele wedstrijd(en):
Haren uit.... Wanneer was dat....?? Ik had 's morgens al 75 minuten gespeeld. We gingen naar de Petjesbar. Potje bier, beetje soep. Toen vroegen ze of ik met het eerste mee wilde. Na 15 minuten schoppen ze de Rut de wedstrijd uit en moest ik meedoen. In de 70 minuut werd ik gewisseld. Ik kwam niet meer vooruit! En ook DESO thuis was een memorabele. Het was de laatste wedstrijd van Jeroen Ermers en het was een eer om er voor hem in te komen.

Martin-Jan van RavensteijnSportieve hoogtepunten:
Ik heb nooit iets gewonnen! Ja... de penaltybokaal misschien... Ik heb altijd maar wat 'raak geschoefeld'. Trouwens... Ik heb, met behulp van een vlaagje wind, in één keer vanuit een corner gescoord. De bal ging er bij de eerste paal in. En ik heb in Middelaar, als voorstopper, met het eerste een schitterende wedstrijd gespeeld. Omdat er veel spelers op vakantie waren greep ik mijn kans, met een goal en een assist, geloof ik... En ik heb nooit blessures gehad.

Sportieve dieptepunten:
Uit bij DESO kregen er 2 spelers van hun mot. De een sloeg de ander en kreeg rood. Toen werd er een afkoelingsperiode ingelast. Maar dat was eigenlijk niet nodig, want het was rond het vriespunt. Toen kwamen hun weer met 11 spelers het veld op. Er was altijd iets met die club, uit en thuis. Altijd lachen! En ook het feit dat ik in mijn laatste wedstrijd niet heb kunnen scoren, omdat de keeper van Haren het niet helemaal snapte, is een sportief dieptepunt.

Sterke punten:
(er wordt oorverdovend gezwegen....) Ik wist wat ik kon en wat ik niet kon. Ik was niet snel, maar ik kon wel een balletje trappen. Er moest wel een goede grasmat liggen. Dat heb ik helaas maar weinig meegemaakt.

Zwakke punten:
snelheid en koppen. Met mijn lengte moet je eigenlijk toch een fatsoenlijke bal kunnen koppen.

Typisch OKSV is:
(na een lange stilte...) Sfeer en gezelligheid. Het is een grote familie. Er werd veel geouwehoerd, maar op zijn tijd ook gewoon goed gevoetbald. Ik heb er mezelf altijd thuis gevoeld en heb er 13 jaar met veel plezier gespeeld.

Ik volg de club:
wekelijks via internet. Ik ben in 2005-2006 gestopt en ben er nooit meer geweest. Uit het oog, uit het hart. Nee, dat is niet waar, want ik volg het wel! Het is mooi dat ze 5e klasse voetballen.

Gestopt omdat:
Ik had in juli een motor gekocht. In augustus was het rot weer. In september en oktober was het super weer en kon ik elke zondag met de motor weg. Ik ben nog wel een paar keer gaan trainen. In het nieuwe jaar ben ik door Willy Reijs nog een paar keer gevraagd, maar er waren andere dingen. Als je niet meer voor je club kunt klaarstaan, moet je gewoon stoppen. Toen woonde ons oma ook niet meer in Langel en was die bindende factor ook weg. Terwijl ik wel een goede band had opgebouwd, want ik ging bijvoorbeeld ook naar feestjes buiten het voetbal.

Favoriete opstelling:
4-4-2 of 4-3-3?? Doe maar 4-3-3, het Ajax-gevoel!

Martin-Jan van RavensteijnKeeper:
Michel Govers

Links back:
Frank vd Berg

Laatste man:
Jeroen Ermers

Voorstopper:
Joan Reijs

Rechts back:
Heinz

Links midden:
Peter vd Akker

Mid mid:
John Voet

Rechts midden:
Rogier vd Linden

Linker spits:
Fred vd Bogaard

Spits:
Paultje Sweep

Rechter spits:
Pablo Escobar

Trainer:
Dorus Kuijpers

Grensrechter:
Theo vd Elzen (als ie niet uitglijdt!)

Martin-Jan van Ravensteijn

 

Overige "Hoe is het toch met... ???"

 
Laatste Supportersvereniging nieuws :

Meer Supportersvereniging nieuws...

© Copyright 2001-2024 - Privacyverklaring
Gemaakt door: Chris Kamps
De website wordt
gesponsord door:
14 jul 2024 - 21:00
EK2024 (finale) ???
Meer informatie Meer informatie over: EK2024 (finale) ???
21 jul 2024 - 09:00
Zomermarkt 2024
Meer informatie Meer informatie over: Zomermarkt 2024
De website wordt gesponsord door:

Gecertificeerd inspectiebureau - Begeleiding in kwaliteitszorg