Menu
De website wordt gesponsord door:

Gecertificeerd inspectiebureau - Begeleiding in kwaliteitszorg

Supportersvereniging OKSV

Supportersvereniging OKSV

Hoe is het toch met Mark Manders???

Naast de 'gewone' interviews, is het bestuur van de supportersvereniging gestart met een nieuw item: Hoe is het toch met .......?? Daarin willen we oud-leden van OKSV in de spotlight zetten, herinneringen ophalen en een duik in het roemruchte verleden van onze club nemen.

De eerste in de rij is Mark 'de Shark' Manders.

Naam:
Mark Martinus Johannes Lambertus Manders

Geboren:
18 juli 1968 te Oss

Zoon van:
Lambert en An Manders - van Schadewijk

Broer van:
Jan en Wilbert

Getrouwd met:
Hanke van Eldijk

Vader van:
Ingmar (14), Jurre (12) en Floor (8)

Woonplaats:
Schaijk

Opleiding(en):
KMBO en Slagersvakopleiding

Beroep:
slager (momenteel werkzaam in een bouwmarkt)

OKSV'er sinds:
Actief vanaf mijn 8e jaar (1976) tot 1994 en daarna nog een jaar of drie 'geleiderd'. Ik had lidnummer 206!!

Gespeeld in:
In de jeugd gespeeld in E t/m A. Bij de senioren in het tweede & derde en ook wat reservebeurten (één invalbeurt) bij het eerste.

Generatiegenoot van:
Ik ben in de E en B (de foto's komen op tafel....) kampioen geworden. Ik speelde met Jeroen, Paul, Maarten, Dirk-Jan, Patrick Konings, Mark Kuijpers......... wie hadden we nog meer.....??? Roger Arts, Rick Manders, Rob Wadners heeft er ook nog bij gezeten, Antoine van Haren, Anton en Fred Megens, Mari Visschers, Pieter van Poppelen, Hans Becks, John van Heumen, Joep vd Aa, Geert Arts, Willy Reijs en Mike van Haren.

Trainers/leiders:
In de E; Mari Ermers, Cor Schraven en Piet van Duren, in de D; Inus Manders en Meindert (Chris van Dongen) en in de B en A; Grad Janssen en Henk vd Linden. Wie er in de C leiders waren weet ik niet meer. (Wie het wel weet mag dat aan de internetredactie doorgeven!)

Bij de senioren had je de Witte (Gerard vd Haterd) bij het derde en d'n Blatter (Tiny van Duren) bij het tweede. En volgens mij zaten Willy vd Loop en Bart Manders er ook ergens een keer bij.

Meest memorabele teamgenoot junioren:
Allemaal! Geen eentje uitgezonderd. Al blijft Fred Megens een verhaal apart. In de jeugd was het trouwens meer dan voetbal. Het was hecht en gezellig. Je voetbalde met je vrienden.

Meest memorabele teamgenoot senioren:
Ook Fred Megens, die was toen helemaal opgebloeid hahaha! We speelden met het derde eens uit tegen Berghem Sport. Fred kreeg het aan de stok met een speler die ontzettend groot en ontzettend breed was. Fred daagde hem uit door 'kusbewegingen' te maken en 'Kom maar jongen' te zeggen. Die vent heeft Fred op het veld achterna gezeten. Fantastisch!!

Meest memorabele leider(s)/trainer(s):
Grad en Henk, dat was één groot feest! Henk die dan tijdens een uitwedstrijd in Geffen heel rustig tegen zo'n tegenstander zegt: 'Hey maotje, zal ik jou dalijk 'ns met die vlaggestok in oewe nek slaon?!?'

Meest memorabele wedstrijd:
Met de B, uit tegen Oijen. Zij stonden laatste en wij één plekje erboven. We wonnen met 23-0. Ik was rechtsbuiten, heb mezelf kapot gelopen en ging afgepeigerd het veld af. Maar ik had niet gescoord!

Sportieve hoogtepunt(en):
Alle kampioenschappen (E, B en tweede elftal) In de E scoorden we aan de lopende band...... Langs de lijn draven, balletje voor gooien en dan zat ie altijd!

Sportieve dieptepunt(en):
Het feit dat ik door een hernia moest stoppen. Na ruim 10 jaar ben ik bij DAW 6 gaan spelen en ook daar ben ik een keer kampioen geworden.

Sterke punten:
Hard lopen, snelheid, uithoudingsvermogen

Zwakke punten:
eh........ techniek, dat had ik niet veel. Ik moest er echt op snelheid langs. Ambities om hoger te voetballen heb ik nooit gehad. In het tweede heb ik wel een fijne tijd gehad.

Typisch OKSV is:
Vriendschap.... 'n vriendenclub. En niet omdat we allemaal vriendjes van elkaar waren. Maar met name in de jeugd, het samen voetballen.... Dat vond ik mooi. En het ophalen van oud papier bijvoorbeeld, dat was ook altijd gezellig. Of op de fiets naar uitwedstrijden bij clubs in de buurt. Kei mooi!

Ik volg de club:
Door op zondag altijd even op internet te kijken. Ik wil bijhouden wat het eerste heeft gedaan. En het tweede en derde spelen tegen teams van DAW, dat houd ik ook een beetje bij.

Ik mis:
Ja eh.... gewoon, het voetballen in Overlangel. Die gezelligheid.

Favoriete opstelling:
De kampioensploeg van de B? Of zullen we de E doen, die bij 't Oventje het toernooi won?

Keeper: Anton Megens
Verdediging: Pieter van Poppelen, Mark Kuijpers, Mari Visschers en Mark Manders
Middenveld: John van Heumen, Jeroen Ermers en Dirk-Jan Manders
Voorhoede: Patrick Konings, Willy Reijs en Maarten Manders

 

Overige "Hoe is het toch met... ???"

 
Laatste Supportersvereniging nieuws :

Meer Supportersvereniging nieuws...

© Copyright 2001-2024 - Privacyverklaring
Gemaakt door: Chris Kamps
De website wordt
gesponsord door:
20 apr 2024
Autopuzzeltocht 2024
Meer informatie Meer informatie over: Autopuzzeltocht 2024
21 jul 2024 - 09:00
Zomermarkt 2024
Meer informatie Meer informatie over: Zomermarkt 2024
De website wordt gesponsord door:

Gecertificeerd inspectiebureau - Begeleiding in kwaliteitszorg