Menu
De website wordt gesponsord door:

Gecertificeerd inspectiebureau - Begeleiding in kwaliteitszorg

Supportersvereniging OKSV

Arena Lokaal: 'Je moet uitgaan van je eigen kracht'

30 mei 2012

RAVENSTEIN - Hij wilde vrachtwagenchauffeur worden, net als zijn vader. Maar hij houdt van ondernemen, zoals zijn moeder. Geert Konings (42), directeur van Konings kabellas- en glasvezeltechniek heeft beiden weten te combineren. "Ik heb een mooi bedrijf, maar mijn passie ligt toch nog steeds bij vrachtwagens. Wil je mijn Scania V8 zien? Een juweeltje!"

Geert Konings: 'Wil je mijn Scania V8 zien? Een juweeltje!' - Geert Konings van Konings kabellas- en glasvezeltechniek (foto: Han Scherer)Geert is geboren in Oss, maar getogen in Overlangel. "Mijn vader komt uit Oss. Zijn ouders hadden Konings Transportbedrijf. Mijn moeder is een Janssen van de PetjesBar uit het dorp." Geert is opgegroeid met zijn oudere broer Patrick."Wij zijn voornamelijk opgevoed door mijn moeder, omdat mijn vader continu weg was. Mijn ouders hebben ons normen en waarden meegegeven. Hun motto was: er komt niets aanwaaien. Je moet er wel iets voor doen. Als alle kinderen in de klas een crossfiets kregen, was het niet vanzelfsprekend dat ik er ook een kreeg, althans niet zomaar." Geert herkent zichzelf in zijn ouders nu hij zelf kinderen heeft. "Als ik met mijn kinderen heb afgesproken dat ze honderd euro krijgen, dan blijft het daarbij. Ze moeten beseffen dat niets vanzelf komt. Ze moeten leren zichzelf te redden. Daarom laat ik ze ook rustig fietsen in de regen en haal ik ze niet op. Ze vinden mij wel streng."

Kabelmonteur
Geert is piepjong als hij gaat werken. "Ik deed de LTS. Dat ging prima. Ik hoefde alleen nog het vierde jaar, maar ik ben toen gestopt. Ik wist dat ik vrachtwagenchauffeur wilde worden. Toen mijn oom een kabellasbedrijf startte in 1986 en hulpjes nodig had, sprong ik in. Ik dacht: ik ga twee jaar werken, dan haal ik mijn rijbewijs en word chauffeur."
Geert blijkt echter een talent in het verbinden en aanleggen van telefoonkabels. Op zijn achttiende wordt hij zelfstandig kabellaser. "Ik was ontzettend gedreven, ik had feeling met dat werk." Geert is zo begaan met zijn baan dat hij zichzelf uit het leger weet te praten. "Ik overtuigde de keurmeester ervan dat ik mijn beroep wilde uitoefenen en het leger niet zag zitten. Eind jaren tachtig was het leger niet veel meer dan feestvieren. Dat vond ik zonde van mijn tijd." Kort na de keuring krijgt Geert een goedkeuringsbevestiging waarin hij keuzevrijheid krijgt om wel of niet in dienst te gaan. "Ik las de brief twee keer en gooide hem toen in het vuur voordat mijn vader de kans kreeg de brief te lezen en mij alsnog het leger in te sturen."

Groei
Op zijn twintigste besluit Geert een eigen bedrijf in telefoniekabels te starten. "Het bedrijf van mijn oom groeide zo explosief, dat ik me er niet meer op mijn plek voelde. Ik begon het eerste jaar in de schuur van mijn ouders met vier man, onder wie mijn broer." Door de groei verhuist het bedrijf twee keer binnen Overlangel om zich definitief te vestigen in Ravenstein in 2008. "Het was enorm wennen om geen bedrijf meer aan huis te hebben. Maar het is de beste keuze geweest om thuis en werk te scheiden. Op deze locatie kunnen we doorgroeien en thuis is echt thuis." Geert is directeur en verantwoordelijk voor het geheel en werkt zestig uur in de week. "Mijn vader zegt altijd: je moet hooien als de zon schijnt. Dat probeer ik." Geert is een perfectionist en houdt alles in de gaten. "Als ik krasjes of deukjes in de bussen of auto’s zie, baal ik enorm. Wees eens zuinig op onze spullen, denk ik dan. Ook randzaken als verzekeringen of de aankoop van bussen regel ik."

Kanker
Geert onderhoudt een uitstekende band met zijn ouders. Zijn vader heeft kwaadaardige kanker. "Het liefst zou ik hem oppakken en een week meenemen naar Oostenrijk. Hij houdt van bergen. Maar ik weet dat hij dat niet wil. Mijn ouders, vooral mijn vader, doen aan ‘verkeerde zuinigheid’. Geld uitgeven aan degelijk sanitair, een dure vakantie of een Scania vindt hij zonde."
Zelf heeft Geert huidkanker. "Het zijn 'n soort brandplekken die ze weghalen. Het is geen levensbedreigende ziekte, maar je moet het goed onder controle houden." Ziektes maken Geert niet bang. "Ten eerste geloof ik in God die over mij waakt. Ten tweede moet je niet zeuren, maar verdergaan."
Verdergaan. Geert kent de diepere betekenis ervan. "Mijn ex-partner is ervandoor gegaan met een ander. Totaal onverwacht. Dat is knap lullig. Alles wat je hebt opgebouwd, je huis, je bedrijf, het telt niet meer. Je voelt je volledig gekleineerd, helemaal leeg. Het makkelijkst is om te vluchten. Maar dat moet je niet willen. Iedereen heeft medelijden met je, maar je moet er zelf uit zien te komen." Sinds deze gebeurtenis in 2004, kan Geert heel goed dingen die over hem worden gezegd naast zich neerleggen. "Je moet uitgaan van je eigen kracht. En mijn geloof helpt me daarbij."

Gezin
Inmiddels is Geert hertrouwd met Marion (37), die hij heeft leren kennen via de partner van zijn broer. Ze werkt in zijn bedrijf. Samen hebben ze een zoon Gijs (4). "Uit mijn eerste huwelijk heb ik twee meiden, Rachel (17) en Naomi (14). Ik was altijd heel blij dat ik geen jongens had, want de vraag van bedrijfsopvolging deed zich niet voor. Ons bedrijf is een echte mannenwereld. Maar nu ik een zoon heb, stel ik me die vraag wel: zal hij het ooit overnemen? En wil ik hem dat überhaupt aandoen? Altijd keihard werken. En zelf zal ik het werk nooit los kunnen laten. Wil ik dat? Want eigenlijk, zou ik later best in machines en trucks willen handelen." Maar dat zijn voor hem zorgen voor later.
Voorlopig geniet Geert van zijn 'menneke' en 'meiden', van gezinsvakanties op een camping bij Roermond, van snowboarden met vrienden en van live aanwezig zijn bij EK-voetbalwedstrijden. Maar het liefst rijdt hij rond in een vrachtwagen. "Regelmatig maak ik ritten met mindervalide mensen. Vinden ze geweldig, maar ik ben nog blijer dan zij zijn." Daarnaast bezoekt Geert truckerfestivals met zijn Scania. "Kijk eens hoe mooi de Scania van binnen is. Ik heb hem zelf ontworpen met op de deur het logo Konings van het transportbedrijf van mijn grootouders erop."

[ Vorige ] - [ Terug ] - [ Volgende ]

 
Laatste Sponsorcommissie nieuws :

Meer Sponsorcommissie nieuws...

© Copyright 2001-2023 - Privacyverklaring
Gemaakt door: Chris Kamps
De website wordt
gesponsord door:
29 dec 2023 - 20:00
Contactavond OKSV 2023
Meer informatie Meer informatie over: Contactavond OKSV 2023
21 jul 2024 - 09:00
Zomermarkt 2024
Meer informatie Meer informatie over: Zomermarkt 2024
De website wordt gesponsord door:

Gecertificeerd inspectiebureau - Begeleiding in kwaliteitszorg