Menu
De website wordt gesponsord door:

Gecertificeerd inspectiebureau - Begeleiding in kwaliteitszorg

Supportersvereniging OKSV

De Herpiniaan: '10 vragen aan... Pieter van Poppelen'

26 dec 2011

In de media verschijnen regelmatig berichten die direct of indirect met Herpinia te maken hebben. Onlangs konden we lezen dat OKSV een nieuwe voorzitter heeft. Zeker gezien het feit dat OKSV en Herpinia steeds meer samen werken, willen we hem de 10 vragen stellen.

1. Stel je even voor:
Ik ben Pieter van Poppelen, 44 jaar jong, getrouwd met Corry en vader van Renske, Joris en Tim en we wonen op de Pastoor Blommaertstraat 17 in Overlangel. Ik ben werkzaam als verkoper bij Ad van den Oever in Herpen. Mijn Hobby’s zijn voetbal, tennissen en muziek maken bij ’t KON.


(Pieter van Poppelen links met naast hem Geert Konings van Konings kabellas en glasvezelbedrijf uit Ravenstein. Foto Chris Kamps)

2. Vind je het een eer en uitdaging om de nieuwe voorzitter van OKSV te zijn?
Natuurlijk is het een eer om voorzitter van OKSV te mogen zijn, maar wel met beide benen op de grond. Wanneer je die functie gaat vervullen binnen de club, moet het zeker een uitdaging zijn. Er zijn diverse zaken die georganiseerd moeten worden, samen met het bestuur, waarin je als voorzitter toch leidend moet zijn. Zo moet er binnen de club een breed draagvlak zijn waarin spelers, trainers, leiders, leden, supporters(club), sponsors en vrijwilligers zich betrokken blijven voelen. Dat is een uitdaging voor een voorzitter omdat te continueren en zelfs verder uit te bouwen.

3. A.C.Milan heeft Milanello en San Siro, P.S.V. De Herdgang en het Philipsstadion, Feyenoord Varkenoord en De Kuip en OKSV heeft ’t Trainingsveld en ‘t Veldje. Is dit niet onnodig duur om op 2 plaatsen kleedkamers te hebben en ook nog organisatorisch lastig?
Sommige zaken zijn in het verleden zo tot stand gekomen die je niet zomaar kunt veranderen. Het brengt natuurlijk extra kosten met zich mee, alles op één locatie geeft ook meer aanzien en uitstraling. Organisatorisch is het soms wel eens lastig maar ach, daar zijn we mee opgegroeid.

4. OKSV heeft met Konings Kabellas een nieuwe hoofdsponsor. Zijn jullie daar erg blij mee?
Natuurlijk zijn wij hier heel erg blij mee! De sponsorcommissie heeft goede zaken verricht door Konings kabellas-glasvezel in contact te brengen met OKSV waaruit een sponsorovereenkomst is ontstaan. Konings kabellas-glasvezel is lokaal erg betrokken, zo zijn ze ook nog hoofdsponsor van korfbalclub TOG en van voetbalclub SDDL, verder zijn ze co-sponsor bij Herpinia. Mede daardoor heeft ons eerste elftal een bijzonder mooi tenue met de juiste kwaliteiten, waarin onze spelers zich prettig voelen. Dit komt aan de uitstraling van de club ten goede. Geert en Erik, nogmaals dank!

5. De wedstrijdsecretaris van OKSV gaf in een interview op de OKSV-side aan er naar te streven om in de verdere toekomst samen met korfbalclub T.O.G. gehuisvest te worden op 1 plek in Overlangel. Is dit een reële optie?
Op korte termijn zie ik dit niet gebeuren gezien de investeringen die er zijn gedaan. Op de lange termijn zullen we moeten kijken waar de mogelijkheden liggen om dit eventueel te realiseren. Gehuisvest worden op de 1e plek zal ten goede komen aan TOG en OKSV doordat je meer eenheid en bedrijvigheid krijgt op één complex.

6. De gemeente Oss wil naar 4 sportparken in de stad Oss en ook op de dorpen clubs samenvoegen. Wij nemen aan dat OKSV in principe zelfstandig wil blijven vooral vanwege de leefbaarheid van de 3 kernen Overlangel, Neerloon en Keent. Deel je die mening ook?
Natuurlijk, de club OKSV is zeer belangrijk in die maatschappelijke functie samen met de andere verenigingen uit Overlangel, Neerloon en Keent. Ik kan het begrijpen vanuit de gemeente, maar de voetbalclubs in de regio bestaan al vele jaren (OKSV is opgericht in 1949) die je niet zomaar weg kunt denken. Ook bestaat er nog zoiets als clubliefde!

7. Herpinia krijgt de begroting ieder jaar net sluitend. OKSV heeft gelukkig de opbrengsten van de zomermarkt. De kosten nemen echter ieder jaar toe. Verwacht je dat OKSV op termijn financieel gezond kan blijven?
Ja, ik verwacht van wel. Wij zullen wel als bestuur wel heel alert en creatief moeten zijn om de kosten te drukken en de inkomsten te vergroten. Hier wordt al over nagedacht door commissies binnen de club, die het bestuur hier in ondersteunen. De zomermarkt wordt georganiseerd van uit stichting Zomermarkt. Die zorgt voor een verdeling binnen de stichting(TOG, CV De Nachtgravers en OKSV). Ook andere verenigingen uit Overlangel, Neerloon en Keent plukken daar de vruchten van.

8. De jeugdafdelingen van Herpinia en OKSV worden steeds kleiner, vooral omdat het geboortecijfer in beide dorpen daalt. Ga je er van uit dat de jeugdafdelingen van beide verenigingen over 5 jaar volledig geïntegreerd zijn?
Volledig geïntegreerd is een groot woord, maar wel zal er intensief samen gewerkt moeten worden om de leeftijdsgenoten in een juist team te laten voetballen door middel van bijvoorbeeld combinatie elftallen. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit in goed overleg zal gebeuren.


(De selectie van OKSV 1 voor het seizoen 2011-2012, foto Theo Megens)

9. Net als bij Herpinia heeft OKSV relatief veel supporters. Hoe verklaar je dit? En waar eindigt OKSV 1 dit seizoen?
OKSV is net als Herpinia een "warme" club waarin een ieder zich thuis voelt. Als er dan ook nog leuk gevoetbald wordt, uit zich dat in een relatief hoge opkomst. OKSV 1 is een jong ambitieus team met veel potentie. Ik verwacht dat ze in de top drie eindigen.

10. Wat wil je zelf nog kwijt?
Dat je voetbal met plezier moet beleven waarin gestreden mag worden, maar op een sportieve manier! Verder wil ik de redactie van de Herpiniaan bedanken voor dit interview en alle Herpinianen veel succes wensen met hun club zowel in als om het veld. Mochten jullie op zondag geen programma hebben, zijn jullie natuurlijk van Harte Welkom bij OKSV op ’t Veldje in Overlangel aan de Kerkstraat.

Met sportieve groeten,
Pieter van Poppelen
Voorzitter OKSV

[ Vorige ] - [ Terug ] - [ Volgende ]

 
Laatste Algemeen nieuws :

Meer Algemeen nieuws...

[ Nieuws ] - [ Agenda ] - [ Wedstrijden ] - [ Nieuwsbrief ] - [ Informatie over St. HONK ]
© Copyright 2001-2022 - Privacyverklaring
Gemaakt door: Chris Kamps
De website wordt
gesponsord door:
17 jul 2022 - 09:00
Zomermarkt 2022
Meer informatie Meer informatie over: Zomermarkt 2022
14 aug 2022
Start seizoen selectie 2022-2023
Meer informatie Meer informatie over: Start seizoen selectie 2022-2023
De website wordt gesponsord door:

Gecertificeerd inspectiebureau - Begeleiding in kwaliteitszorg