Logo OKSV

KlikSport: 'Osse clubs gaan samenwerken'

27 mei 2011

RAVENSTEIN – Samenwerken. Dat woord viel woensdagavond veelvuldig tijdens een overleg tussen voetbalclubs uit de gemeente Oss. Opvallend is dat al de nodige clubs serieuze plannen hebben om met andere verenigingen de krachten te bundelen. "We gaan niet wachten tot er grote problemen ontstaan."

Ook de sportverenigingen ontkomen niet aan de bezuinigingen. Dat liet wethouder Reina de Bruijn woensdag in de kantine van vv Ravenstein de clubs weten. Het initiatief van deze vergadering lag bij de Osse verenigingen. In de stad Oss wil de nieuwe wethouder van Sport vooral de pijlen richten op vier grote 'sportgebieden': De Rusheuvel, Amstelhoef, De Koppelsteeg en de Talentencampus. De Bruijn: “We willen de goede kwaliteit van accommodaties behouden, maar kunnen dat niet in de hele breedte doen. Fors investeren in andere sportparken zit er de komende jaren zeker niet in." Dat betekent dat van de Osse clubs creativiteit wordt gevraagd. In de kernen leveren de bezuinigingen onrust op. Zoals bij Ulysses-bestuurslid Jos van Orsouw. "Voetbalclubs hebben in kleine kernen een erg belangrijke rol.” Voor de toekomst lijken mede door de crisis en vergrijzing fusies onontkoombaar. OVC'63 en Macharen zijn al ver en gaan met gezamenlijke jeugdelftallen voetballen. Dat is ook het geval bij Herpinia en OKSV. "Herpen en Overlangel liggen elkaar goed", zegt OKSV-voorzitter Frank van den Berg. "In principe gaat het in eerste instantie alleen om jeugd. Beide clubs hebben soms moeite om elftallen samen te stellen en dat lossen we zo op. Het is op deze manier mogelijk dat de jeugd met leeftijdsgenootjes kunnen voetballen."

Nog vijf clubs gaan in de gemeente Oss met elkaar samenwerken. Daarvan zijn twee clubs uit de stad Oss. Kijk in Weekblad Regio Oss voor het uitgebreide verhaal

[ Vorige ] - [ Terug ] - [ Volgende ]

[ Nieuws ] - [ Agenda ] - [ Nieuwsbrief ]

© Copyright 2001-2020 - Privacyverklaring - Gemaakt door: Chris Kamps