Menu
De website wordt gesponsord door:

Gecertificeerd inspectiebureau - Begeleiding in kwaliteitszorg

Supportersvereniging OKSV

KlikSport: 'Afscheid na meer dan 400 wedstrijden'

28 apr 2011

OVERLANGEL - Twintig jaar geleden maakte Rogier van der Linden op vijftienjarige leeftijd zijn debuut voor OKSV 1. Destijds speelde hij als jeugdspeler zo nu en dan een wedstrijd voor het eerste. Inmiddels heeft de 36-jarige voetballer er meer dan 400 wedstrijden opzitten en is het tijd voor afscheid. Als teken van dankbaarheid organiseert de club uit Overlangel op zaterdag 14 mei een afscheidswedstrijd tussen het huidige eerste team, dat uitkomt in de zesde klasse F, en een selectie van oud-teamgenoten van Van der Linden.

"Ik vind het heel bijzonder dat de club dit voor me doet. Vorig jaar kreeg John Voet ook een afscheidswedstrijd, maar verder kan ik me in de afgelopen twintig jaar in de regio niets dergelijks herinneren. Dat geeft wel aan hoe speciaal dit is." Voor het afscheid van Van der Linden worden oud-ploeggenoten van het clubicoon opgetrommeld voor een wedstrijd tegen OKSV 1. Wie precies in het gelegenheidsteam zullen spelen, is voor Van der Linden nog niet helemaal duidelijk. "Spelers die benaderd zijn lieten al hints vallen dat we dan weer samen op het veld zouden staan. Van sommigen weet ik dus dat ze meedoen. Maar wie er allemaal precies zullen zijn, zie ik op de dag zelf wel." Waarschijnlijk speelt de voetballer voor beide teams een helft mee.


Rogier van der Linden (2007)

Verandering
Tijdens zijn lange carričre heeft hij in veel verschillende samenstellingen gespeeld. "Nu speel ik samen met de zonen van jongens waar ik vroeger mee op het veld stond." Door de jaren heen is ook de speelwijze veranderd. "Vroeger werd veel de lange bal gehanteerd. De jonge jongens waarmee ik nu samenspeel, hebben in de jeugd een andere manier van voetballen ontwikkeld. Zij maken veel korte combinaties en zijn goed op elkaar ingespeeld. De lange bal spelen zij nauwelijks." De rol van Van der Linden binnen het team is door de jaren heen ook flink veranderd. "Toen ik erin kwam, was ik een voorhoede speler en maakte ik veel doelpunten. Nu sta ik voornamelijk centraal achterin op voorstopper. Tussendoor heb ik zowat alle posities in het veld bekleed. Het heeft ook te maken met leeftijd en ervaring. Ik heb nu een andere taak binnen de ploeg dan toen ik begon."

Hoogtepunt
Zijn mooiste herinnering is de promotie naar de vijfde klasse in 2005. De Overlangelse club begon het seizoen middelmatig, maar begon tegen het eind van de competitie te draaien. "We raakten in een flow en wisten via een periodetitel de nacompetitie in te gaan. Op dat moment klopte bij ons alles en wonnen we ook in de nacompetitie overtuigend. Het feest dat toen losbarstte, was ongelooflijk. Prachtig om dat een keer mee te maken. Ik word nu nog vaak aan dat seizoen herinnerd."

Komende zondag
Voordat de clubman afzwaait, moet er nog een competitieduel afgewerkt worden tegen Maaskantse Boys. Zelf doet de veteraan waarschijnlijk niet mee wegens een hamstringblessure. Voor OKSV staat er niets meer op het spel. De ploeg staat met een zesde plaats precies halverwege de ranglijst. Toch doet de uitslag er volgens Van der Linden nog toe. "Iedere wedstrijd wil je winnen en we willen het seizoen op een positieve manier afsluiten." Op papier is de tegenstander van zondag met een plek in de top drie favoriet. De OKSV’er ziet echter kansen. "Winnen kan altijd en hoe beter de tegenstander, hoe beter wij meestal voetballen. Ik verwacht een open wedstrijd en hoop vooral op een mooie pot voetbal."

Bedankt
Nu hij stopt bij het eerste, wil Van der Linden ook zijn echtgenote, Anneke, bedanken voor de steun die zij hem altijd gegeven heeft. "Zeker nu we kinderen hebben, vond ze het niet altijd leuk. Maar ze zag hoeveel plezier en energie ik uit het voetbal haalde en dat gunde ze me van harte." Zijn oudste zoon, de zesjarige Jannes, is sinds kort ook aan het voetballen bij OKSV. "Het zou natuurlijk het mooiste zijn als hij over tien jaar ook zijn debuut in het eerste maakt. Dan speelt hij misschien met dezelfde mannen als waar ik nu afscheid van neem."

Programma
28-04-2011 20:00 Maaskantse B. - Ulysses
01-05-2011 14:30 WHV - Irene
01-05-2011 14:30 Ulysses - Boerdonk
01-05-2011 14:30 Macharen - SCV'58
01-05-2011 14:30 VCO - Achilles Reek
01-05-2011 14:30 Maaskantse B. - OKSV

Bron: KlikSport.nl

[ Vorige ] - [ Terug ] - [ Volgende ]

 
Laatste OKSV 1 nieuws :

Meer OKSV 1 nieuws...

[ Nieuws ] - [ Agenda ] - [ Wedstrijden ] - [ Nieuwsbrief ] - [ Informatie over St. HONK ]
© Copyright 2001-2022 - Privacyverklaring
Gemaakt door: Chris Kamps
De website wordt
gesponsord door:
16 dec 2022
OKSV Quizavond 2022
Meer informatie Meer informatie over: OKSV Quizavond 2022
30 dec 2022 - 20:00
Contactavond OKSV 2022
Meer informatie Meer informatie over: Contactavond OKSV 2022
De website wordt gesponsord door:

Gecertificeerd inspectiebureau - Begeleiding in kwaliteitszorg