Menu
De website wordt gesponsord door:

Gecertificeerd inspectiebureau - Begeleiding in kwaliteitszorg

Supportersvereniging OKSV

De Sleutel: 'OKSV moet identiteit behouden'

26 aug 2009

OVERLANGEL - Overlangel, Keent en Neerloon lopen komend weekeinde uit om te gedenken dat zestig jaar gelden de Overlangelse en Keentse Sportvereniging (OKSV) het levenslicht zag. De jubileumcommissie heeft een uitgebreid feestprogramma samengesteld voor alle dorpelingen.

Trots laat de voorzitter van OKSV en de jubileumcommissie, Frank van den Berg, het jubileumboek zien. In dit boek komt een groot aantal markante OKSV-ers aan het woord. Uit deze gesprekken blijkt dat voetbal ook zestig jaar geleden een geliefd gespreksonderwerp was. Ook voor Ai van Dijk en Harrie Manders. Meestal tijdens het werk. Maar het bleef niet bij praten. Het tweetal richtte een voetbalclub op die op 1 september 1949 het levenslicht zag. Het was echter niet de eerste voetbalclub in het dorp, want voor de oorlog bestond al de Overlangelse Voetbal Club (OVC). Echter, zoals zoveel verenigingen in die tijd ging deze club ter ziele.

Jeugdleden
OKSV is in de zestig jaar dat ze bestaat uitgegroeid tot een sportvereniging die samen met korfbalclub TOG en de carnavalsvereniging De Nachtgravers een groot deel van het sociale en maatschappelijke samenleving bepaalt. OKSV heeft momenteel 130 actieve en 30 rustende leden. Zestig procent van het ledenbestand bestaat uit jeugdleden. “We hebben veel jeugdleden”, zegt Frank van den Berg. “Dit is echter voor het grootste deel oudere jeugd voor de A- en B-teams. We maken ons wel een beetje zorgen over de aanwas van jeugd voor de E- en F-teams. Om een gezonde club te blijven, hebben wij een samenwerkingsverband met Herpinia gesloten waarmee we zeer blij zijn. Wel zorgen we ervoor dat we onze eigen OKSV-identiteit behouden.”

Doelstelling
Een stabiele vijfdeklasser worden is de doelstelling van het vaandelteam van de club. Naast de competitie heeft OKSV tal van activiteiten, zoals het meedoen aan externe toernooien. Ook activiteiten zoals jeugdkampen en activiteiten van de supportersclub nemen bij de club een belangrijke plaats in.


De oprichters van OKSV Ai van Dijk (l) en Harrie Manders.

[ Vorige ] - [ Terug ] - [ Volgende ]

© Copyright 2001-2023 - Privacyverklaring
Gemaakt door: Chris Kamps
De website wordt
gesponsord door:
03 jun 2023 - 18:00
Autopuzzeltocht 2023
Meer informatie Meer informatie over: Autopuzzeltocht 2023
16 jul 2023 - 09:00
Zomermarkt 2023
Meer informatie Meer informatie over: Zomermarkt 2023
De website wordt gesponsord door:

Gecertificeerd inspectiebureau - Begeleiding in kwaliteitszorg