Menu
De website wordt gesponsord door:

Gecertificeerd inspectiebureau - Begeleiding in kwaliteitszorg

Supportersvereniging OKSV

De Herpiniaan: 'Tien vragen aan: Frank van den Berg'

24 mrt 2009

Bron: De Herpiniaan

In de media verschijnen regelmatig berichten die direct of indirect met Herpinia te maken hebben. Onlangs konden we lezen dat er een samenwerkingsverband is afgesloten tussen Herpinia en O.K.S.V. Dit kwam voor velen bij Herpinia als een verrassing. Tijd om op onderzoek uit te gaan en we kwamen terecht bij Frank van den Berg (voorzitter van O.K.S.V.).

Vraag 1. Wil je jezelf en OKSV even voorstellen?
Ik ben Frank van den Berg 43 jaar en getrouwd met Anja . We hebben samen 3 kinderen Bram 13, Dirk 11 en Lobke 9 jaar. Wonen doen we aan de Loonsestraat in Neerloon. Sinds 2002 ben ik voorzitter van O.K.S.V. Deze is opgericht in september 1949 dus dit jaar bestaan we 60 jaar. Op dit moment hebben we een F en E zeven tal, een D, C en een A elftal. Bij de senioren hebben we 3 elftallen. Onze vereniging heeft sinds 1 januari 2000 een supportersvereniging (sub. Club) welke op dit moment 63 leden telt. Onze sub zorgt ieder jaar voor meerdere activiteiten voor jong en oud en hebben er voor gezorgd dat de supporters van O.K.S.V. opvallen door hun prachtige mutsen sjaals en trainingspakken.

Vraag 2. Hoe belangrijk is OKSV voor de gemeenschap van Overlangel, Keent en Neerloon?
OKSV, Overlangelse Keentse Sport Vereniging, voor 60 jaar terug was de relatie tussen Overlangel en Keent met Neerloon niet al te best daarom is toen der tijd Neerloon niet in de naam opgenomen, het eerste wat ik wilde doen toen ik voorzitter werd was de N van Neerloon in de naam OKSV opnemen maar werd door de rest van de vergadering meteen van tafel geveegd:... Oh daar ging de vraag niet over: OKSV is voor de gemeenschap in de drie dorpen van erg grote invloed op sportief en sociaal gebied, onze voetbalclub is net als in Herpen natuurlijk van grote invloed op veel dagelijkse dingen van de gemeenschap.

Vraag 3. OKSV gaat een samenwerkingsverband aan met Herpinia, wat zijn de voordelen voor OKSV?
Het is voor ons als voetbalclub natuurlijk de plicht om iedereen die dat wil te laten trainen en voetballen, bij de junioren is het natuurlijk belangrijk dat ze dat kunnen met hun leeftijdgenoten. Aangezien de aanwas van jeugdige spelers stagneert met 3 tot 5 kinderen per jaar in de drie dorpen te samen de komende jaren, waarvan de helft meisjes zijn die bij de korfbalclub terecht komen, kunnen we de komende jaren niet aan onze verplichting voldoen om een zeven- of elftal op het veld te krijgen van leeftijdgenoten, het is dan natuurlijk prettig dat je na enkele positieve gesprekken met jeugd en hoofdbestuur van Herpinia deze kinderen kunt onderbrengen en ook zij kunnen voetballen met leeftijdsgenoten. Een bijkomend voordeel is natuurlijk dat onze trainers en leiders van de jeugd de nodige ervaring op kunnen doen bij een grotere club met een professionelere opleiding.

Vraag 4. Wat is het nadeel voor OKSV?
Ik zie eigenlijk alleen maar voordelen.

Vraag 5. Waarom Herpinia en niet SDDL (is toch ongeveer net zo groot als OKSV)
De afstand tussen Herpinia en OKSV is natuurlijk erg klein, daar bedoel ik niet alleen de kilometers via de weg maar ook de cultuur die binnen onze clubs heerst. Gemoedelijkheid, klaar staan voor elkaar en een gezellige sfeer. Een leuk voorbeeld is natuurlijk toen Herpinia 1 voor enkele jaren terug kampioen werd, de jongens van ons eerste vierden het feest in de kantine bij Herpinia gewoon mee. De contacten met SDDL zijn ook goed maar de afstand is net iets groter.

Vraag 6. Is een samenwerkingsverband voor de senioren uitgesloten?
Uitgesloten natuurlijk nooit, op zich is er al een samenwerkingsverband. Kijk eens hoeveel voetballers wij uit Herpen op onze velden hebben lopen. Het hoofd en jeugdbestuur van OKSV bestaat voor 30% uit mensen die in Herpen wonen.

Vraag 7. Zijn jullie niet bang dat de gemeente op den duur OKSV en Herpinia wil laten samengaan op 1 sportpark (Herpen) om zo kosten te besparen?
Ik denk dat wij OKSV er alles aan moeten doen om onze eigen identiteit te behouden door ons sportpark in Overlangel te laten liggen. De gemeente wil natuurlijk kosten besparen, wij als kleine club moeten per lid aan huur voor de velden meer opbrengen dan de leden van Herpinia. ( de kosten per veld aan de gemeente zijn namelijk gelijk) De inzet van onze leden met acties om geld te genereren voor een sluitende begroting is erg groot. Voor de komende 10 jaar maak ik me wat dat betreft nog geen zorgen.

Vraag 8. Is er veel weerstand tegen het samenwerkingsverband of ziet het overgrote deel van de OKSV leden het als een redding?
De reacties die ik krijg zijn louter positief, de leden zijn zich ervan bewust dat de komende jaren moeilijk zullen worden omdat er te weinig jeugd aan komt. Het zoeken van samenwerking met Herpinia is in hun ogen een verstandige zet.

Vraag 9. In het verleden hebben ook OKSV juniorleden bij Herpinia gevoetbald. Is er naar hun ervaringen gevraagd?
Persoonlijk niet, maar ik heb naar de resultaten gekeken. Op dit moment spelen nog steeds enkele van die junioren, met meer dan 300 officiŽle wedstrijden op hun naam, in ons eerste. Het ziet er dus goed uit voor onze toekomst.

Vraag 10. Wat wil je nog graag kwijt?
Dat ik hoop dat onze samenwerking op de velden net zo zal verlopen als de samenwerking tussen de besturen en supportersclubs van onze beide clubs de afgelopen jaren. Dan zit het zeker weten goed.

De sportieve groeten, Frank van den Berg

[ Vorige ] - [ Terug ] - [ Volgende ]

 
Laatste Algemeen nieuws :

Meer Algemeen nieuws...

© Copyright 2001-2024 - Privacyverklaring
Gemaakt door: Chris Kamps
De website wordt
gesponsord door:
20 apr 2024
Autopuzzeltocht 2024
Meer informatie Meer informatie over: Autopuzzeltocht 2024
21 jul 2024 - 09:00
Zomermarkt 2024
Meer informatie Meer informatie over: Zomermarkt 2024
De website wordt gesponsord door:

Gecertificeerd inspectiebureau - Begeleiding in kwaliteitszorg