Logo OKSV

KNVB.nl: 'Eindfase competitie/uitstel wedstrijden'

02 apr 2008

Bron: http://www.knvb.nl/zuid2

Er kan mogelijk iets in het speelschema veranderen in de eindfase van de competitie. Als blijkt dat voor aanvang van de laatste twee wedstrijden, een eerste elftal een wedstrijd minder heeft gespeeld en deze mogelijk bepalend is, wordt eerst de wedstrijd ingehaald.

Een duel kan bepalend zijn voor het periodekampioenschap, algeheel kampioenschap of degradatie. Ook een restant moet eerst worden afgewerkt, voor alle elftallen hun voorlaatste wedstrijd spelen.

Deze maatregel kan dus leiden tot uitstel van wedstrijden. Enkele belangrijke aanvullende afspraken zijn: wedstrijden van wedstrijddag 21 en 22 moeten beginnen om 14.30 uur; indien ten aanzien van een achterstallige wedstrijd gewacht moet worden op een uitspraak van de tuchtcommissie of commissie van beroep, worden overige poulewedstrijden niet uitgesteld; bij incidentele afgelastingen op de wedstrijddag zelf worden andere poulewedstrijden niet uitgesteld; en bij een erkend jubileum in de eindfase wordt slechts vrijstelling verleend als de betrokken elftallen van geen enkel belang meer zijn voor de competitie of nacompetitie.

[ Vorige ] - [ Terug ] - [ Volgende ]

 
Laatste Senioren nieuws :

Meer Senioren nieuws...
Bekijk nieuwsbrief 
[ Nieuws ] - [ Agenda ] - [ Nieuwsbrief ]

© Copyright 2001-2018 - Privacyverklaring - Gemaakt door: Chris Kamps