Menu
De website wordt gesponsord door:

Gecertificeerd inspectiebureau - Begeleiding in kwaliteitszorg

Supportersvereniging OKSV

Afscheid van een groot clubman

25 aug 2007

In het leven is één ding zeker, een keer moet je afscheid nemen.

Toon zal daar zeker niet bij stil hebben gestaan toen hij in 1952 lid werd van het bestuur van de nog maar een paar jaar eerder opgerichte voetbalclub OKSV.

Deze dagen, na 55 jaar lidmaatschap hebben wij de droeve plicht om afscheid te nemen van ons zeer gewaardeerd en gerespecteerd ere lid Toon Visschers.

Toon je hebt samen met je 6 jaar geleden overleden vrouw Jans heel veel voor onze vereniging betekent, ik kan het dan ook niet nalaten om enkele dingen naar voren te halen.

  • Jullie huis was een soort bestuurskamer voor OKSV, de opstellingen werden er gemaakt, de wedstrijdformulieren moesten er worden ingeleverd, het was een rustpunt voor de mensen die oud papier ophaalde, de mensen hadden er nooit een hekel aan om bij jullie binnen te gaan want je was verzekerd van eerst een kop koffie met beschuit die goed was belegd met rookvlees, daarna kwam de franse cognac of een enkele flessen bier. Kleine voetballertjes die bij jullie binnenkwamen gingen nooit naar buiten zonder een koekje of snoepje.

    Ook de scheidrechters die van verder weg kwamen werden door Jans en Jou helemaal in de watten gelegd, die gingen nooit weg zonder een natje en een droogje. Dit verklaart natuurlijk ook waarom OKSV in die tijd vaker kampioen werd dan tegenwoordig.

  • Zo was je ook altijd de drijvend kracht om mensen warm te krijgen om het vele werk op en rondom de velden van OKSV voor elkaar te krijgen, één keer heb je zelfs de leden uit de hoogmis op staan wachten om het huidige trainingsveld aan de Overlangelseweg speelklaar te maken, ook toen was Jans er om de vrijwilligers op het veld te voorzien van warme koffie en brood.

  • Het vertrouwen van jullie in de toekomst van OKSV was er ook, zo ben je in 1956 een uur voordat er een wedstrijd zou moeten beginnen op je fiets naar grave gegaan om van je eigen geld een bal te kopen omdat er geen geld in de clubkas zat en er anders niet kon worden gespeeld. Je vertrouwen werd beloond want je hebt je geld in 1977 inclusief rente teruggekregen.

  • Wat was je trots toen er in 1978 het eerste Toon Visschers toernooi werd gespeeld in Overlangel, je hebt heel wat jaren samen met Jans de prijzen in de petjes bar aan de winnende elftallen mogen overhandigen.
Na 36 jaar in het bestuur te hebben gezeten nam je afscheid, naar eigen zeggen omdat "de jongeren het roer maar moesten overnemen". Je hebt de club toen zeker niet verlaten en bleef de gang van zaken kort volgen. Op vele zondagen hebben we je nog mogen begroeten langs de lijn als het eerste moest spelen, het was dan ook vaste prik of we nu uit of thuis speelde dat je onder de rust in de bestuurskamer een bakje koffie meedronk.

Toon, we zullen jou zeker niet vergeten en jou naam zal dan ook altijd blijven staan op de eregalerij op ons clubgebouw, we verliezen met jou dood een groot clubman die OKSV mede heeft gemaakt tot wat het nu is...

Toon Bedankt!

[ Vorige ] - [ Terug ] - [ Volgende ]

 
Laatste Algemeen nieuws :

Meer Algemeen nieuws...

© Copyright 2001-2023 - Privacyverklaring
Gemaakt door: Chris Kamps
De website wordt
gesponsord door:
06 jun 2023 - 20:30
Algemene Ledenvergadering OKSV 2023
Meer informatie Meer informatie over: Algemene Ledenvergadering OKSV 2023
16 jul 2023 - 09:00
Zomermarkt 2023
Meer informatie Meer informatie over: Zomermarkt 2023
De website wordt gesponsord door:

Gecertificeerd inspectiebureau - Begeleiding in kwaliteitszorg