Verslag promotiewedstrijd SBV-OKSV

28 mei 2006

SBV startte fel en zet meteen druk. We zaten zwaar in de problemen: er werd niet goed gedekt en duels gingen veelal verloren. Haren kregen enkele grote kansen en mede door Arno (hij had zijn engeltje vandaag bij) bleven we overeind in het eerste kwartier.
Na deze stormloop ging de Harense wind wat liggen en kwamen wij ook af en toe in de buurt van het Harense doel. Vooral via spelhervattingen waren we enkele keren dreigend voor het doel.

In de 25 minuut zetten Ferry en Paul een aanval op via links en werd de 0-1 door Bart Vos zeer beheerst binnengeschoten. Dit was een enorme opsteker en we gingen na dit doelpunt ook beter spelen. De achterhoede had de zaken weer onder controle. In de 35 minuut moest Thomas uitvallen door een ongelukkige botsing en kwam Jean Paul het veld in.

Ook in de 2e helft start SBV fel en door de druk kregen we de bal maar niet weg. In tegenstelling tot de eerste helft leidde het nu niet tot hele grote kansen voor Haren en het leek goed te komen voor OKSV.
Haren nam meer en meer risico achterin maar slaagde er niet in om nog te scoren uit de kansjes die ze kregen. Ook wij kregen enkele kansen en hadden ook zeker een penalty verdient nadat Paul onderuit werd gehaald in de 16.

8 minuten voor het verstrijken van de tiijd sloeg het noodlot toe. SBV kreeg (nadruk op kreeg) een penalty en scoorden de voor hun zo gewenste treffer. Een klein drama voor OKSV dreigde, maar gelukkig hebben wij Bart.
Een paar minuten in blessuretijd zag hij vanuit zijn ooghoek de keeper iets te ver voor de goal staan en strafte dit foutje onmiddellijk af:2-2. Iedereen ging compleet uit zijn dak en stormde op de doelpuntenmaker af.

Er werd nog behoorlijk wat tijd bijgetrokken door de scheidsrechter en er kwam maar geen eind aan de wedstrijd. Kijk en dat is nou het verschil tussen winnen en verliezen. Na de tegenslag van de penalty gingen we gewoon door en kregen loon naar werken. SBV gaf het na de 2-2 meteen op en dan win je dus ook niet!!!!!!

In de 100 minuut was het gedaan: OKSV kreeg een penalty en Bart Vos schoot deze perfect binnen: 2-3 en de promotie is een feit.

De afterparty
Na het laatste fluitsignaal was er enorme vreugde op het veld in Haren. Alle toeschouwers (en dat waren er veel) kwamen het veld op om OKSV1 te feliciteren. Iedereen was dolgelukkig en het eerste kratje bier was snel gehaald, heerlijk, schitterend.

Via Demen en Ravenstein werd luid toeterend de terugreis gemaakt en doken we met z’n allen de Petjes Bar in. Gertjan en Lucien hadden het netjes voor elkaar, jammer dat TOG geen kampioen was geworden. Toch gingen we met z’n allen naar zaal USU om daar te genieten van het eten dat door de Petjes Bar was gemaakt. Het smaakte allemaal prima en iedereen kon er weer tegen.
Er werd gefeest tot in de late uurtjes, echt een TOP AVOND, GROTE KLASSE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Promotie, wie had dat aan het begin van het seizoen gedacht. We hebben het gedaan met een groep die inmiddels meer is dan een elftal. We gaan voor elkaar door het vuur en weten waar we goed en minder goed in zijn.

Volgend jaar zien we wel weer, tot die tijd lopen wij weer met de borst vooruit:
OKSV staat weer op de kaart!!!!!!!!!!!!!!!!!!