Kliknieuws: '5B: Koploper DESO wint, achtste gelijkspel MOSA'14, ernstige blessure bij Maaskantse Boys'

20 mrt 2022

DESO kende een succesvolle zondag en bewijst dat het vol mee gaat doen om de titel in de vijfde klasse B. Voor Maaskantse Boys was het een hele vervelende middag....

DESO - HRC'14 4-2
DESO deed uitstekende zaken in de titelstrijd door met 4-2 te winnen van HRC'14. Spits Romano Bloks leverde een belangrijke bijdrage door zowel de 1-0 als 2-0 te maken. Jeffry van Os leek voor de beslissing te zorgen, maar toen kwam HRC'14 terug tot 3-2. Arbnor Hoti maakte een einde aan de spanning door een assist van Agonis Hoti af te ronden: 4-2.

Ophemert - Maaskantse Boys 2-1
In diezelfde titelstrijd liep Maaskantse Boys tegen een nederlaag aan bij Ophemert. Volgens trainer Maurizio Atzeni was er sprake van een knollentuin en leek het op typisch Engels voetbal uit de lagere klassen. Lange halen, snel thuis. Het was Maaskantse Boys dat voor rust een aantal kansen kreeg, en ook Ophemert was een keer gevaarlijk. Gescoord werd er niet. In de 51ste minuut opende MKB de score. Clint van Crey onderschepte een te korte terugspeelbal en bediende Steven van Schijndel: 0-1. Atzeni: "Hierna volgde een kwartier waarbij het wachten was op 0-2. Deze kansen werden niet afgemaakt." In de 69ste minuut kreeg Ophemert een penalty die prima werd binnengeschoten. Het dieptepunt van de wedstrijd vond tien minuten later plaats. Bij een achterbal bleef doelman Tom Wertenbroek met zijn rechterbeen steken in de grond waarbij hij een ernstige blessure opliep. De laatste acht minuten voetbalde Maaskantse Boys uit met een veldspeler in de goal, maar de gifbeker bleek nog niet leeg. In de slotminuut was het Ophemert dat de 2-1 maakt. "Een hele vervelende zondag voor iedereen die MKB een warm hart toedraagt en Tom Wertenbroek in het bijzonder."

SBV - Hedel 2-2
SBV liet een goede kans liggen om voor de tweede keer in deze week te winnen. Na de 4-1 winst op OKSV van afgelopen donderdag werd er vanmiddag met 2-2 gelijkgespeeld tegen Hedel. Net als tegen OKSV was Giel van de Camp twee keer trefzeker. Twee keer kwam SBV op voorsprong, twee keer had Hedel een antwoord. "Hedel kreeg na onze 2-1 1 kans en die ging er direct in. Wij hadden zeker 10 kansen, waarvan 3 alleen voor de doelman. Al die kansen werden verprutst", aldus trainer Sander Strik.

Ruwaard - MOSA'14 2-2
'De koning van de gelijke spelen' mag MOSA'14 worden genoemd in de vijfde klasse B. Op bezoek bij Ruwaard werd er voor de achtste keer gelijkgespeeld in dertien wedstrijden. Al na 6 minuten kopte Jasper Janssen knap een vrije trap van Max de Hommel binnen: 0-1. 10 minuten later kwam de thuisploeg op gelijke hoogte door Wes Kroezen na een fraai schot onderkant lat: 1-1. In de 25ste minuut kwam MOSA'14 opnieuw op voorsprong. Kevin Reijnders bleef rustig 1 op 1 voor de keeper: 1-2. Net voor rust had Ruwaard wellicht een penalty verdiend, maar de ruststand was 1-2. In de rust werd keeper Marcel van Gool vervanger voor tweede doelman Wessel van Mil. In de 55ste minuut bracht hij redding op een schot van Ruwaard. Vijf minuten later treuzelde de keeper in de ogen van de scheidsrechter te lang en volgde een indirecte vrije trap. Serkan Ordu schoot die binnen: 2-2. Daarna waren er kansen over en weer, maar gescoord werd er niet meer.