Menu
De website wordt gesponsord door:

Gecertificeerd inspectiebureau - Begeleiding in kwaliteitszorg

Supportersvereniging OKSV

ArenaLokaal: ''Het is altijd leuker om tegen clubs uit de buurt te spelen' - Stan van Veghel (SBV) en Rick Reijs (OKSV) kijken uit naar burenruzie'

04 mrt 2022

Door Siem van Merwijk

REGIO - In het verspreidingsgebied van weekblad Arena zijn in totaal tien voetbalverenigingen actief: DAW in de Tweede Klasse F, EGS'20 in de Derde Klasse D, Achilles Reek, Festilent, Herpinia, SES, Vesta'19 en VV Gassel in de Vierde Klasse H, OKSV in de Vijfde Klasse B en VCO in de Vijfde Klasse E. Gedurende het seizoen 2021-2022 levert dit de nodige regioderby's op voor de diverse ploegen. Met name in de Vierde Klasse H, waarin zes echte Arena-teams elkaar treffen. Ter voorbereiding op deze doorgaans spectaculaire duels blikt Arena in de rubriek 'Arena-derby' wekelijks vooruit in een dubbelinterview met twee nauw betrokkenen. Deze week maken we een klein uitstapje, daar waar OKSV zondag na enkele kilometers over de Maasdijk zal afslaan voor een treffen met SBV uit Haren. Stan van Veghel (23, SBV) en Rick Reijs (29, OKSV) blikken vooruit.

Na een lange periode van (corona)afgelastingen is het nu inhalen geblazen. Hoe kijken jullie naar het drukke programma?
Stan: "Persoonlijk vind ik het programma niks. Doordeweeks naar Ophemert moeten voor een inhaalwedstrijd is echt dramatisch. Je bent dan van zes tot elf uur 's avonds onder de pannen. Met een spelersgroep waarin iedereen full time werkt is dat natuurlijk allesbehalve prettig."
Rick: "Na de winterstop staan er met OKSV nog 16 wedstrijden op het programma. Dat is een hoop, maar we hebben in ieder geval enorm veel zin in om weer te voetballen. De lange pauze heeft ons extra tijd gegeven om te herstellen, geen overbodige luxe gezien de afwezigheid van een aantal spelers."

Zijn de selecties uit jullie competitie wel opgewassen tegen twee keer in de week spelen?
Stan: "Dat denk ik niet. Soms worden de dinsdagtrainingen al overgeslagen in verband met pijntjes, laat staan wat er gebeurt als we de donderdag daarop alweer moeten spelen. Dat merk je ook bij onze tegenstanders, die soms zelfs moeten starten met jeugdspelers en spelers uit het tweede elftal."
Rick: "Het is altijd maar de vraag hoelang iedereen fit blijft gedurende een seizoen. Soms mis je tijdens een seizoen slechts een of twee spelers langdurig. Dit seizoen zijn het er bij ons al vijf zes, waaronder ik zelf. Dan merk je wel dat het er allemaal niet makkelijker op wordt. Zeker bij een club als OKSV, waar je niet uit een zesentwintig koppige selectie kunt putten."

Jullie streken allebei neer op het oude nest na enkele seizoenen op een hoger niveau. Hoe kijken jullie naar die terugkeer?
Stan: "Na jarenlang in de jeugd en twee jaar bij de senioren van TOP Oss ben ik drie seizoenen geleden teruggekeerd naar SBV. Eigenlijk een perfect voorbeeld van een overstap van stads- naar dorpsclub. Ik heb gemerkt dat de sfeer van een dorpsclub mij vele malen beter ligt. Mooie bijkomstigheid zijn de sportieve prestaties van de ploeg in de afgelopen seizoenen. Al met al een goede keuze."
Rick: "Op sportief gebied is het voor mij persoonlijk teleurstellend verlopen tot dusver. Door diverse blessures en de coronaperikelen heb ik sinds mijn terugkeer slechts een handvol wedstrijden gespeeld, maar het plezier op trainingen en rondom wedstrijden is al die tijd echt enorm groot gebleven. Het is gewoon leuk om weer samen met mijn vriendengroep in een elftal te spelen."

Zijn er wel dingen die je vanuit die periode die je bij je huidige club meeneemt qua ervaring?
Stan: "Het coachen en het sturen van mijn medespelers is iets waarin ik denk ik wel van toegevoegde waarde ben. Zeker nu we wat jongere jongens in ons team hebben die wel hun hele leven bij SBV hebben gespeeld, die zijn leergierig en steken er dan ook wat van op. Dat is mooi om te zien."
Rick: "In mijn jaren bij DAW Schaijk lag het niveau een stuk hoger dan ik gewend was bij OKSV. De selectie daar bestaat uit drie elftallen wat automatisch voor concurrentie zorgt. Ik merkte dat de mentaliteit bij DAW mede daardoor ook echt anders was, met name in trainingsopkomst en intensiteit. Die instelling probeer ik nu binnen onze groep wat omhoog te brengen, want ook als de concurrentie minder groot is moet er gewoon zo vaak en hard mogelijk getraind worden."

Aanstaande zondag wacht een treffen tussen twee clubs 'aan de Brabantse kant van de Maas'. Brengt dat nog iets extra's met zich mee?
Stan: "In deze competitie speel je veelal tegen Gelderse clubs waarbij jongens ieder jaar van club wisselen. Dat vind ik echt helemaal niets. Bij een MOSA of OKSV hangt er net wat meer sfeer en blijf je soms lekker in de kantine hangen, dat is het mooie van voetballen tegen clubs uit de buurt. Ik heb altijd plezier in het spelletje, maar tijdens wedstrijden in onze regio net wat meer."
Rick: "Drie kwartier in de auto voor een uitwedstrijd is natuurlijk niet ideaal. Echter is het in deze competitie helaas wel vaak het geval. Buiten het feit dat SBV qua afstand een prettige tegenstander is treffen we ze al jarenlang in competitieverband. Daardoor ken je een aantal spelers redelijk goed, dat is altijd leuker dan tegen een voor ons onbekende club langs de A15 voetballen."

Kunnen jullie (wel) wat zeggen over de tegenstander van aankomende zondag?
Stan: "Ik weet dat we het de afgelopen drie jaar altijd lastig hadden tegen OKSV. We zijn in mijn optiek allebei best behouden ploegen. Daardoor was het regelmatig een saaie wedstrijd, maar bracht het wel de nodige spanning met zich mee."
Rick: "Bij eerdere ontmoetingen was het meestal onmogelijk te voorspellen wie de favoriet was, ongeacht de stand. Voorheen waren wij wat meer voetballend dan zij, SBV moest het hebben van inzet. Dat zorgde voor spannende wedstrijden"

Ligt dat ook in lijn met jullie verwachtingen van het soort wedstrijd?
Stan: "Zoals ik al zei vind ik OKSV en onszelf relatief behouden spelen, waardoor het niet altijd even mooi of spectaculair is. Dat wordt gecompenseerd met de nodige strijd, waardoor het wel een spannend duel kan worden."
Rick: "Als iedereen fit is moeten we gewoon van eigen krachten uitgaan. De trainer is dit seizoen voor het eerst bij ons en verdient echt complimenten waarop hij bij zijn eigen principes blijft en vertrouwen houdt in de ploeg. Dat werkt ook door op ons, we vertrouwen erop dat we steeds meer punten gaan sprokkelen. Dat is ook tegen SBV gewoon mogelijk."

Wat wordt de uitslag?
Stan: 3-1
Rick: 1-3

Bron: ArenaLokaal.nl

[ Vorige ] - [ Terug ] - [ Volgende ]

 
Laatste OKSV 1 nieuws :

Meer OKSV 1 nieuws...

© Copyright 2001-2023 - Privacyverklaring
Gemaakt door: Chris Kamps
De website wordt
gesponsord door:
29 dec 2023 - 20:00
Contactavond OKSV 2023
Meer informatie Meer informatie over: Contactavond OKSV 2023
21 jul 2024 - 09:00
Zomermarkt 2024
Meer informatie Meer informatie over: Zomermarkt 2024
De website wordt gesponsord door:

Gecertificeerd inspectiebureau - Begeleiding in kwaliteitszorg