Menu
De website wordt gesponsord door:

Gecertificeerd inspectiebureau - Begeleiding in kwaliteitszorg

Supportersvereniging OKSV

KNVB Corona update 11 januari 2022

11 jan 2022

Onderstaand Corona update bericht hebben we ontvangen van de KNVB:

Een nieuw jaar, met nieuwe kansen. De onzekerheid vanwege de nieuwe Omikron variant was, en is nog steeds, groot. Hierdoor is het helaas nog steeds niet mogelijk om onze sport te beleven zoals we dat het liefste doen, met elkaar op het veld, in de zaal of langs de lijn. De eerstvolgende persconferentie staat voor a.s. vrijdag 14 januari geagendeerd, met hopelijk enige versoepelingen.

Wat zijn de huidige regels voor het voetbal?

Vanaf 11 januari 2022 is voetballen op sportaccommodaties mogelijk, in teamverband voor jongeren tot en met 17 jaar, tussen 05.00 en 20.00 uur en voor 18 jaar en ouder tussen 05.00 en 17.00 uur. De interpretatie van deze regeling betekent in de sport brede uitwerking van deze leeftijdsgrens, dat jeugdteams (tot en met onder 19) mogen trainen ťn onderlinge wedstrijdjes mogen spelen op de club.

Voor iedereen vanaf 18 jaar is buiten sporten toegestaan met maximaal 2 personen op 1,5 meter afstand. Een trainer mag zich op 1,5 meter afstand slechts op ťťn tweetal richten. De trainer mag zich dus niet verplaatsen van tweetal naar tweetal.

Alle sporthallen zijn in ieder geval tot en met 14 januari gesloten. De horeca bij voetbalverenigingen is gesloten en wedstrijden zijn alleen toegestaan in topsportcompetities, zonder publiek.

Besluit veld- en zaalvoetbal

Alle competitiewedstrijden die gepland staan tot en met vrijdag 21 januari voor het veld- en het zaalvoetbal* vervallen. Achter de schermen zijn we bezig met verschillende scenarioís voor het vervolg van de competitie. Afhankelijk van de nieuwe maatregelen informeren we jullie zo volledig mogelijk hoe dat gaat verlopen. Na de persconferentie van 14 januari volgt daarover meer informatie.

*Uitgezonderd de wedstrijden in de Landelijke beker en eredivisie vrouwen veld- en zaalvoetbal

EssentiŽle sector

NOC*NSF, NL Actief en KNVB trekken samen op in de lobby om de sport te verklaren tot essentiŽle sector, zodat de deuren van sportaanbieders opengaan en blijven. Vandaag wordt in Den Haag een petitie aangeboden aan Kamerleden namens de gehele sportwereld. Een hele dag is er aandacht in de media voor het belang van voldoende sport en bewegen. De KNVB zal hier op de sociale mediakanalen ook aandacht aan besteden.

FinanciŽle compensaties

Door het ministerie van VWS worden in januari 2022 de financiŽle compensatiemogelijkheden voor sportverenigingen vastgesteld en gepubliceerd. Vanaf 20 december kan er TVL voor Q4 2021 worden aangevraagd. Wanneer het loket voor Q1 2022 opent is nog niet bekend. Ook kan er inmiddels voor november en december 2021 NOW aangevraagd worden Ook zal de TASO (verbeterd) terugkomen. Uiteraard informeren we jullie hierover zodra wij de informatie hebben. Op dit moment is de verwachting dat het Ďloketí hiervoor begin maart opengaat.

Met sportieve groet,
Koninklijke Nederlandse VoetbalBond

[ Vorige ] - [ Overzicht ] - [ Volgende ]

 
Laatste Corona, Senioren en Junioren nieuws :

Meer Corona, Senioren en Junioren nieuws...

© Copyright 2001-2024 - Privacyverklaring
Gemaakt door: Chris Kamps
De website wordt
gesponsord door:
14 jul 2024 - 21:00
EK2024 (finale) ???
Meer informatie Meer informatie over: EK2024 (finale) ???
21 jul 2024 - 09:00
Zomermarkt 2024
Meer informatie Meer informatie over: Zomermarkt 2024
De website wordt gesponsord door:

Gecertificeerd inspectiebureau - Begeleiding in kwaliteitszorg