Menu
De website wordt gesponsord door:

Gecertificeerd inspectiebureau - Begeleiding in kwaliteitszorg

Supportersvereniging OKSV

Kliknieuws: Freek Toren (OKSV): 'Meedoen om promotie is gezonde en reŽle doelstelling'

08 okt 2021

OVERLANGEL - Met Freek Toren (38) heeft OKSV iemand in huis met erg weinig ervaring als trainer. Als keeper voetbalde hij wel jarenlang bij gerenommeerde clubs en werkte hij onder trainers als Hans Kraay jr., Dirk Heesen en Willie Willems. In Overlangel hoeven we echter niet te rekenen op een trainer die met zijn jasje smijt of 90 minuten lang langs de lijn staat te schreeuwen. "Van alle trainers heb ik iets meegenomen, maar ik doe het op mijn eigen manier."

door Leon Voskamp

Toren begon met voetballen bij Blauw Wit. NEC plukte vervolgens de talentvolle keeper weg bij de stadsgenoot. Hij speelde jaren in de Nijmeegse jeugdopleiding, maar koos voor TOP Oss in de hoop door te breken in het profvoetbal. Hij schopte het tot de selectie van de Ossenaren, zat ook regelmatig op de bank, maar zijn debuut maakte hij niet. "Helaas heb ik nooit mogen invallen, maar ik heb een mooie tijd gehad. Ik heb veel geleerd van het jarenlang trainen met profs. We hadden zelfs nog een tijdje Glenn Helder in de selectie." Na TOP Oss droeg hij vele jaren het shirt van FC Lienden onder trainer Hans Kraay jr.. Het hoogtepunt was de uitschakeling van Vitesse in de beker. Na Lienden volgden Germania in Groesbeek en de amateurs van NEC. "Ik stopte toen met voetballen, maar kwam terug op mijn beslissing toen ik verhuisde naar Deest. Om iets te kunnen betekenen in mijn nieuwe dorp, wilde ik de keepers van SCD'33 trainen. Maar aangezien er geen keepers waren, trok ik zelf de handschoenen weer aan. Na drie jaar stopte ik definitief vanwege het 'coronaseizoen'." Helemaal het voetbal achter zich laten, wilde hij niet. Bij Ewijk 2 kreeg de docent Lichamelijke Opvoeding de kans om zijn eerste stappen als trainer te zetten. Na drie duels werd de competitie echter al stilgelegd. Drie duels die allemaal niet werden verloren.

OKSV
Een seizoen later geen Ewijk 2 meer, maar OKSV 1. "Mijn ambitie was om aan de slag te gaan bij een eerste elftal. Toen ik solliciteerde bij OKSV volgde een superpositief gesprek. Nog voordat ik thuis was, kreeg ik al een telefoontje van de voorzitter dat ze me graag wilden. Ik was met nog een club in gesprek, maar OKSV gaf me zoveel vertrouwen dat ik die kans met beide handen aan wilde grijpen. Een leuke vereniging met fijne mensen om mee samen te werken."

Promotie
Met OKSV wil Toren mee gaan draaien in de bovenste regionen. "Deze kant is nieuw voor me, de clubs ken ik niet. Voor aanvang van het seizoen heb ik de spelers gesproken en hen om een doelstelling gevraagd. Daaruit blijkt dat ze mee willen doen om promotie, een reŽle en gezonde doelstelling."

Positief
Spelers beter maken, uitgaan van het positieve en zorgen voor plezier in het spelletje. Dat mogen we dit seizoen van de voormalig doelman verwachten. "Veel mensen zullen verbaasd zijn dat ik als trainer actief ben. Ik ben geen schreeuwer, ik analyseer eerst en kom dan met een plan. Maar als het nodig is, zullen ze me wel horen. Vanuit mijn achtergrond als docent ga ik altijd uit van het positieve. Ik heb zin in dit seizoen en ga ontdekken of het trainerschap ook echt bij me past."

Vijfde klasse B:
1. RKVSC 2-4
2. Maaskantse Boys 2-4
3. SBV 1-3
4. Wadenoijen 1-3
5. RK DESO 2-3
6. SCZ 2-3
7. MOSA'14 2-3
8. Ophemert 2-3
9. Hedel 2-2
10. Ruwaard 2-1
11. OKSV 2-1
12. HRC'14 1-0
13. DSS'14 1-0

Ruwaard - Wadenoijen
OKSV - HRC'14
Ophemert - MOSA'14
RK DESO - SBV
RKVSC - Maaskantse Boys
SCZ - Hedel

Bron: Kliknieuws

[ Vorige ] - [ Terug ] - [ Volgende ]

 
Laatste OKSV 1 nieuws :

Meer OKSV 1 nieuws...

© Copyright 2001-2023 - Privacyverklaring
Gemaakt door: Chris Kamps
De website wordt
gesponsord door:
29 dec 2023 - 20:00
Contactavond OKSV 2023
Meer informatie Meer informatie over: Contactavond OKSV 2023
21 jul 2024 - 09:00
Zomermarkt 2024
Meer informatie Meer informatie over: Zomermarkt 2024
De website wordt gesponsord door:

Gecertificeerd inspectiebureau - Begeleiding in kwaliteitszorg