Logo OKSV

Kliknieuws: 'Rondje langs de trainers in de vijfde klasse D'

15 aug 2018

De vijfde klasse D is met zes clubs uit ons verspreidingsgebied een interessante klasse. We vroegen de trainers naar hun mening.

Nico Shlomo (DESO)
DESO is een nieuw gezicht in de vijfde klasse. Nico Shlomo is aangesteld als de nieuwe trainer/speler. Hij waagt zich niet aan een voorspelling. "Ik vind 'de andere kant' op lastig, omdat het er best fysiek eraan toe gaat. MEC'07 en BZS zijn vorig jaar gedegradeerd uit de vierde klasse toen ik bij CHC speelde, dus ik verwacht wel dat ze mee gaan doen voor de plekken van promotie. Wij hebben een jonge spelersgroep en er wordt hard getraind. We zijn vroeg begonnen en willen dit jaar lekker voetballen, maar er zal ook gestreden moeten worden om resultaten te behalen. Belangrijk is dat we goed beginnen, want anders loop je vanaf wedstrijd één achter de feiten aan. Als iedereen zich aan de afspraak houdt en in zijn taak speelt kan het een mooi seizoen worden."

Ger Romeijnders (Ruwaard)
DESO speelt dit seizoen de derby tegen sv Ruwaard. Ger Romeijnders is trainer van Ruwaard en is niet blij met de indeling. "En aan de reacties van de spelers te horen, zijn zij ook niet blij. Ik begrijp dat daar veel fysieker gespeeld wordt. Ik ken mijn nieuwe groep nog niet om te weten hoe ze daar mee om kunnen gaan. De afstand is het grootste probleem, je moet vaak of met de veerpont of een hele omweg maken. Dat zijn toch weer extra kosten voor de vele jonge gasten die we hebben. Deze afstanden in de laagste klasse vind ik belachelijk. Dan nog liever minder ploegen met een andere opzet qua competitie, waardoor toch hetzelfde aantal wedstrijden gespeeld gaat worden."

John Putters (SBV)
Ook SBV-trainer John Putters is kritisch op de KNVB. "Ten opzichte van vorig seizoen is de indeling positiever, omdat er nu meer ploegen uit Zuid 2 bij zitten. Ik vind het alleen onbegrijpelijk dat de KNVB niet luistert naar de wensen van clubs, want niemand heeft er toch baat bij dat je 65 kilometer moet rijden om een wedstrijd in de vijfde klasse te moeten spelen."

Peter van Orsouw (OKSV)
Ook Peter van Orsouw is niet blij met de indeling. "We moeten bijna alles over de Maas en er zijn maar één of twee derby's. We hadden het liever anders gezien. Mooi in de buurt was leuker geweest."

Arno Willems (MOSA'14)
"Ik en mijn jonge ploeg had liever een indeling gezien van alle ploegen aan onze kant van de Maas. Waar ik ook van overtuigd ben, is dat dit makkelijk mogelijk was geweest."

Maurizio Atzeni (Maaskantse Boys)
De enige trainer uit ons verspreidingsgebied die wel tevreden is met de indeling is Maurizio Atzeni van Maaskantse Boys. "Ik vind de indeling prima, niks op aan te merken. Wij willen dit seizoen wederom progressie boeken. Meer goals voor minder goals tegen en meer punten. Daar gaan we hard aan werken."

Bron: Kliknieuws.nl

[ Vorige ] - [ Terug ] - [ Volgende ]

 
Laatste OKSV 1 nieuws :

Meer OKSV 1 nieuws...
Bekijk nieuwsbrief 
[ Nieuws ] - [ Agenda ] - [ Nieuwsbrief ]

© Copyright 2001-2019 - Privacyverklaring - Gemaakt door: Chris Kamps