Menu
De website wordt gesponsord door:

Gecertificeerd inspectiebureau - Begeleiding in kwaliteitszorg

Supportersvereniging OKSV

D-TV: Patstelling tussen Oss en TOG/OKSV: 'Terug bij af'

09 mrt 2017

OVERLANGEL - De onderhandelingen tussen de sportclubs OKSV en TOG in Overlangel en de gemeente Oss verkeren in een patstelling. Dat stellen de clubs.

Volgens de clubs zijn ze weer terug bij af. "Het overleg is tot nu toe op niets uitgelopen", aldus de Willy van de Loop namens de klankbordgroep Neerloon-Overlangel-Keent (NOK). Voetbalvereniging OKSV en korfbalclub TOG willen graag op een sportpark spelen, bij voorkeur op het sportpark van TOG.

In december werd er in de gemeenteraad een motie aangenomen waarin het college een opdracht kreeg opties uit te werken om sporten en ontmoeten binnen NOK te voorzien van nieuwe accommodaties en locaties.

De overleggen daarover zijn volgens de clubs voortvarend van start gegaan. " Voorzichtig werd er al een schetsontwerp gemaakt van een nieuwe accommodatie bij TOG: TOG uitbreiden met kleedkamers voor het voetballen en de kantine vergroten zodat die als gemeenschapsruimte gebruikt kan worden. OKSV en TOG zouden ook nog alternatieven onderzoeken, benoemen en deze beoordelen op hun haalbaarheid", laten de clubs weten.

Uitgangspunten
De uitgangspunten waren volgens de clubs onder meer dat OKSV in Overlangel zou blijven en dat TOG op het eigen sportpark kon blijven spelen. Voor een gezonde exploitatie van de gemeenschapsruimte is het noodzakelijk dat OKSV en TOG deze als vaste uitvalsbasis hebben. De sport legt de basis voor een gezonde exploitatie. Verenigingen die nu gebruik maken van het verenigingenlokaal en parochiezaaltje verhuisden in dat scenario naar de nieuwe gemeenschapsruimte. Zij zouden de ruimte huren voor hun activiteiten en dragen zo bij aan het in stand houden van de nieuwe gemeenschapsruimte.

Gemeente reageert niet
De gemeente reageerde volgens de clubs echter niet op de plannen. "De gemeente wil geen cent besteden aan sporten, maar wel voor een ontmoetingsfunctie. Maar wij willen dat dus combineren", aldus Van de Loop. Op 27 maart is er een discussieavond in het parochiezaaltje met alle verenigingen uit NOK en ook politieke partijen worden uitgenodigd.

Bron: D-TV

[ Vorige ] - [ Terug ] - [ Volgende ]

 
Laatste HONK nieuws :

Meer HONK nieuws...

© Copyright 2001-2023 - Privacyverklaring
Gemaakt door: Chris Kamps
De website wordt
gesponsord door:
29 dec 2023 - 20:00
Contactavond OKSV 2023
Meer informatie Meer informatie over: Contactavond OKSV 2023
21 jul 2024 - 09:00
Zomermarkt 2024
Meer informatie Meer informatie over: Zomermarkt 2024
De website wordt gesponsord door:

Gecertificeerd inspectiebureau - Begeleiding in kwaliteitszorg