KlikSport: '6D: Geen vierde klasse voor SCV'58'

18 mei 2015

VELP - Geen vierde klasse volgend seizoen voor SCV'58. De Velpenaren verloren vandaag in de nacompetitie met 1-3 van Irene en laatstgenoemde ploeg gaat in een 'gevecht' met een vijfdeklasser uitmaken wie er naar de vierde klasse gaat.

SCV'58 wist vooraf dat het bij een 3-0 overwinning door zou gaan naar de finale van de nacompetitie. Geen eenvoudige opgave, aangezien de formatie uit Gemonde één van de beste ploegen van de zesde klasse D was. Toch kwam de thuisploeg al na zo'n vijf minuten op voorsprong. Het was Sam Stobbelaar met de 1-0 en de daarmee zo gewenste vroege openingstreffer. Irene kwam echter al snel op gelijke hoogte. Het was Nick Vliegenthart met de 1-1. Nog voor rust liepen de bezoekers uit naar 1-3. Eerst via Sven Vonk en daarna door een eigen doelpunt van de Velpenaren. In de tweede helft gaf SCV'58 achterin niets meer weg en ging het voor de aansluitingstreffer. Het kreeg ook een aantal kansen, maar er werd door beide ploegen niet meer gescoord, zodat SCV'58 volgend seizoen uitkomt in de vijfde klasse. SCV'58-trainer Jeroen Denissen: "We zijn strijdend ten onder gegaan. Het was een topseizoen en we hebben een topprestatie geleverd. Dit was een leerzaam toetje."

Bron: KlikSport.nl