Menu
De website wordt gesponsord door:

Gecertificeerd inspectiebureau - Begeleiding in kwaliteitszorg

Supportersvereniging OKSV

Arena Lokaal: 'Roel van Dinther van OKSV kijkt omhoog'

05 sep 2014

OVERLANGEL - Wie als linksbuiten tegen OKSV moet spelen weet van tevoren dat hij een lastige wedstrijd tegemoet gaat. Rechtsback Roel van Dinther (22) kom je namelijk net zo vaak tegen tot hij je de bal ontfutseld heeft. Leuk is anders voor zijn tegenstanders. Om fit te blijven fietst hij elke dag op en neer naar zijn werk in Uden. Roels grootste ambitie voor dit voetbaljaar is het seizoen blessurevrij doorkomen.

Op jonge leeftijd stroomt Roel bij OKSV in bij de F'jes. Daarna doorloopt hij alle jeugdelftallen. Bijzonder voor een kleine vereniging, want vaak wordt er ergens wel een keer een leeftijdscategorie overgeslagen omdat er te weinig spelers zijn om een compleet team op de been te brengen. "Ik heb het geluk gehad dat er rond mijn leeftijd altijd voldoende voetballers waren."

Dat zie je nu bij het combinatieteam met Herpinia, het D-elftal waar Roel jeugdleider van is. "Drie spelers komen uit Overlangel, de rest uit Herpen. Zo kunnen die jongens toch voetballen, anders kunnen wij geen team voor die leeftijdscategorie op de been brengen. Dit is een goede oplossing."

Vriendenteam
Vanaf de D-jeugd maakt Roel al onderdeel uit van grotendeels hetzelfde elftal. "Er zijn er een paar afgevallen en een paar bijgekomen", vertelt hij. "We zijn een heel hecht team. Buiten het voetbal om zijn we ook een vriendengroep en carnavalsclub. Daarom zien en spreken we elkaar heel veel. Dat is een voordeel op het veld. Sowieso vind ik het mooi dat bij een kleine club iedereen elkaar kent."
Tegelijkertijd is dat ook een nadeel, want als er een feestje is kun je er donder op zeggen dat bijna het hele team aanwezig is. "Dan zijn we allemaal wat minder fris", lacht Roel. Dat zie je vaak terug in de uitslag. "Er wordt dan wat op ons gemopperd, maar dat hoort erbij. Iedereen probeert er rekening mee te houden, maar soms lukt dat gewoon niet."

Positiewisseling
Op een paar jaar keepen in zijn beginjaren na, probeert Roel het te maken als aanvaller. Echt geslaagd is het niet. "Met een doelpuntengemiddelde van één tot drie per seizoen kun je stellen dat scoren niet mijn sterkste kant is", zegt hij zelfbewust. Wanneer hij op een trainingspartijtje een keer voor de grap rechtsback voetbalt, bevalt hem dat prima. Vrij snel daarna schuift hij twee linies terug en sinds twee jaar is hij rechtervleugelverdediger.
Ook op die positie is zijn snelheid een wapen. Roel: "Ik ga altijd negentig minuten door, tot het laatste fluitsignaal. Met honderd procent inzet en hard werken maak ik het mijn tegenstanders zo lastig mogelijk. Wel zou ik graag wat rustiger aan de bal worden. Vaak ben ik wat te gehaast. Mijn overzicht mag beter."

Arjen Robben
Vanwege zijn snelheid en manier van lopen krijgt Roel vaak te horen dat hij op Arjen Robben lijkt. Maar daar houdt de vergelijking niet op. Net als de international is Roel regelmatig geblesseerd. "Van een paar weken kijk ik niet op", zegt hij. "Vorig jaar heb ik de start gemist vanwege een knieblessure. Die had ik opgelopen tijdens het zeven-tegen-zeventoernooi in Herpen aan het einde van het seizoen daarvoor."
Daarna gaat het weer mis en ligt Roel er zes weken uit omdat hij zijn middenhandsbeentje breekt. "Dat gebeurde op de training. Ik was tijdens een partijtje op goal gaan staan en kreeg een bal verkeerd tegen mijn hand. Die pech kun je hebben."

Top drie
De bedoeling is om dit seizoen blessurevrij door te komen en goede resultaten neer te zetten. Roel: "Vorig jaar hebben we in de vijfde klasse gespeeld. Die ervaring nemen we nu mee naar de zesde klasse. Hopelijk kunnen we bovenin meedraaien in de competitie. We hebben een prima elftal. Als we de top drie halen hebben we het goed gedaan, meespelen om het kampioenschap zou helemaal leuk zijn. Dan moeten we wel stoppen met het onnodig verspelen van punten. Dat gebeurt nog te veel."

Roel acht OKSV zeker niet kansloos. "We hebben vaak genoeg laten zien dat we voor niemand onder doen, ook niet voor de grotere clubs. Vorig jaar hebben we het leuk gedaan. We hebben een jong team en kunnen nog veel leren. Dit in combinatie met doorstroming vanuit de A, wie weet wat het ons brengt. We kijken in ieder geval omhoog."

Bron: Arena Lokaal

[ Vorige ] - [ Terug ] - [ Volgende ]

 
Laatste OKSV 1 nieuws :

Meer OKSV 1 nieuws...

[ Nieuws ] - [ Agenda ] - [ Wedstrijden ] - [ Nieuwsbrief ] - [ Informatie over St. HONK ]
© Copyright 2001-2022 - Privacyverklaring
Gemaakt door: Chris Kamps
De website wordt
gesponsord door:
14 aug 2022 - 10:30
Start seizoen selectie 2022-2023
Meer informatie Meer informatie over: Start seizoen selectie 2022-2023
26 aug 2022
Heg knippen
Meer informatie Meer informatie over: Heg knippen
De website wordt gesponsord door:

Gecertificeerd inspectiebureau - Begeleiding in kwaliteitszorg