Logo OKSV

Kansspel eindigt toch positief voor OKSV 3

29 apr 2014

Wie afgelopen zondag wel zin had in een spelletje, was bij het bolwerk van OKSV aan het goede adres. Naast het standaard aanbod (buitenspel, lijnenspel, drankspel, positiespel, samenspel, kinderspel en eindspel) hadden de Heren van het derde elftal hun repertoire opnieuw uitgebreid.

Assistent coach Marco vd Heijden had als voorbereiding alle voetbalshirts al keurig uitgestald op de tafel van de kleedkamer. En hoewel deze met het rugnummer duidelijk leesbaar naar boven waren gepositioneerd, was Marco's werk nog lang niet klaar. Ieder shirt werd namelijk bedekt door een bijpassend voetbalbroekje, wat de hele opstelling veranderde in een spannende variant op het alom bekende memoriespel. Het bleek in ieder geval een zeer interessante hersenkraker voor onze spelers op een zondagmorgen.

Onder de gokkers waren de meningen voor deze dag verdeeld. Maar liefst 46,15% pessimisten dachten aan een verliespartij voor OKSV 3. Gelukkig waren er ook nog 38,46% optimisten die wl voor winst gingen.

Met nog maar twee wedstrijden te gaan wordt de hete adem van Festilent 7 toch echt voelbaar in de nek van OKSV. Verliezen betekent vrijwel zeker een tweede plaats in de competitie, terwijl met winst wordt gehoopt dat Festilent zijn kansen verspeelt en OKSV alsnog het kampioenschap in de wacht sleept. Jawel, hier wordt hoog spel gespeeld.

Terwijl Patrick Kersten zoals gewoonlijk zijn opstelling bekendmaakte aan het team, bereidde iedereen zich op zijn eigen manier voor. Sommigen beroepen zich op de kracht van de mummie met behulp van een rol tape, anderen zworen bij de kracht van een goed samen- of positiespel, terwijl anderen zich weer verwonderden over de kracht van bier en hoe die zelfs de volgende ochtend nog voelbaar was.

Ter versterking waren deze keer talenten zoals Dirk vd Berg en Sjoerd v Griensven aangetrokken. Bij aanvang van de wedstrijd drong OKSV Berghem Sport 11 al snel in de verdediging, maar ze wisten ondanks herhaalde pogingen, schoten en verzoeken de bal weg te houden bij hun doel. Gelukkig had Jean-Paul de Beijer nieuwe munitie aangeschaft en begon samen met Rogier vd Linden en Bart Marijnissen een waar bombardement op het doel van Berghem. Het duurde even voordat een schot van Jean-Paul ook werkelijk succes had en OKSV op 1-0 voorsprong kwam te staan.

De druk voor Berghem om te scoren nam hierdoor wel toe, maar OKSV hield de verdediging en het middenveld potdicht. Berghem Sport 11 had hierdoor slechts twee opties: (1) de bal rond tikken in hun eigen verdediging of (2) via een afstandsschot de bal aan een dankbare OKSV'er overhandigen. Keeper Arno Toonen had hierdoor bij wijze van spreken genoeg tijd voor potje patience met vlagger Henk vd Linden. Gelukkig waren ze beide alert, want na een enkele doorbraak van Berghem en de daaruit volgende corner was het toch wel even schrikken om bijna getuige te zijn van de gelijkmaker. Gelukkig was de goal door buitenspel afgekeurd, maar OKSV had dit staaltje blufpoker niet zien aankomen. Het bleek meteen ook een keerpunt te zijn in de wedstrijd.

In de tweede helft werd Sjoerd v Griensven afgewisseld door Dirk vd Berg en werd het bombardement op het doel van de tegenstander hervat. Ook Maarten de Louw mengde zich in de strijd, maar wilde simpelweg niet lukken; Harde schoten, lobjes, zachte schoten en zelfs n-tweetjes tussen Bart en de keeper mochten niet baten, want de doellat was onvermurwbaar en de keeper speelde het spelletje gewoon mee. Harold Barten ging zelfs zo ver om zijn eigen klokkenspel voor een doelpunt in te zetten maar dit bleek, hoewel vermakelijk voor het publiek, uiteindelijk toch niet zo'n goed idee.

Met deze 1-0 overwinning is OKSV nog steeds niet uit de race voor het kampioenschap. Maar met de hoeveelheid gemiste kansen rijst toch de vraag of het niet eenvoudiger geweest zou zijn om de staatsloterij te winnen. En ding is in ieder geval zeker: afgelopen zondag hebben de pessimisten het toch maar weer mooi afgelegd tegen de optimisten.

P. Meerdink

[ Vorige ] - [ Terug ] - [ Volgende ]

 
Laatste OKSV 3 nieuws :

Meer OKSV 3 nieuws...
Bekijk nieuwsbrief 
[ Nieuws ] - [ Agenda ] - [ Nieuwsbrief ]

© Copyright 2001-2019 - Privacyverklaring - Gemaakt door: Chris Kamps