Logo OKSV

OKSV 3 wint uit tegen FC UDEN 8 met 0-6 : Scorebord in verwarring

15 apr 2014

Het team van Patrick Kersten en Marco van der Heijden was afgelopen zondag te gast bij FC Uden 8 voor een nieuwe voetbalwedstrijd.
Bij aankomst was bij de kantine de volgende opstelling af te lezen:

FC UDEN 8 (zon) - OKSV 3 (zon) veld 1, 12:00.

Dat er voor beide teams goed weer was besteld, is natuurlijk altijd prettig. Maar plotseling op kunstgras spelen is toch niet niks. Gelukkig bleek dit voor de heren van OKSV 3, voor wie geen kroeg te ver en geen molshoop te hoog is, geen enkel probleem. Tonny van Haren had de sokken en tape weer paraat en vlagger Henk v/d Linden had zich in alle rust voorbereid op zijn gewichtige taak langs de zijlijn.

Voor aanvang van de wedstrijd hadden zich ook enkele toeschouwers, zoals Jochem, Chris, Heinz, Joris en Sjaak verzameld. Ook de jarige Marcel vd Loop had zichzelf getrakteerd op een flinke dosis voetbalspektakel naast Sjouke Meerdink, die helaas niet in staat was zelf mee te spelen.

Bij de start van de wedstrijd kreeg OKSV al snel de overhand op het middenveld. Arjen Elbers had enkele fraaie acties, maar de verdediging van FC Uden liet zich niet kennen en wist de aanvallen tijdig te blokkeren.

Voor het publiek uit Langel was het echter maar een kwestie van geduld tot de aanvallers een doorbraak zouden forceren. Het bleek echter een eerlijke middenvelder te zijn die het eerste doelpunt wist te maken. Waar hij zijn kanon normaal gesproken op andere zaken heeft gericht, was dit keer het doel van FC Uden toch echt haarscherp in het vizier. Een snelle pass terug naar de middellijn was alles wat hij nodig had. Met een schot dat tot in Beieren te horen was, zeilde de bal met gemak over de keeper heen. OKSV bleef hierna druk op de ketel zetten. Zo was Maarten de Louw twee keer slechts n stap verwijderd van een felbegeerde plaats in de topscoorderslijst.

De 0-2 werd eveneens gemaakt door de nummer 15. Jan en Paul keken vol ontzag toe hoe een tweede artillerieschot na een hangtijd van zeker twee seconden in het net belandde. Zijn solospel was hiermee nog steeds niet ten einde, want vlak voor de rust wist deze basspeler nog een gevoelige snaar te raken door ook op korte afstand van de tweede paal de keeper op het verkeerde been te zetten.

Ook in de tweede helft hoefde de 7-jarige Julian niet vaak naar zijn Nintendo DS te grijpen, want het leek alsof de middenvelders lijm aan hun schoenen hadden zitten. Spelers zoals Dirk-Jan Manders en gastspeler Sjoerd van Griensven waren simpelweg onafscheidbaar van de bal en rukten met behulp van sterk positiespel vastberaden op. Gastspeler Tymon Meerdink bood waar nodig ondersteuning over de hele rechtervleugel.

Nu was het de beurt aan aanvaller Rogier vd Linden om zijn nut te tonen. Maar ondanks het feit dat hij drie punten scoorde (waarvan er n bal schitterend op de onderkant lat eindigde) bleef het scorebord een lange tijd gewoon op drie staan. De scheidsrechter had de inspanningen van Rogier gelukkig wel gezien waardoor hij nu weer slechts n doelpunt onder Bart Marijnissen staat als topscoorder.

Om nou te zeggen dat FC Uden 8 compleet is weggespeeld is verre van waar. De kwaliteiten van dit team lagen vooral bij de combinatie van snelle aanvallen langs de zijkanten met zeer gevaarlijke voorzetten en, het mag gezegd worden, sportief spel. Het vergde de vereende krachten van Harold Barten, Barry Voet, Jan Reijs en Henk Straatman in combinatie met een krachtig schot van Jeroen van Summeren om het doel van Arno Toonen leeg te houden.

Helaas hadden Maikel Megens, Roy van Uden, Tom Swinkels, Bart Marijnissen en John Stevens andere verplichtingen tijdens deze wedstrijd. Maar zoals u kunt zien, zijn er stiekem toch een hoop namen betrokken bij een wedstrijd op recreatieniveau. Zo blijkt maar weer dat voetballen een sport is die je samen doet; k met de mensen langs de lijn.

P. Meerdink

[ Vorige ] - [ Terug ] - [ Volgende ]

 
Laatste OKSV 3 nieuws :

Meer OKSV 3 nieuws...
Bekijk nieuwsbrief 
[ Nieuws ] - [ Agenda ] - [ Nieuwsbrief ]

© Copyright 2001-2019 - Privacyverklaring - Gemaakt door: Chris Kamps