OKSV 3 handhaaft eerste plaats

24 mrt 2014

Wie zich zondagmorgen rond een uur of elf in de buurt van de dorpenweg bevond, had kans om het spelerskonvooi van het illustere OKSV 3 te spotten. Zij waren namelijk onderweg naar Zeeland om zich op het veld te meten met Festilent 7.

De wedstrijd beloofde een waar spektakel te worden aangezien het hier om de huidige nummer 1 (OKSV) en nummer 2 (Festilent) van de competitie gaat.

Beide teams hadden zich op hun eigen manier hierop voorbereid. Bij Festilent werd een zorgvuldige selectie van de ca. 20 beschikbare spelers binnen het team gemaakt. Leider Patrick Kersten schakelde ondertussen de hulp in van Kevin v/d Akker en de aanwezigheid van Rogier v/d Linden werd gegarandeerd door het beeld van een schaars geklede dame in zijn nieuwe tuin te dumpen.

Na het controleren van de pasjes mocht Festilent aftrappen. Het werd al snel duidelijk waarom beide teams zo hoog in de competitie staan want het spel werd aan beide kanten fanatiek gespeeld. Festilent begon heel sterk en had veel loopvermogen om de bal naar iedere gewenste plek te krijgen. De spelers van OKSV moesten het meer hebben van hun techniek en jarenlange ervaring tussen de doelen om tegenstand te kunnen bieden. Dit leidde vooral tot felle balduels langs de flanken. Laatste man Jeroen van Summeren moest regelmatig ingrijpen om nieuwe gevaren het hoofd te bieden, maar in combinatie met goed verdedigingswerk door o.a. Roy, Henk en Harold wist Festilent het doel niet te vinden.

Desondanks bleef OKSV voorin ook nog steeds een gevaar vormen voor Festilent. Rogier en Bart ondernamen verscheidene pogingen voor het maken van een doelpunt, maar hadden daar niet altijd de steun vanuit het middenveld voor om de verdediging op het verkeerde been te zetten. Richting het einde van de eerste helft raakte Henk de bal per abuis met zijn arm, wat resulteerde in een penalty. 1-0 voor Festilent.

In de tweede helft neemt OKSV het initiatief. Het aantal voorzetten en hoektrappen richting het doel van Festilent neemt drastisch toe en het hoogtepunt wordt bereikt als Bart Marijnissen vanaf de linkerflank zijn verdediger uitspeelt en de gelijkmaker scoort. Het doelpunt schudt Festilent ruw wakker en de spelers van beide teams hervatten met hernieuwde kracht de wedstrijd. Toeschouwers die speciaal voor deze wedstrijd zijn komen kijken hielden hun hart vast, want in de laatste twintig minuten is het vooral Arno die hard moest werken om zijn doel leeg te houden. De wedstrijd eindigt uiteindelijk gelukkig met gelijkspel: 1-1.

OKSV behoudt dus de eerste plek, maar is nog niet van een kampioenstitel verzekerd. Er moeten nog vijf wedstrijden gespeeld worden en daarbij kan het nog alle kanten op gaan. Festilent heeft bewezen een sterke tegenstander te zijn voor de mannen van het derde, maar OKSV kan zich stiekem wel op de schouder kloppen dat zij voor het maken van een doelpunt niet afhankelijk zijn geweest van interventie door de scheidsrechter.