Menu
De website wordt gesponsord door:

Gecertificeerd inspectiebureau - Begeleiding in kwaliteitszorg

Supportersvereniging OKSV

KlikSport: '5H: 'Super sunday' voor topploegen'

20 mrt 2014

De competitie wordt nog niet beslist, maar komende zondag kunnen er in de top van de vijfde klasse H rake klappen worden uitgedeeld. Koploper Vianen Vooruit ontvangt nummer vier Estria, dat bij winst helemaal meedoet om de titel. In Heijen ontvangt de nummer twee van de ranglijst de nummer drie Ravenstein.

Vianen Vooruit stelde afgelopen zondag ietwat teleur door gelijk te spelen tegen Maaskantse Boys: 2-2. Maar na de wedstrijd in Maren-Kessel werden de pijlen weer gericht op komend weekend. Trainer Dennis Kroes: "De sfeer is goed in de ploeg en als team beseffen we dat het een belangrijke wedstrijd gaat worden. Het gevoel in de groep leeft dan ook dat er revanche genomen moet worden, zowel voor het gelijke spel van afgelopen wedstrijd maar zeker ook voor de eerste wedstrijd tegen Estria omdat we daar verloren. Ik verwacht dan ook een super gemotiveerd en scherp Vianen Vooruit."

Dennis Jans is vanwege een schorsing nog niet beschikbaar tegen Estria. Kroes hoopt dat de geblesseerden Joris Coenders en Bram Lamers wel weer mee kunnen doen. "Maar de selectie is op dit moment breed en kwalitatief goed genoeg om dit allemaal op te vangen. Mentaal weet deze selectie wel wat er van deze topwedstrijden gevraagd wordt. In de eerste wedstrijd lieten we ons eigenlijk verassen door de felheid van Estria en zijn we buiten de eerste tien minuten niet in de wedstrijd geweest. We verloren terecht. Maar vanaf toen hebben we geen competitiewedstrijd meer verloren en is de ploeg gegroeid. Dit is dus een mooi meetmoment, maar wel een met grote belangen. Het is zaak om Estria niet dichterbij te laten komen zodat zij zich ook nog in de titelstrijd gaan mengen. En bij winst kun je ook nog Heijen of Ravenstein of allebei op achterstand zetten."

OKSV treft SIOL
OKSV verloor afgelopen zondag tegen de verhouding in met 1-0 van Gassel. Zondag is er kans op revanche tegen hekkensluiter SIOL. "Er is geen sprake van onderschatting bij ons", zegt OKSV-trainer Niels Voet. "Wij hebben namelijk de punten hard nodig om van de onderste plekken weg te komen. Het lijkt wel net de Eredivisie, alles staat dicht op elkaar. Het enige wat telt, is dat we als team moeten gaan strijden voor de drie punten. We willen graag verzorgd voetbal spelen, maar op dit moment zijn de drie punten toch net iets belangrijker om ons veilig te spelen. Door als team hard te werken en er voor te gaan, en om de persoonlijke fouten eruit te halen hebben wij als OKSV voldoende kwaliteit om in de vijfde klasse te blijven."

Vertrouwen bij GVV'57
GVV'57 hield zondag Heijen op een 1-1 gelijkspel. Het punt geeft vertrouwen, zegt trainer Jan Harting. "Met name als je kijkt naar de manier waarop het resultaat is behaald. Heijen is een titelkandidaat en het duel hebben we tachtig minuten lang gedomineerd. Een overwinning had erin gezeten. Er was veel strijdlust, we wonnen de duels. Helaas zijn we te slordig omgesprongen met de kansen." De formatie uit Grave reist zondag af naar Oeffelt voor de wedstrijd tegen De Zwaluw. Harting: "We zitten in een fase dat er voor iedereen nog wat op het spel staat en dat ieder puntverlies er één teveel is. Zo ook aanstaande zondag. De Zwaluw doet mee om het kampioenschap plus de derde periode en wij strijden om klassenbehoud. Het zal een spannend duel worden. Als we de inzet en strijdlust van afgelopen zondag op de mat kunnen leggen, komt het spel van vorig seizoen vanzelf boven drijven en kunnen we van iedere tegenstander winnen. Het scheelt natuurlijk dat een aantal vaste basisspelers van vorig seizoen, die we de hele eerste competitiehelft hebben moeten missen, nu bijna allemaal terug zijn. Ook tegen De Zwaluw is er weer een belangrijke speler van ons, na een lange tijd afwezig te zijn, er weer bij. Een goed resultaat moet dus mogelijk zijn."
Winst is ook zeer welkom in Grave met het oog op de strijd tegen degradatie. "De achterstand is overbrugbaar omdat we een wedstrijd minder hebben gespeeld. Wel is het erg belangrijk om nu een goede serie neer te zetten, te beginnen met aanstaande zondag in Oeffelt."

Ulysses wil richting middenmoot
Voor Ulysses is het zaak om komende zondag drie punten te pakken op bezoek bij HBV. "Als dit lukt dan krijgt Ulysses aansluiting met de brede middenmoot", aldus trainer André Verhoeven. "Thuis werd de wedstrijd tegen HBV diep in blessuretijd met 1-2 verloren. De ploegen zullen waarschijnlijk aan elkaar gewaagd zijn en HBV heeft het nodige zelfvertrouwen gekregen na het gelijke spel tegen Ravenstein. Hopelijk zijn de geblesseerde spelers zondag weer inzetbaar en haalt Ulysses de broodnodige punten."

Programma vijfde klasse H:
-Vianen Vooruit - Estria
-De Zwaluw - GVV'57
-Maaskantse Boys - Gassel
-Heijen - Ravenstein
-HBV - Ulysses
-OKSV - SIOL

Stand vijfde klasse H:
1. Vianen Vooruit 15-33
2. Heijen 16-33
3. Ravenstein 16-33
4. Estria 15-29
5. De Zwaluw 16-28
6. Gassel 15-21
7. HBV 16-20
8. Maaskantse Boys 16-19
9. OKSV 16-18
10. Ulysses 17-17
11. GVV'57 16-11
12. SIOL 14-3

Bron: KlikSport.nl

[ Vorige ] - [ Terug ] - [ Volgende ]

 
Laatste OKSV 1 nieuws :

Meer OKSV 1 nieuws...

© Copyright 2001-2023 - Privacyverklaring
Gemaakt door: Chris Kamps
De website wordt
gesponsord door:
03 jun 2023 - 18:00
Autopuzzeltocht 2023
Meer informatie Meer informatie over: Autopuzzeltocht 2023
06 jun 2023 - 20:30
Algemene Ledenvergadering OKSV 2023
Meer informatie Meer informatie over: Algemene Ledenvergadering OKSV 2023
De website wordt gesponsord door:

Gecertificeerd inspectiebureau - Begeleiding in kwaliteitszorg