Menu
De website wordt gesponsord door:

Gecertificeerd inspectiebureau - Begeleiding in kwaliteitszorg

Supportersvereniging OKSV

KlikSport: 'Interessant programma in vijfde klasse H'

06 feb 2014

Een spannende tweede competitiehelft. Dat gaat het ongetwijfeld worden in de vijfde klasse H. Geen enkele ploeg in 5H steekt er bovenuit en de komende wedstrijden is het aanhaken of afhaken. Zondag staat er een topper op het programma, maar ook een zespuntenduel in de onderste regionen.

Ravenstein start de tweede competitiehelft als koploper. De ploeg van trainer Peter van Orsouw, volgend seizoen in dienst van Odiliapeel, heeft een voorsprong van drie punten op Vianen Vooruit, maar laatstgenoemde ploeg heeft wel een wedstrijd minder gespeeld. Heijen volgt Ravenstein op drie punten, Estria staat daar weer twee punten achter. Komende zondag staat de absolute topper tussen de nummer twee en één op het programma. Ravenstein-trainer Peter van Orsouw laat weten afwezigen te hebben, maar 'wil daar niet over zeuren'. "We gaan ervoor", was zijn veelzeggende commentaar. Zijn collega bij Vianen Vooruit, Dennis Kroes, heeft het idee dat zijn team klaar is om de competitie te hervatten. "Na een lange winterstop zijn we half januari weer begonnen met trainen. Met enkele oefenwedstrijden in de benen staan we te popelen om de competitie weer te starten. Dat dit gelijk tegen medekoploper Ravenstein is, maakt mij niet uit. We zijn fit en iedereen oogt scherp. Waar Vianen Vooruit de laatste jaren na de winterstop veel punten heeft laten liggen, zijn de spelers er nu van overtuigd dat we dit seizoen beter voor de dag gaan komen na de winterstop."
In de eerdere ontmoeting dit seizoen trok Ravenstein aan het langste eind. Kroes hoopt zondag op sportieve revanche. "Ik vond het een onnodige nederlaag. Overigens vind ik wel dat Ravenstein een goed team heeft en het dus zondag wel een mooie spannende wedstrijd zal worden. Maar door een overwinning van ons kunnen we wel een tikkie uitdelen aan de concurrentie. Ik ben er dan ook van overtuigd dat mijn boys vol voor de overwinning gaan en geen verstoppertje gaan spelen."

Profiteren
Heijen houdt de topper goed in de gaten. Als het wint van Maaskantse Boys dan profiteert het optimaal van puntenverlies van één of beide koplopers. Geen onmogelijke opgave voor de Heijenaren, maar Maaskantse Boys is een ploeg die achterin weinig weggeeft. Ook Estria heeft de koppositie nog in zicht. Zondag mag het geen punten laten liggen tegen hekkensluiter SIOL. De formatie uit Katwijk pakte slechts twee punten en is op weg naar de zesde klasse. GVV'57 staat ook op een degradatieplaats en heeft zeven punten achterstand op nummer tien Ulysses. Komende zondag ontmoeten beide ploegen elkaar in Megen. Wint Ulysses, dan is het gat opgelopen tot tien punten en lijkt alleen een wonder GVV'57 te kunnen redden.

Subtop
In Oeffelt wil De Zwaluw enigszins aansluiting houden met de subtop. Verliest het echter van OKSV, dan kan die doelstelling de prullenbak in. Ook in Beers wordt zondag weer afgetrapt op competitieniveau. HBV speelt een derby en wel tegen Gassel.

Programma vijfde klasse H:
- Heijen - Maaskantse Boys
- HBV - Gassel
- Estria - SIOL
- De Zwaluw - OKSV
- Vianen Vooruit - Ravenstein
- Ulysses - GVV'57

Stand vijfde klasse H:
1. Ravenstein 13-29
2. Vianen Vooruit 12-26
3. Heijen 13-26
4. Estria 13-23
5. De Zwaluw 13-21
6. Gassel 12-18
7. Maaskantse Boys 13-17
8. OKSV 13-17
8. HBV 13-16
10. Ulysses 13-14
11. GVV'57 13-7
14. SIOL 11-2

Bron: KlikSport.nl

[ Vorige ] - [ Terug ] - [ Volgende ]

 
Laatste OKSV 1 nieuws :

Meer OKSV 1 nieuws...

[ Nieuws ] - [ Agenda ] - [ Wedstrijden ] - [ Nieuwsbrief ] - [ Informatie over St. HONK ]
© Copyright 2001-2022 - Privacyverklaring
Gemaakt door: Chris Kamps
De website wordt
gesponsord door:
29 jun 2022 - 20:30
Algemene Ledenvergadering OKSV 2022
Meer informatie Meer informatie over: Algemene Ledenvergadering OKSV 2022
17 jul 2022 - 09:00
Zomermarkt 2022
Meer informatie Meer informatie over: Zomermarkt 2022
De website wordt gesponsord door:

Gecertificeerd inspectiebureau - Begeleiding in kwaliteitszorg