Menu
De website wordt gesponsord door:

Gecertificeerd inspectiebureau - Begeleiding in kwaliteitszorg

Supportersvereniging OKSV

Arena Lokaal: 'Periodekampioen Ravenstein proberen punten af te troggelen'

Arena-derby: VV Ravenstein-OKSV

08 nov 2013

In het verspreidingsgebied van weekblad Arena zijn in totaal twaalf voetbalverenigingen actief: DAW, Festilent en Herpinia in de derde klasse D, SDDL in de vierde klasse H, Estria, VV Gassel, GVV’57, OKSV en VV Ravenstein in de vijfde klasse H en Achilles Reek, SCV’58 en VCO in de zesde klasse D. Dat levert gedurende het seizoen 2013-2014 maar liefst 32 onderlinge ontmoetingen op. In de rubriek ‘Arena-derby’ besteedt de redactie in de vorm van een dubbelinterview met twee nauw betrokkenen, uitgebreid aandacht aan deze lokale voetbalclashes. Deze week staat de wedstrijd VV Ravenstein-OKSV centraal (zondagmiddag 14.30 uur) en blikken we vooruit met de beide voorzitters, Patrick Suppers (VV Ravenstein) en Pieter van Poppelen (OKSV).


Pieter van Poppelen

Het plaatselijke dagblad mag het dan ontgaan zijn, het is echt waar: VV Ravenstein werd afgelopen zondag dankzij een 1-3 overwinning op De Zwaluw periodekampioen. De periodetitel vormt de bekroning van een uitstekende seizoensstart, waarin de geel-zwarten maar liefst 22 punten pakten uit 8 wedstrijden.

Het loopt als een tierelier bij VV Ravenstein.
Patrick Suppers (45): "Dat mag je gerust zeggen ja. Het gaat boven verwachting. We hebben pas twee verliespunten en zelfs die waren niet nodig geweest. In die wedstrijd (tegen Estria, red.) gaven we namelijk een 3-1 voorsprong uit handen. En dat terwijl we een heel jong team hebben. Afgelopen zondag stonden er vier jongens van negentien jaar in de basis. Dan hebben we nog twee spelers van 25 en de oudste is de keeper met 29 jaar. Die drie moeten bij ons zorgen voor de ervaring."

Patrick Suppers (foto: Rob Pluijm)
Patrick Suppers (foto: Rob Pluijm)

Zelf heb je ook jarenlang in het eerste elftal van VV Ravenstein gestaan.
Patrick: "Na de hele jeugd bij de club te hebben doorlopen, heb ik tussen mijn zeventiende en achtentwintigste in het eerste elftal gespeeld. Vervolgens heb ik vijf jaar in de hoofdklasse gevoetbald bij TOP en daarna nog een paar seizoenen in Ravenstein 1. Op mijn vijfendertigste scheurde ik mijn kruisband en moest ik noodgedwongen stoppen, hoewel ik de laatste jaren weer bij de veteranen speel, mits de tijd het toestaat."

Patricks collega-voorzitter Pieter van Poppelen (46) heeft er bij OKSV eveneens een flinke carrière als speler opzitten. "Ik heb de hele jeugd doorlopen bij OKSV en daarna jarenlang in het eerste gespeeld. Hoogtepunten in die periode waren de bekerwedstrijd in het seizoen 1989-1990 tegen Herpinia, die wij na strafschoppen wonnen en een jaar later het kampioenschap."

En nu ben je voor het derde jaar voorzitter.
Pieter: "Nadat ik tot ongeveer mijn dertigste zelf actief heb gevoetbald, ben ik allerlei hand- en spandiensten voor OKSV gaan verrichten. Mijn twee zoons spelen ook bij OKSV en waar nodig spring je dan bij. Zo werkt dat bij een kleine club. Uiteindelijk ben ik in het bestuur terecht gekomen en vervolgens voorzitter geworden."

Hoe staat OKSV er als vereniging voor?
Pieter: "Goed, we hebben drie seniorenteams en binnen de vereniging barst het, mede dankzij de spelersraad en onze supportersclub, van de activiteiten. Daar ben ik heel trots op. Door de toenemende ontgroening en vergrijzing is het wel steeds moeilijker om jeugdteams op de been te brengen. In dat kader werken we nu voor het tweede seizoen samen met Herpinia. We hebben combinatieteams die één keer per week in Overlangel trainen en één keer per week in Herpen. Verder spelen die teams de eerste seizoenshelft hun thuiswedstrijden bij Herpinia en na de winterstop bij OKSV. Deze samenwerking loopt perfect en biedt ons de kans jeugdvoetbal te blijven aanbieden."

Intussen begint OKSV 1 ook steeds beter te draaien.
Pieter: "We hadden een valse start met drie onnodige nederlagen, maar de laatste drie duels hebben we gewonnen. En dat tegen teams die vorig jaar boven ons eindigden. We zijn de juiste weg ingeslagen."

Zondag dus een wedstrijd tussen twee ploegen die barsten van het zelfvertrouwen.
Patrick: "Als koploper moeten wij deze partij gewoon binnenhalen. Ik verwacht dat een gretig en met veel lef spelend Ravenstein de bovenliggende partij is tegen OKSV. Toch moeten we alert zijn, want in een derby gelden vaak andere wetten. Van onderschatting is dan ook zeker geen sprake. We zullen met name de wilskracht van OKSV moeten temperen."
Pieter: "Elke wedstrijd moet je willen winnen, dus ook die tegen Ravenstein. Ik verwacht een heel aantrekkelijk duel tussen twee voetballende ploegen die zich niet zullen verstoppen. Wij zullen er alles aan doen om periodekampioen Ravenstein punten af te troggelen."

Wat wordt de uitslag van VV Ravenstein-OKSV?
Patrick: 3-1
Pieter: 2-2

Ravenstein viert de periodetitel
Ravenstein viert de periodetitel

Bron: Arena Lokaal

[ Vorige ] - [ Terug ] - [ Volgende ]

 
Laatste OKSV 1 nieuws :

Meer OKSV 1 nieuws...

[ Nieuws ] - [ Agenda ] - [ Wedstrijden ] - [ Nieuwsbrief ] - [ Informatie over St. HONK ]
© Copyright 2001-2022 - Privacyverklaring
Gemaakt door: Chris Kamps
De website wordt
gesponsord door:
29 jun 2022 - 20:30
Algemene Ledenvergadering OKSV 2022
Meer informatie Meer informatie over: Algemene Ledenvergadering OKSV 2022
17 jul 2022 - 09:00
Zomermarkt 2022
Meer informatie Meer informatie over: Zomermarkt 2022
De website wordt gesponsord door:

Gecertificeerd inspectiebureau - Begeleiding in kwaliteitszorg