Menu
De website wordt gesponsord door:

Gecertificeerd inspectiebureau - Begeleiding in kwaliteitszorg

Supportersvereniging OKSV

KlikSport: '5H: Donkers (MKB) terug op oude nest'

12 sep 2013

MAREN-KESSEL - Loet Donkers is voor de derde keer aangesteld als hoofdtrainer van Maren-Kessel. De 62-jarige Lithenaar volgt bij de vijfdeklasser Bas Boere op, die nog voor het seizoen in goed overleg met de clubleiding besloot per direct te vertrekken.

Donkers is een 'voetbaldier'. Hij was trainer bij zeventien clubs en gaat nu zijn derde periode bij Maaskantse Boys in. Hij was er dit seizoen pas zes weken assistent-trainer en trainer van het tweede elftal, toen Boere vertrok. "Ik zit al heel lang in de voetballerij en voelde wel wat signalen dat het niet helemaal goed ging", aldus Donkers. "Toen Bas vertrok, werd er bij mij aangeklopt. Ik zei 'ja' en zie het als een soort hulp aan deze leuke club. Mijn liefde voor het voetbal is ook heel erg groot." Bij Maaskantse Boys besloten bijvoorbeeld enkele spelers niet meer voor het eerste elftal uit te komen. Donkers wil ze overtuigen terug te komen en stelt vooral 'plezier' centraal bij de spelersgroep. "Niet dat ik wel even de 'prettige trainer' wil uithangen, maar ik wil wel dat jongens plezier in het voetbal hebben. Het is bijvoorbeeld een kwestie van veel communiceren en geduld hebben. En dan hopen op een klik."

Overwinning
De eerste wedstrijd tegen Estria verliep in ieder geval goed. Door doelpunten van Bart Wetzer, Jochem Donkers (zoon van, red. Net als ploeggenoot Youri) en Frank Richters werd Estria met 3-0 aan de kant gezet. "Het is aan ons om deze lijn voort te zetten. We hebben een selectie van een man of 30 en ik denk dat we als nieuwe vijfdeklasser in eerste instantie voor handhaving gaan. Maar misschien kunnen we omhoog kijken, al ken ik deze vijfde klasse helemaal niet." Van de tegenstander van komende zondag, HBV, heeft Donkers dan ook niet veel informatie. "Het zegt me helemaal niks. Maar ik kijk ook liever naar mijn eigen team en ga van eigen kracht uit."

Toekomst
Donkers is dit seizoen eindverantwoordelijk en als het hem en de clubleiding bevalt, volgt er nog een seizoen. Over de toekomst van Maaskantse Boys maakt Donkers zich wel een beetje zorgen. "Net als veel andere kleine clubs is het hier lastig om posities te bezetten. Er wordt weinig gebouwd en er is dus weinig jeugd. We hebben in de selectie ervaren dertigers als Theon de Veer en mijn zonen Jochem en Youri en die moeten we in de toekomst gaan vervangen. Dat is de realiteit en daar moeten we een oplossing voor gaan zoeken."

Programma vijfde klasse H:
- HBV - Maaskantse Boys
- Heijen - OKSV
- Estria - Gassel
- Ravenstein - GVV'57
- Vianen Vooruit - De Zwaluw
- Ulysses - SIOL

[ Vorige ] - [ Terug ] - [ Volgende ]

 
Laatste OKSV 1 nieuws :

Meer OKSV 1 nieuws...

[ Nieuws ] - [ Agenda ] - [ Wedstrijden ] - [ Nieuwsbrief ] - [ Informatie over St. HONK ]
© Copyright 2001-2022 - Privacyverklaring
Gemaakt door: Chris Kamps
De website wordt
gesponsord door:
29 jun 2022 - 20:30
Algemene Ledenvergadering OKSV 2022
Meer informatie Meer informatie over: Algemene Ledenvergadering OKSV 2022
17 jul 2022 - 09:00
Zomermarkt 2022
Meer informatie Meer informatie over: Zomermarkt 2022
De website wordt gesponsord door:

Gecertificeerd inspectiebureau - Begeleiding in kwaliteitszorg