Menu
De website wordt gesponsord door:

Gecertificeerd inspectiebureau - Begeleiding in kwaliteitszorg

Supportersvereniging OKSV

Informatie

De Voorzitter aan het woord...

Seizoen 2020-2021

September 2020

Beste leden OKSV,

Met het wereldkundig maken van mijn voorzitterschap afgelopen juli heb ik aangegeven dat mijn speerpunten in het teken staan van leefbaarheid, sporten en samenwerken met alle verenigingen binnen Overlangel Neerloon en Keent.

Uiteraard zal het in de praktijk niet tot een intensieve samenwerking uitmonden met alle verenigingen, maar mijn boodschap is dat we onze gemeenschap alleen leefbaar kunnen houden als we het samen doen.

Ik start maar 1 keer als voorzitter en wil me via deze weg persoonlijk richten op een aantal groepen die onlosmakelijk onderdeel zijn van OKSV.

De jeugdleden, jullie sporten samen met Herpiniaanse leeftijdsgenoten. Ik hoop dat jullie veel plezier beleven aan het leuke spelletje. Vanaf je 16e jaar ben je, in goed overleg met beide besturen, welkom om eens met de senioren van OKSV mee te trainen. We zien jullie graag ook eens op zondag langs de lijn bij OKSV en laat me gerust eens weten wat we kunnen doen om jullie blijvend OKSV-er te laten zijn. De jeugd die elders sport is uiteraard ook welkom bij OKSV, ik zie dat de wedstijden van de senioren een aanleiding zijn om af te spreken bij de kantine, super leuk!

En trots ben ik op het feit dat we het damesvoetbal kunnen faciliteren. Enkele initiatiefnemers hebben vorig jaar een balletje opgeworpen en begin 2020 een oproep gedaan via de driesprong en website. Eind augustus 2020 is er een groep van zo'n 14 dames gestart met wekelijkse trainingen op de woensdagavond. Hoe het zich verder gaat ontwikkelen zullen we wel zien maar voor nu wens ik de jongere en oudere meiden heel erg veel sportplezier!

Het 3e elftal heeft de afgelopen jaren een verjonging doorgemaakt waar je u tegen zegt. Nog maar een klein aantal spelers doet nog denken aan het roemruchte kampioenschap van 6 jaar geleden. Samen met de 5 wedstrijdleden die stand-by staan om in barre tijden toch voldoende spelers op het veld te krijgen, wordt het ongetwijfeld weer een gezellig en sportief seizoen.

De selectie bestaat uit het 1e en 2e elftal en zo zie ik dat ook. De meeste spelers zullen een vaste kern vormen in hun eigen elftal maar zullen (op toerbeurt) elkaar aanvullen.

In de aanloop naar dit seizoen hebben we een aantal keer met elkaar gesproken om het afgelopen seizoen te evalueren en te bespreken hoe we samen sportplezier kunnen beleven. Deze mannen kunnen echt wel een potje voetballen en ze gaan voor de hoogst mogelijke ranking.

Belangrijk is om elkaar scherp te houden, afspraken na te komen en elkaars teams te helpen waar nodig. Bijzonder voor mij persoonlijk is dat mijn zoon Jannes ondanks zijn jonge leeftijd letterlijk en figuurlijk bij deze selectie hoort.

Mijn ambitie voor de selectie is dat jullie plezier in het spelletje houden, trots zijn om voor OKSV te voetballen en op een sportieve manier laten blijken 'dat het leuk is dat de tegenstander er ook is' maar dat alle punten wel 'naar Langel gaan'!

Het bestuur heeft het vertrouwen in mij uitgesproken en dat doe ik via deze weg ook andersom. We hebben een bestuur wat elkaar goed aanvult en waar we unaniem vinden dat de lijntjes kort moeten zijn. Via deze weg wil ik mijn voorganger Pieter van Poppelen nog bedanken voor zijn inzet. Hij is 9 jaar lang onderdeel geweest van het bestuur, dat heeft hij goed gedaan.

De supportersclub bestaat dit jaar 20 jaar, in een ver verleden heb ik daar ook een steentje aan bijgedragen en het is mooi dat het initiatief van toen stevig ingebed is. Het bestuur bestaat uit een mooie afspiegeling van onze club en ze blijven gemotiveerd om elke keer weer een mooie quiz te organiseren.

En dan onze vaste supporters. We rekenen ook dit jaar op jullie steun. Bij met name het 1e maar ook het 2e zien we dat zowel uit, maar vooral thuis er vrijwel altijd een mooie opkomst is. Het is ook mooi te zien dat er bij het 3e elftal een vaste schare supporters op zondag ochtend met een bakje koffie staan bij te kletsen en genieten van de kunsten die binnen (en buiten) het veld vertoond worden.

Een aantal jaar geleden is er een spelersraad in het leven geroepen waarbij vertegenwoordigers vanuit de elftallen als klankbord fungeren voor het bestuur en garant staan voor het organiseren van activiteiten. Hopelijk laat de situatie het toe dat jullie een rol kunnen vervullen op de contactavond en in 2021 wel een mooie afsluiting van het seizoen kunnen organiseren!

OKSV heeft veel te danken aan zijn sponsoren en donateurs. Een grote hoeveelheid reclameborden geeft het signaal dat er ook betrokkenheid is vanuit het bedrijfsleven. Lang niet altijd krijgen deze ondernemers er direct wat voor terug en toch blijven ze betrokken. Door de jarenlange relatie die de sponsoren met OKSV aangaan kunnen we constateren dat we wat waard zijn, zowel letterlijk als figuurlijk. Dank aan de hoofdsponsor, shirtsponsors, bedrijven, organisaties en particulieren die hun financiŽle steentje bijdragen aan OKSV.

Hulde aan de vrijwilligers. Het is voor velen zo vanzelfsprekend dat alles er netjes uitziet, de bemensing van de kantine geregeld is en dat deze mensen dan ook nog de juiste dingen doen. We hebben scheidsrechters, leiders, vlaggers, een vaste onderhoudsploeg, incidentele onderhoudsmensen, (keeper)trainers, inkopers, verkopers levensmiddelenpakket, bordenwassers, sponsorcommissie, samenstellers van dit clubblad en noem maar op. Het is niet te geloven hoeveel mensen op enige wijze actief zijn.

Het mooie is dat onze vrijwilligers het heel normaal vinden om een steentje bij te dragen.

Laten we dit allemaal normaal blijven vinden en ook speciaal.

Alvast dank voor de dingen die eenieder doet, gaat doen en gedaan heeft!

Trend naar de toekomst. Ook ik heb geen glazen bol maar als we naar de nabije toekomst kijken zullen we het getalsmatig niet makkelijk krijgen. Fuseren met andere voetbalverenigingen is een trend in de regio, maar ik krijg geen signalen dat dit ook een goede oplossing zou zijn voor hetgeen wat wij met OKSV willen zijn. We staan op een kruispunt met betrekking tot de keuze van een dorpshuis, wat natuurlijk invloed heeft op de accommodatie van OKSV. In alle wijsheid zal de klankbordgroep, waar OKSV ook in vertegenwoordigd is, de voorstellen van de gemeente Oss overwegen. De keuze die de gemeenschap gaat nemen zal voor een groot deel bepalend zijn of OKSV, en ik denk ook TOG, in de nabije toekomst nog bestaansrecht hebben. Reden te meer om samen op te trekken.

Op dit moment, september 2020 is het nog even afwachten waar het naar toe gaat.

Ik ben dit schrijven begonnen met mijn drijfveer om voorzitter van OKSV te zijn. Samengevat is het eigenlijk heel eenvoudig, alle ballen op de gemeenschap Overlangel, Neerloon, Keent.

Rogier van der Linden
Voorzitter OKSV

© Copyright 2001-2024 - Privacyverklaring
Gemaakt door: Chris Kamps
De website wordt
gesponsord door:
14 jul 2024 - 21:00
EK2024 (finale) ???
Meer informatie Meer informatie over: EK2024 (finale) ???
21 jul 2024 - 09:00
Zomermarkt 2024
Meer informatie Meer informatie over: Zomermarkt 2024
De website wordt gesponsord door:

Gecertificeerd inspectiebureau - Begeleiding in kwaliteitszorg