Menu
De website wordt gesponsord door:

Gecertificeerd inspectiebureau - Begeleiding in kwaliteitszorg

Supportersvereniging OKSV

Informatie

De Trainer aan het woord...

Een verslag van Dorus Kuijpers

September 2003

Een verslag van Dorus Kuijpers
sinds het seizoen 2002-2003 trainer bij OKSV

Het begon eigenlijk allemaal in Oss in het winkelcentrum. Op een zaterdagmiddag kwam ik Dirk-Jan Manders tegen in het winkelcentrum. Hij is aanvoeder van het eerste elftal. Hij hield mij aan en vroeg of ik interesse had om hoofdtrainer te worden bij OKSV, omdat ik hier met de groep over gesproken was en men eigenlijk dacht dat ik de juiste persoon was voor deze groep.

Nou had ik bij OKSV al veel meegemaakt. Eerst als keeper in het eerste elftal, daarna als leider bij het tweede elftal en ook als keeperstrainer met de selectiekeeper heb ik het nodige meegemaakt. Maar dat ik ooit als hoofdtrainer gevraagd zou worden en ook nog vanuit de groep zelf dat was wel het laatste waar ik aan gedacht had. Ik was dan ook een beetje overdonderd maar voelde me teven ook zr vereerd dat een jonge groep gemengd met ervaren jongens vertrouwen had in mij. Ik had voor mezelf eigenlijk al een beslissing genomen, maar vroeg toch enige bedenktijd aan Dirk-Jan. Omdat het thuisfront hier natuurlijk ook inspraak in had, want als hoofdtrainer van een vereniging gaat hl veel tijd zitten. We spreken af dat ik in december 2001 mijn sluit zou nemen. Toen ik thuis kwam begon ik hier natuurlijk meteen over met mijn vrouw. Zij vond in eerste instantie dan ook dat ik het niet moest doen, maar na enkele gesprekken en discussie, ook met de kinderen erbij, gaven de kinderen uiteindelijk de doorslag. Zij zeiden tegen mijn vrouw: God mam, laat ons pap toch trainer worden, je weet hoe graag hij met voetbal bezig is en zelf vinden wij het ook wel leuk dat wij kunnen vertellen tegen onze kameraden dat ons pap hoofdtrainer is bij OKSV.

Uiteindelijk vond mijn vrouw het ook goed, dus ging ik in december weer naar Dirk-Jan Manders om hem te vertellen dat ik het aanbod heel graag aannam, maar alleen als ik eerst een seizoen assistent-trainer mocht zijn. Het bleek geen probleem.

Dus in het seizoen 2001-2002 fungeerde ik als assistent-trainer bij de toenmalige trainer Jan de Beijer. In dit seizoen heb ik ook het diploma gehaald voor trainer/coach III. Het was een leuk, maar ook druk seizoen omdat er twee keer in de week getraind werd en op zondag de wedstrijden natuurlijk plus op de maandagavond de trainerscursus met het nodige huiswerk.

In het seizoen 2002-2003 ben ik dan begonnen als hoofdtrainer.

Het was allemaal nieuw, zowel voor mij als voor de groep, want ze kenden mij allemaal wel als keeperstrainer, maar niet als hoofdtrainer. Toch ben ik ondanks dat we laag zijn geindigd op de ranglijst niet ontevreden. De trainingen werden goed bezocht en iedereen was tot aan het einde van het seizoen goed gemotiveerd, ook als was dat voor het publiek niet altijd zichtbaar.
Ook het bestuur was goed tevreden en daarom zal ik het 2003-2004 wr hoofdtrainer zijn bij OKSV.

Tot slot wens ik alle leden van OKSV een sportief maar vooral een gezond seizoen toe.

Dorus Kuijpers
(Trainer OKSV)

© Copyright 2001-2022 - Privacyverklaring
Gemaakt door: Chris Kamps
De website wordt
gesponsord door:
12 dec 2022 - 19:00
Cursus AED-hulpverlener
Meer informatie Meer informatie over: Cursus AED-hulpverlener
16 dec 2022 - 19:30
OKSV Quizavond 2022
Meer informatie Meer informatie over: OKSV Quizavond 2022
De website wordt gesponsord door:

Gecertificeerd inspectiebureau - Begeleiding in kwaliteitszorg