Menu
De website wordt gesponsord door:

Gecertificeerd inspectiebureau - Begeleiding in kwaliteitszorg

Supportersvereniging OKSV

OKSV A1

Het elftal aan het woord...

OKSV A1: Plezier en keuzes

Augustus 2009

Aan de vooravond van een nieuw seizoen is het logisch dat je als begeleider(s) van een elftal vooruitkijkt. Dat je jezelf (realistische) doelen stelt en dat je gaat proberen deze over te brengen op je spelers. Dat doen wij, trainer en leiders van de A1 van onze club, natuurlijk ook.

Van alle te behalen doelen is 'plezier hebben in het spelletje' voor ons nog altijd de onbetwiste nummer één!

Dat doel kun je splitsen in 'collectief oftewel gezamenlijk plezier' en 'individueel plezier', waarbij het de kunst is om als begeleider(s) beiden te bewerkstelligen.

Wanneer je dagelijks met een groep spelers werkt is het makkelijker om aan beide subdoelen te werken dan wanneer je dat, net zoals wij, maar een paar uur per week doet. Dan moet je keuzes maken en probeer je met name aan het 'gezamenlijke plezier' (teamontwikkeling) te werken, in de hoop dat je daarmee ook tegemoet komt aan het 'individuele plezier' (persoonlijke ontwikkeling).

Omdat we als OKSV te klein zijn om in de jeugd met selectieteams te werken, is het ons streven om (ook al zijn er individuele verschillen op technisch, tactisch, conditioneel en mentaal vlak) elke speler zoveel mogelijk te laten spelen, de kans te geven plezier te hebben en te groeien. Want je leert alleen maar door te spelen, je wordt alleen maar beter van weerstand. Dat betekent voor ons bijvoorbeeld dat we proberen om de spelers evenveel speelminuten te geven.

Dat deze manier van denken en werken soms wat minder prettige consequenties heeft is duidelijk. Het kan betekenen dat je niet in de (op papier) sterkste samenstelling kunt spelen, dat je moet passen en meten om een enigszins logische formatie op het veld te zetten, dat het soms misschien ten koste gaat van het resultaat, of dat de reservebeurten elkaar snel opvolgen.

En dit alles is, voor zowel spelers als begeleiders, weleens lastig.

Toch gaan we ook komend seizoen volgens de geschetste manier te werk. En omdat we voldoende spelers ter beschikking hebben zal het stukje zelfverantwoordelijkheid (zoals op tijd aanwezig zijn, op tijd afmelden etc.) dit seizoen zwaarder wegen en kan eventuele nalatigheid van spelers het maken van keuzes vergemakkelijken.

We gaan proberen om de jongens van het A-elftal zo goed mogelijk te begeleiden, hen te helpen in hun ontwikkeling als voetballer/teamspeler en hen te helpen de stap naar de selectie te maken, zodat OKSV over een aantal seizoenen met deze lichting kan gaan oogsten. Doordat we te maken hebben met een elftal dat uit 'liefhebbers' bestaat, is de kans dat dit gaat lukken zeker aanwezig.

En eh..... mogen we ook komend seizoen weer rekenen op de positieve steun van ouders en supporters? Want dat maakt het spelen en begeleiden nog leuker!

Met sportieve groet,
Thomas, Bart en Jeroen

 
Laatste OKSV A1 nieuws :

Meer OKSV A1 nieuws...

© Copyright 2001-2023 - Privacyverklaring
Gemaakt door: Chris Kamps
De website wordt
gesponsord door:
03 jun 2023 - 18:00
Autopuzzeltocht 2023
Meer informatie Meer informatie over: Autopuzzeltocht 2023
16 jul 2023 - 09:00
Zomermarkt 2023
Meer informatie Meer informatie over: Zomermarkt 2023
De website wordt gesponsord door:

Gecertificeerd inspectiebureau - Begeleiding in kwaliteitszorg