OKSV 1
Competitie

20:00 uur

AFGELAST

De wedstrijd RKVV Keldonk 1 - OKSV 1 zou zondag 18 februari 2024 om 20:00 uur plaatsvinden, maar is afgelast.

5E: VITA-Maaskantse Boys gestaakt, Ruwaard klopt Gassel

Bron: Kliknieuws

HAREN/OSS - De derby tussen SSA/SJO VITA en Maaskantse Boys is vanmiddag na 75 minuten gestaakt doordat scheidsrechter Van 't Hof zich bedreigde voelde door de gasten. De thuisploeg leidde op dat moment met 2-0. Ruwaard zegevierde thuis tegen Gassel. Odiliapeel en MOSA'14 gingen op vreemde bodem onderuit.

Na 75 minuten spelen, direct nadat Maaskantse Boys-speler Edwin Thissen moest inrukken na het neerhalen van een doorgebroken speler, ging het mis in Haaren. Scheidsrechter Van 't Hof werd belaagd door spelers van de gasten en voelde zich dermate bedreigd dat hij de wedstrijd staakte en niet meer wenste te hervatten. Op dat moment leidde VITA met 2-0, mede doordat doelman Max van Eldijk een penalty stopte. Kort nadat de gastclub deze kans op de aansluitingstreffer had gemist, ging het mis. "Een speler van ons werd neergehaald nadat hun grensrechter had gevlagd voor buitenspel. De scheidsrechter wuifde dat weg en gaf hun speler vervolgens zijn tweede gele kaart. Wat er daarna precies gebeurde, heb ik niet goed kunnen zien", aldus VITA-trainer Maikel Maas. "We lagen op schema voor een overwinning, maar de wedstrijd krijgt nu dus nog een staartje, want er staan nog vijftien minuten op de klok."

Ruwaard was op eigen veld met 3-1 te sterk voor hekkensluiter Gassel en hervindt door die overwinning de aansluiting met de middenmoot.

MOSA'14 kon niet verrassen bij koploper SV Olland, dat met 3-1 zegevierde.

Odiliapeel ging met 2-0 onderuit tegen Irene.